علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
در حالی که از چند روز پیش قرار بود فیلم آناهیتا با حضور میترا حجار بازیگر فیلم و عزیز الله حمید نژاد در برنامه هفت مورد نقد وبررسی قرار بگیرد، یک روز قبل از سوی تلویزیون اعلام می شود که میتراحجار حق حضور دربرنامه هفت را ندارد.

 به گزارش پارس توریسم ،این اقدام تلویزیون باعث واکنش صریح عزیزالله حمید نژاد کار گردان آناهیتا شد و این کار گردان مطرح در اظهاراتی عنوان کرد:خانم میتراحجار قرار بود دراین برنامه حضور داشته باشد ولی امروز از سوی تلویزیون خبر دادند که ایشان به هر دلیل  نمی تواند حضور داشته باشد

 وی ادامه داد: من از این اقدام تلویزیون متاثر شدم . در زمان تولید فیلم آناهیتا به خاطر فشارهای زیادی که به خاطر حضور حجار به من وارد شد لطمه های روحی وروانی زیادی خوردم .

 کار گردان فیلم آناهیتا با طرح این پرسش که چرا وقتی سریالی با بازی میترا حجار از تلویزیون در حال پخش است او نمی تواند با مخاطب خود ارتباط داشته باشد ، گفت:روز یکشنبه خانم حجار قرار است در سینما قدس ودر سانسهای 6:30و 8به همراه تماشاگران ودیگر بازیگران فیلم حضور داشته باشد .

 درادامه فریدون جیرانی مجری برنامه هفت در پاسخ به انتقادات حمید نژاد گفت :من نمی توانم به این گلایه های شما جوابی بدهم .

 درادامه این برنامه نتایج  نظر سنجی برنامه هفت از تماشاگران اناهیتا اعلام شد وبیش از 85 درصد تماشاگران رای عالی به فیلم آناهیتا دادند 5درصد آن را فیلمی خیلی ضعیف و 4درصد آن را خوب و یک درصد ضعیف عنوان کردند.

[ شنبه 89/9/20 ] [ 10:12 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
این‌قدر به جمع کردن قوطی کبریت علاقه پیدا کرده بودم که همیشه در جیبم چند قوطی کبریت پر می‌گذاشتم. وقتی در خیابان یک نفر را می‌دیدم که قوطی کبریتی دارد که من ندارم یکی از کبریت‌های نوام را با او عوض می‌کردم.

به گزارش خبرنگار «تابناک» اجتماعی، کلکسیون ها از هر نوعی که باشند، دارای جذابیت های کم نظیر است.

سایت گروه مجلات همشهری گزارش داد: نشریه «دانستنیها»ی در شماره 18 در بخش «یک تجریه» گزارشی خواندنی از یک کلکسیونر کبریت دارد. مجموعه‌دار ایرانی با گرد‌آوری 25هزار کبریت، یک کلکسیون نفیس فراهم کرده است

محمد امین‌جعفری در ابتدای گزارش خود می نویسد:  ساعت 3:30 نیمه شب به وقت کاناداست. تقریبا همه خوابند. در تاریکی این موقع شب ونکوور چراغ یک اتاق روشن است. پیرمرد 70 ساله‌ای که به همراه نوه‌اش مشغول تماشای بازی پرسپولیس-  استقلال هستند؛ دربی شصت‌و نهم. پیرمرد از بچگی هوادار متعصب پرسپولیس بوده است و همین الان هم با شور و شوق برای استقلالی‌ها کری می‌خواند. حتما باید چنین شور و شوقی در وجودت باشد تا بتوانی بزرگ‌ترین مجموعه قوطی کبریت‌های ایران را جمع‌آوری کنی. کلکسیون‌های تمبر، سکه و پول برای ما اسم‌های آشنایی دارند ولی آیا تا به حال از کلکسیون قوطی کبریت چیزی شنیده‌اید؟

حسین روان‌پور متولد 1320 در تهران صاحب یکی از کم‌نظیرترین مجموعه‌ها در کشور است. می‌گویند از هر درخت بزرگ تا یک میلیون چوب کبریت ساخته می‌شود اما با یک چوب‌کبریت می‌توان چند میلیون درخت را آتش زد. اما شاید هم بشود آن کبریت‌ها را جمع‌آوری کرد و صاحب بزرگ‌ترین کلکسیون چوب کبریت در ایران و یکی از بزرگ‌ترین‌ها در جهان شد. البته باید حوصله و تحمل زیادی داشته باشی تا بتوانی 25000 قوطی کبریت را با حوصله و طی تقریبا 40، 50 سال جمع‌آوری کنی. برای مصاحبه با صاحب این مجموعه دیدنی به کافی‌شاپی در کرج رفتیم. آقای روان‌پور، صاحب اصلی مجموعه، برای دیدن فرزندش چند ماهی است که در کانادا به‌سر می‌برد و مجموعه او در کافی‌شاپ خواهرزاده‌هایش در معرض دید قرار گرفته است. محسن و مجتبی محمدیان که از دایی خودشان به‌عنوان یک رفیق یاد می‌کنند؛ درباره بزرگ‌ترین مجموعه چوب‌کبریت نکته‌های جالبی می‌گویند.

اولین تبلیغ بانک ملی، طولانی‌ترین و کوچک‌ترین کبریت جهان، اولین کبریت ایران، کبریت‌های بازی‌های المپیک 1972 مونیخ، هفتمین دوره بازی‌های آسیایی، مشاهیر ایران، علائم راهنمایی و رانندگی، مکان‌های دیدنی ایران، بازیکنان تیم فوتبال آلمان غربی، تبلیغ سرشماری سال 1355 و نمونه‌های دیگری از این دست، تنها بخشی از مجموعه دیدنی برچسب‌های قوطی کبریت است. بزرگترین قوطی کبریت کبریتی است سوئدی به قطع 22×5/6 سانتی‌متر با نقش و نگار شکارچیان و سگ‌های شکاری که در این مجموعه خودنمایی می‌کند. در کنار آن کوچک‌ترین قوطی کبریت جهان با اندازه 2×3 سانتی‌متر وجود دارد. به گفته محسن محمدیان کوچک‌ترین کبریت جهان اولین بار در ایران تولید شده است و بعد به کشورهای دیگر هم راه یافته است.

 خاطرات کبریتی
«سال 1367 در برنامه دیدنی‌ها که یکشنبه شب‌ها پخش می‌شد؛ مجموعه من نشان داده شد. فردای آن روز وقتی در تاکسی نشسته بودم، دو نفر پشت سرم نشسته بودند. یکی از آن دو به دیگری گفت: «دیشب اون دیوونه هه‌رو دیدی کبریت جمع می‌کرد؟» من هم رویم را برگرداندم و گفتم: «اون دیوونه منم.»

«حدود 40 سال پیش در یکی از روستاهای اراک تدریس می‌کردم. روزی برای خرید به بازار رفتم. پشت ویترین یک مغازه یک قوطی کبریت کهنه دیدم که جایش در مجموعه‌ام واقعا خالی بود. وقتی از مغازه‌دار، آن کبریت را خواستم به من گفت این کبریت گوگردهایش نم کشیده و خراب شده است. به دردت نمی‌خورد و یک قوطی کبریت نو به جای آن به من داد. از من هم اصرار که من دقیقا همان کبریت را می‌خواهم، از او هم انکار که این کبریت کهنه است آن را به تو نمی‌دهم. بالاخره پیرمرد فروشنده از کوره دررفت و قوطی کبریت را بیرون مغازه پرتاب کرد و گفت برو برش‌دار. من هم وقتی قوطی کبریت را برداشتم. برگشتم پول آن را روی میز گذاشتم و گفتم هر چقدر که می‌شود، بردار. او هم گفت پسرم پولت را بردار و برو این کبریت به درد من نمی‌خورد.» این قوطی کبریت که کبریت ژاله ساخت 1325 همدان بود؛ به‌زعم روان‌پور از باارزش‌ترین اعضای مجموعه‌اش است.

«این‌قدر به جمع کردن قوطی کبریت علاقه پیدا کرده بودم که همیشه در جیبم چند قوطی کبریت پر می‌گذاشتم. وقتی در خیابان یک نفر را می‌دیدم که قوطی کبریتی دارد که من ندارم یکی از کبریت‌های نوام را با او عوض می‌کردم.»

 روزی روزگاری کبریت
«بشر اولیه آتش را به وسیله اصطکاک بین دو جسم به وجود می‌آورد. جان والکر انگلیسی برای اولین بار کبریت اصطکاکی را در سال 1827 تولید کرد. از همان کبریت‌هایی که کابوی‌ها در فیلم های وسترن با کشیدن آن به کف کفش‌شان روشنش می‌کردند. در سال 1831 شارل سوریای فرانسوی از فسفر سفیدی که از تبخیر ادرار انسان به دست آمده بود؛ کبریت فسفری را تولید کرد که البته به‌راحتی مشتعل می‌شد و بسیار خطرناک به نظر می‌رسید. اما کبریت‌های بی‌خطر امروزی را اولین بار یک سوئدی به نام لوند اشترام اختراع کرد که از گوگرد درست می‌شدند. سر اینکه اولین بار دقیقا قوطی کبریت‌های مرسوم در چه کشوری ساخته شد دعوای حسابی‌ای برپاست ولی طبق شواهد موجود این اتفاق اولین بار در انگلستان و توسط شخصی به‌نام جان والکر انگلیسی افتاد.» این بخشی از تاریخ کبریت از زبان مجموعه‌دار بزرگ است.

 مظنه چنده؟!...
«روی مجموعه‌ای این‌چنینی هم مانند یک مدال المپیک معمولا قیمتی نمی‌شود گذاشت ولی قبل از انقلاب یک نفر حاضر شده بود آن را که البته هنوز به کاملی امروزش هم نبود 500 هزار تومان آن موقع، از دایی‌ام بخرد.» این را مجتبی محمدیان خواهرزاده کوچک‌تر حسین روان‌پور می‌گوید. خود جناب روان‌پور هم طی تماس تلفنی‌ای که با ایشان داشتیم گفت: «چند بار از کشور انگلیس با من تماس گرفتند تا مجموعه‌ام را در فهرست کلکسیون‌داران جهان ثبت کنم اما به علت مشغله زیاد هنوز فرصت این کار را پیدا نکرده‌ام.» اولین تمبر جهان مربوط به تمبر موری تیوس می‌شود. 12 سال قبل از آن برچسب موری تیوس توسط جان والکر انگلیسی روی برچسب قوطی کبریت چسبانده شده بود و شهرت جهانی آن را باعث شد. «برای محافظت از این کبریت‌های باارزش، این کافی‌شاپ را به سیستم‌های امنیتی مجهز کردیم.» این جوابی بود که در مقابل سوال «برای امنیت این قوطی کبریت‌ها چه کار کرده‌اید؟» یکی از صاحبان کافی‌شاپ داد.

 شیش تایی‌ها!

اگرچه تیم حسین روان‌پور در دقایق آخر شهرآورد بازی را واگذار کرد اما پیرمرد خودش را از تک و تا نمی‌اندازد و شعار شیش تایی‌ها را سر می‌دهد.بالاخره معلوم‌است که برای جمع‌کردن چنین مجموعه‌ای آدم باید خیلی هیجان و انرژی داشته باشد و آقای روان‌پور به عنوان یک پرسپولیسی 70 ساله این ذوق و انرژی را دارد.

[ شنبه 89/9/20 ] [ 10:10 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
خبر آنلاین به نقل از رادیو فردا خبر داد:

رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده که به تازگی از دو کشور حاشیه خلیج فارس دیدن کرده است، با اشاره به حمایت کشورها منطقه از تحریم‌های اتخاذ شده علیه جمهوری اسلامی، اعلام کرد که این کشورها به شدت نگران «رویه تهاجمی» ایران هستند.

 گیتس که هفته گذشته با مقام‌های عمان و امارات متحده عربی دیدار داشت، روز جمعه به خبرنگاران گفت که «همسایگان ایران از رویه تهاجمی جمهوری اسلامی سخت نگرانند و از تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران پشتیبانی می‌کنند.»

 وی در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی شد « در میان کشورهای منطقه حمایت عمومی از اعمال تحریم‌ها علیه ایران و تلاش برای مؤثرتر کردن تحریم‌ها با هدف وادار کردن ایران به احتراز از برنامه تسلیحات اتمی‌اش قابل مشاهده است.»

[ شنبه 89/9/20 ] [ 10:10 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
معاون وزیر نیرو با اعلام جزئیات نحوه افزایش قیمت آب در فاز نخست اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، تاکید کرد: قبوض آب مشترکانی که در حد الگو مصرف دارند، بیش از 4 تا 5 هزار تومان افزایش نخواهد یافت.

داوود منظور در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه قبوض آب مشترکانی که در حد الگو مصرف دارند بیش از 4 تا 5 هزار تومان افزایش نخواهد یافت، گفت: در مورد آب الگو این است که اصلاح قیمت آب به گونه ای باشد که افرادی که مصرف آنها در الگوی تعیین شده قرار می گیرد و ماهانه کمتر از 20 متر مکعب مصرف دارند، بیش از 4 تا 5 هزار تومان افزایش قیمت نداشته باشند.

معاون وزیر نیرو افزود: همانند گذشته آن دسته از مشترکانی که کمتر از 7 متر مکعب مصرف دارند آبهای رایگان خواهند داشت.

وی با بیان اینکه آب نیز در گام اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: قیمت آب برای مشترکان آب شهری و روستایی و قیمت خدمات دفع فاضلاب برای تمامی مشترکان افزایش خواهد یافت، البته آب کشاورزی در مرحله اول مشمول تعدیل قیمت نخواهد بود و تنها آب تصفیه شده افزایش قیمت خواهد داشت.

به گفته منظور، قانون هدفمند کردن یارانه ها وزارت نیرو را مکلف کرده است تا قیمت برق، آب و فاضلاب را بر اساس قیمت تمام شده لحاظ کند. اجزای این قیمت تمام شده نیز مشخص است به نحوی که در تعیین قیمت آب بهای مصرفی هر مشترک هزینه های تامین مربوط به سد سازی، هزینه های انتقال آب در شبکه ها و نیز هزینه تصفیه و پمپاژ آب لحاظ شده و بر این اساس قیمت های تمام شده استخراج شده است.

وی ادامه داد: در مرحله اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها هدف دولت این نیست که آب را به قیمت تمام شده در اختیار مردم قرار دهد به نحوی که درصدی از این قیمت تمام شده را دریافت خواهد کرد و اصلاح قیمتها در یک بازه زمانی که در قانون مشخص شده است، صورت خواهد گرفت.

معاون وزیر نیرو گفت: هدف این وزارتخانه اصلاح تدریجی قیمتها است و مردم نباید در این مورد نگران باشند؛ چرا که تدابیر به گونه ای اندیشیده شده که آب بها افزایش چندانی برای مشترکانی که الگو را رعایت می کنند نداشته باشد.

به گفته منظور، آنچه که در حال حاضر مشترکان به عنوان آب بها پرداخت می کنند شامل چند جزء است که در قبوض ملاحظه می شود. بر این اساس، یک جزء مربوط به آب بها، جزء دیگر مربوط به جریمه مشترکانی که مازاد الگو مصرف می کنند، جزء سوم تبصره 3 به معنای مشارکت مردم در توسعه طرح های فاضلاب و جزء چهارم تبصره 2 بر اساس قانون مصوب سال 77 است که مبلغی از مصرف کننده برای توسعه طرح های آب دریافت می شود.

وی اظهار داشت: در الگوی جدید اصلاح قیمت ها بنای وزارت نیرو این است که تنها یک عدد را در قبوض منعکس کرده و تمامی اجزای موجود را تجمیع کند. لذا مصرف کنندگان تنها یک متوسط قیمت آب را به ازای هر لیتر مکعب در قبوض خود خواهند دید.

منظور ادامه داد: البته در قالبهای مختلف مصرف متوسط قیمت به صورت تصاعدی بالا می رود و هر چقدر مصرف کننده از پلکانهای بالاتری قرار گیرد و مصارف بیشتری داشته باشد قیمت های بالاتری نیز پرداخت خواهد کرد. وی اظهارداشت: تمامی هزینه های آب در یک رقم تجمیع شده که می تواند برای مشترکان شفافیت ایجاد کند تا یک مشترک بتواند مصرف خود را مدیریت کند.

معاون وزیر نیرو گفت: با شفاف شدن قبوض هر مشترک می تواند به راحتی محاسبه کند که اگر یک متر مکعب مصرف آب مورد نیاز خود را بهینه و صرفه جویی کند چه میزان کاهش رقم پرداختی قبوض را خواهد داشت.

وی ابراز امیدواری کرد: با شفافیتی که وزارت نیرو در تعرفه های آب و درج قیمتها در قبوض آب بها خواهد داشت مردم بتوانند به خوبی مصارف خود را مدیریت کنند.

[ شنبه 89/9/20 ] [ 10:9 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
برخی جوانان این روزها خودروها را آنچنان با نوشته ها، پارچه های سیاه و پرچمها می پوشانند که نه تنها برای خودشان خطر آفرین است، بلکه عابران و سرنشینان دیگر خودروها را نیز در معرض خطر تصادف قرار می دهند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان تهران گفت: نوشتن روی شیشه خودروها که چند سالی است به مناسبتهای مختلف بخصوص ماه محرم رواج یافته ، تخلف محسوب شده و با متخلفان برخورد قانونی می شود.

به گزارش ایرنا؛ سرهنگ "حبیب کمالوند" روز چهارشنبه افزود : بر اساس قوانین راهنمایی و رانندگی، نصب هرگونه وسیله، پرده، رنگ آمیزی و نوشتن روی شیشه خودروها که باعث کاهش دید راننده شود، ممنوع است .

وی با اشاره به اینکه پلیس ابراز ارادت قلبی مردم به ائمه اطهار (ع ) را درک می کند گفت: مردم بخصوص جوانان ضمن احترام به قانون، باید از نوشتن روی شیشه های خودروها و نصب پارچه نوشته هایی که مانع دید راننده شود، پرهیز کنند.

کمالوند تاکید کرد: برخی جوانان این روزها خودروها را آنچنان با نوشته ها، پارچه های سیاه و پرچمها می پوشانند که نه تنها برای خودشان خطر آفرین است، بلکه عابران و سرنشینان دیگر خودروها را نیز در معرض خطر تصادف قرار می دهند.

وی گفت : در مواردی تا پاکسازی کامل خودرو از نوشته ها که دید راننده را به حداقل رسانده اند ، اجازه حرکت به آنها داده نشده است.

کمالوند افزود: بالابردن صدای پخش صوت خودروها و ایجاد آلودگی صوتی نیز تخلف محسوب شده و با متخلفان برخورد قانونی می شود.

[ شنبه 89/9/20 ] [ 10:8 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
سرویس بین الملل ـ وزیر امور خارجه امارات متحده عربی در اقدامی بی سابقه گفته است که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از آمریکا تقاضا می کنند که تحریم های اعمالی علیه ایران را لغو کنند.

به گزارش «تابناک»، این اظهارات را نشریه آمریکایی «وال استریت ژورنال» از کنفرانس مطبوعاتی شیخ «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات در ابوظبی نقل کرده است. وزیر خارجه امارات در قبال این در خواست، همچنین از ایران خواسته است که با جامعه بین‌المللی همکاری‌های گسترده‌ای در زمینه موضوع هسته‌ایش داشته باشد.

شیخ «عبدالله» همچنین اضافه کرده است که ما از ایران نیز خواسته‌ایم که اگر موضوعاتی ویژه و خاص بین این کشور و دیگر کشورها وجود دارد که باعث بی‌اعتمادی است، آن را در سریع‌ترین زمان ممکن و به شفاف‌ترین روش موجود برطرف کنند.

به نظر می‌رسد منظور وی از این جمله، موضوع جزایر سه‌گانه ایرانی باشد که اماراتی‌ها تلاش دارند با ایجاد جنجال و قلب واقعیت، آن را موضوعی محل نزاع جلوه دهند.

این در حالی است که انتظار می‌رفت روابط ایران با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، تحت الشعاع مدارک افشا شده توسط ویکی لیکس قرار گیرد که در همان ابتدا با بی‌اعتنایی رئیس‌جمهور ایران به این مدارک، این احتمال ضعیف و نامحتمل گشت به طوری که «العطیه» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز مجبور شد در این باره واکنش نشان دهد و بگوید که مدارک افشا شده باعث سوء تفاهم بین ایران و کشور‌های عربی می‌شد و نباید آنان را جدی گرفت.

با این وجود، به نظر می رسد که کشورهای عربی چندان هم به این مدارک بی‌اعتنا نبوده‌اند و رویکرد اخیر آنان درباره تحریم‌ها و برنامه هسته‌ای ایران، نشان از این دارد که آنان به خوبی دریافته‌اند که ایران در این زمینه با سعه صدر برخورد کرده است و نشان داده است که در رابطه با کشورهای اسلامی ملاحظات دینی و در قالب امت اسلامی را رعایت کرده است.

همچنین اگر چه اعراب در مورد اخیر موضعی منطقی در پیش گرفته‌اند، اما آنان همواره برای ایجاد ترتیبات امنیتی در منطقه، به خارج از منطقه خود را وابسته دیده و می‌بینند و همواره از برقراری پیمانی امنیتی با حضور همه کشورهای حوزه خلیج فارس خودداری کرده‌اند، تجربه «ویکی لیکس» باید هشدار باشد برای اعراب که دیگر دوران دیپلماسی پشت درهای بسته به سر آمده است.

در پایان باید یادآور شد که هرچند موضع اخیر وزیر خارجه امارات در برابر ایران منطقی‌تر شده و مثبت ارزیابی می‌شود، اما باید به وی یادآور شویم که موضوع جزایر سه‌گانه ایرانی، موضوع شفافی است که نیاز به روشن ساختن ندارد و دیگر اینکه شیخ جوان اماراتی باید متوجه باشد مذاکره بر سر جزایر سه‌گانه برای ایرانیان با مذاکره بر سر تهران هیچ تفاوتی ندارد.

[ چهارشنبه 89/9/17 ] [ 3:26 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
همایش «قیام تا قیام» با هدف نقد و بررسی سریال «مختارنامه» در دانشگاه صنعتی همدان برگزار شد.

به گزارش تابناک به نقل از روابط عمومی سریال مختارنامه، در این همایش که با حضور «دکتر محمد حسین رجبی دوانی» تاریخ دان و استاد دانشگاه و «رضا استادی» مدیر روابط عمومی سریال مختارنامه برگزار شد، استادی در سخنانی گفت: « داوود میرباقری همچنان در جست‌وجوی تمهیدی برای نشان ندادن چهره حضرت ابوالفضل(ع) در این مجموعه تاریخی ـ مذهبی است».

رضا استادی در این همایش گفت: ما در زمان ساخت سریال «مختارنامه» از خودمان می‌پرسیدیم اگر در آن دوره بودیم، چه می‌کردیم و جزو کدام گروه بودیم؟ جزو اشقیاء بودیم یا در کنار اولیاء قرار می گرفتیم؟ زیرا همانطور که در بخش های مربوط به عاشورا نیز نمایش داده شده، اشقیاء با پرچم «لا الله الا الله» به سمت خیمه امام حسین (ع) هجوم می برند و قطعا این نوع استفاده ابزاری اشقیاء از دین و به کار گرفتن آن در خدمت منافع خود می توانست خیلی ها را گمراه کند».

او در ادامه اضافه کرد:« در اکثر مواقع و هنگام فیلمبرداری صحنه های مربوط به کربلا، عده زیادی از اعضای پشت صحنه سریال، احساساتی می‌شدند و گریه می کردند. در حال حاضر تماشای صحنه کشیدن گوشواره از گوش دختر بچه برای خود من هم سخت است و نمی توانم آن را نگاه کنم».

وی ادامه داد: «مختار شخصیتی لایه لایه دارد و اگر مخاطبان این سریال این اثر را با دقت تماشا کنند، قطعا از این موضوع لذت بیشتری خواهند برد».

استادی درباره‌ بحث‌ها و انتقاداهای مطرح شده درباره‌ نشان دادن چهره‌ی حضرت ابوالفضل(ع) در سریال «مختارنامه»، بیان کرد: «این موضوع در سریال «مختارنامه» به یک بخش خاص و کوتاه محدود است. داوود میرباقری همیشه از پرداختن مستقیم به واقعه کربلا پرهیز داشت. استدلال او هم این بود که وقتی نمی‌توان چهره افراد حاضر در یک واقعه را نشان داد، پرداختن به موضوعی مهم با این ابعاد و به این شکل باعث ابتر ماندن موضوع می‌شود و بهتر است از منظر افراد حاضر در ماجرا که محدودیتی برای به تصویر کشیدن چهره آنها وجود ندارد، برای روایت این واقعه استفاده کرد».

این روزنامه نگار و منتقد سینما و تلویزیون در افزود داد: « برای انتخاب نقش حضرت اباالفضل (ع) دقت زیادی انجام شد و در اواخر سال 87، فردی به نام کاوه فتوحی که تاکنون در هیچ اثر نمایشی حضور نداشت، بعد از معرفی به پروژه با پشت سر گذاشتن تمرین های طولانی همچون: شمشیربازی، اسب سواری و حتی تمرین هایی مربوط به بهبود لهجه و صدا، آماده حضور در مختارنامه شد. در صحنه های مربوط به حضور حضرت عباس (ع) که در شاهرود فیلم برداری شد، این صحنه ها با حساسیت فراوان جلوی دوربین رفت. حتی اواخر فروردین ماه سال 88 که رییس سازمان صدا و سیما به همراه برخی نمایندگان مجلس، در شاهرود حضور پیدا کردند، صحنه‌های ضبط شده از حضور حضرت عباس (ع) در کربلا به نمایش درآمد و آنها معتقد به نزدیکی این صحنه ها به باور عمومی بودند. گروه تولید سریال مختارنامه برای حفظ قداست این بزرگوار حتی هیچ عکسی از این بازیگر را نیز تا این لحظه منتشر نکردند».

او ادامه داد:«سازندگان سریال برای اینکه قصد داشتند تصویر فتوحی دیده نشود، در زمان بازدید سید عزت‌الله ضرغامی رییس سازمان صدا و سیما از پشت صحنه مختارنامه و حضور خبرنگاران و عکاسان، کلاه و عینک دودی به چهره فتوحی زدند تا صورت او دیده نشود؛ اما اما از هفته‌های قبل با انتشار تصویری که در پشت صحنه مختارنامه و از چهره بدون گریم این بازیگر و با دوربین موبایل گرفته شده بود،  این شائبه ایجاد شد که کاوه فتوحی بازیگری است که در سینما و تلویزیون نقش های مختلفی ایفاء کرده و حالا برای ایفای نقش حضرت اباالفضل در کار حضور یافته، حال آنکه چنین نبود. با حواشی پیش آمده قرار شد چهره وی نشان داده نشود اما میرباقری با تمهیداتی چون نورانی کردن چهره خیلی موافق نیست و احتمالا از کارهای دیگری مثل انتخاب زوایایی که چهره او معلوم نشود استفاده خواهد کرد تا ضمن اینکه به قداست این چهره آسیب وارد نشود، به جنبه هنری کار هم لطمه ای وارد نشده و باور پذیری کار مخدوش نشود».

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره‌ی هزینه سریال «مختارنامه» بیان کرد: «برای تولید سریال 40 قسمتی مختارنامه 20 میلیارد تومان هزینه شده است».

استادی درباره تحقیقات صورت گرفته برای نگارش فیلم نامه سریال مختارنامه نیز گفت:« فیلمنامه اولیه مختارنامه حاصل یک تحقیق 10 ساله بود،اما خود داوود میرباقری هم مطالعات سنگینی انجام داد. خیلی‌ها سوال می‌کنند مبنای شخصیت‌های سریال چه بوده است؟ برای نگارش فیلم نامه  واقعا هیچ منبع تاریخی نبوده که خوانده نشده باشد، اما تاریخ در جاهایی سکوت کرده و در مورد شخصیت هایی مانند «مسلم» به همه سوال ها پاسخ نداده است».

وی افزود: «مختارنامه» داستان مختار است و صحنه‌های کربلا در بخش‌هایی اتفاق می‌افتد که مربوط به این قصه باشد».

استادی همچنین با اشاره به پروژه «روز رستاخیز» به کارگردانی احمدرضا درویش گفت: «طبق شنیده ها قرار است در این فیلم چهره حضرت ابوالفضل(ع) و علی اکبر و چند تن دیگر نمایش داده شود».

استادی همچنین درباره‌ی رایزنی‌های بین‌المللی برای پخش این سریال در شبکه‌های خارجی گفت: «ما از ابتدا که سریال ساخته می‌شد، رایزنی‌هایی برای پخش بین‌المللی آن انجام دادیم. ولی به هر حال «مختارنامه» یک کار شیعی صد در صد است و قطعا حساسیت‌هایی در کشورهای سنی برای نمایش این اثر وجود خواهد داشت.

مدیر روابط عمومی «مختارنامه» همچنین در پاسخ به پرسش دانشجویی مبنی بر تاکید داوود میرباقری بر پررنگ کردن شخصیت زنان در سریال‌هایش، گفت: اتفاقا «مختارنامه» نسبت به اکثر سریال‌های تاریخی، اثری مردانه است. در خیلی از سریال‌های تاریخی زنان زیادی با آرایش بسیار غلیظ‌تر حضور دارند. حتی آرایش برخی از آنها کاملا امروزی است و قرار است به نیازهای سازندگان که احتمالا جذب مخاطب بیشتر است پاسخ دهند اما در مختارنامه شخصیت ها صرفا کارکردی دراماتیک داشته اند».

***

در این همایش که در دانشگاه صنعتی همدان برگزار شد، محمد حسین رجبی دوانی ـ مورخ و مدرس دانشگاه ـ نیز در توضیح مقطع تاریخی که سریال «مختارنامه» در آن می‌گذرد، گفت: «اگر کوفیان مانند مردم کنونی ما بودند، امام حسین (ع) در واقعه کربلا تنها نمی‌ماند».

رجبی دوانی در همایش «قیام تا قیام» گفت: از زمان خلیفه‌ دوم که فتوحات آغاز و خسارت‌هایی به جامعه اسلامی وارد شد، مردم به دنیازدگی میل پیدا کردند. ظاهر آن جهاد اسلامی بود اما به جایی حمله می‌کردند که برایشان منفعت داشته باشد. به همین خاطر بیت‌المال تاسیس شد که خلیفه دوم با اعمال تبعیض‌هایی آن را تقسیم کرد. در زمان خلیفه‌ی سوم اینها به اوج رسید و مردم دنیوی شدند. وقتی حضرت علی (ع) به خلافت رسید، سعی کرد جامعه اسلامی را به دروان پیامبر بازگرداند و رؤسای قبایل که قبلا امتیازاتی داشتند با حضرت علی (ع) به مشکل خوردند.»

وی ادامه داد: «امام حسن (ع) وارث جنگ‌های علی با مسلمان‌نماها بود و بر خلاف قبل که با غیر مسلمانان می‌جنگیدند، وقتی جنگ جمل پایان یافت همان افرادی که تحت امر حضرت علی (ع) بودند سعی داشتند وارد بصره شوند و زن و بچه‌ها را اسیر کنند. امام علی (ع) گفت این‌ها همه ارزش دارند و بنابراین همان‌ها با علی(ع) هم مشکل پیدا کردند».

رجبی دوانی افزود: «امام حسن (ع) جایگاه مقدسی داشت بنابراین معاویه به او فرصت نداد و جنگ را آغاز کرد. در سپاه امام حسین اکثرا از رؤسای قبیله پیروی کرده بودند و حتی خوارج هم آمده بودند با این انگیزه که جنگ با معاویه تحت هر شرایطی درست است».

وی با اشاره به واقعه‌ کربلا و یاران کم امام حسین(ع) تصریح کرد: «اگر کوفیان مانند مردم الان ما بودند، مطمئنا امام حسین (ع) تنها نمی‌ماند. در زمان جنگ با عراق‌، امام خمینی (ره) گفت جوانان جبهه را خالی نگذارند و چنان هجومی پیش آمد که مراکز اعزام نیرو جا برای فرستادن نیرو نداشتند. اگر آن زمان این جوانان بودند خودشان را به کربلا می‌رساندند و به امام حسین (ع) کمک می‌کردند».

رجبی دوانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا وقایع عاشورا به طور کامل و با جزئیات ثبت شده است؟ گفت: «عاشورا به قدری فاجعه‌ی عظیمی بود که مردم را در بهت فرو برد و سعی کردند تمام حوادث آن را به خاطر بسپارند؛ ضمن اینکه جنایت‌کاران کربلا وقتی برگشتند سعی کردند هر چه بوده به امید جایزه بازگو کنند. سپاه عمر خبرنگار یا وقایع نگار هم داشت که بسیاری از حوادث را ثبت کرده بودند. بسیاری را هم ائمه نقل کردند و همین‌طور جرم‌های هر فرد هم ثبت شده است».

[ چهارشنبه 89/9/17 ] [ 3:25 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
روزنامه نیویورک تایمز در مقاله ای ضمن بررسی آمار طلاق در ایران، به تغییر نام روز ازدواج در ایران پرداخته است و آورده است که ایرانیان اکنون به جای ازدواج جوانان نگران افزایش میزان طلاق در کشورشان هستند.

به گزارش خبرنگار «تابناک اجتماعی»، این روزنامه با ذکر اینکه سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) در ایران به عنوان «روز ازدواج» نامگذاری شده، نوشته است که امسال ایرانیان به خاطر نگرانی های ناشی از افزایش نرخ طلاق در این کشور نام این روز را «روز بدون طلاق» نامگذاری کرده اند و مقامات قضایی گفته اند که در این روز هیچ درخواست طلاقی را ثبت نخواهند کرد.

در ادامه این گزارش همچنین آمده است که نگرانی های مقامات ایران در این زمینه جای تامل دارد؛ چرا که بر اساس آمار نهادهای ایرانی، نرخ طلاق در ایران از 50 هزار در سال 2000 به 150 هزار در سال 2010 رسیده است. علاوه بر این آمار طلاق ایران در ماه می 16 درصد افزایش داشته است، در حالی که آمار ازدواج فقط یک درصد افزایش را نشان می دهد.

علاوه بر این، در کل ایران از هر هقت ازدواج، یک فقره به طلاق منجر می شود؛ این در حالی است که در تهران این آمار بیشتر است، به طوری که از هر 4 ازدواج یک مورد به طلاق می انجامد.

نیویورک تایمز می افزاید، یک دفتردار ازدواج و طلاق به خبرنگار این روزنامه گفته است که در ماه می، هفتاد فقره طلاق را ثبت کرده، در حالی که تنها سه ازدواج را ثبت نموده است. دفتردار دیگری نیز به این روزنامه گفته است که در قبال شصت طلاق، تنها یک ازدواج را ثبت کرده است.

این روزنامه ضمن مقایسه طلاق های صورت گرفته در ایران و آمریکا می نویسد که اکنون آمریکا با جمعیتی حدود 4 برابر این، سالی یک میلیون طلاق صورت می گیرد و اگر آمار طلاق سالیانه ایرانیان را نیز 4 برابر کنیم تا تناسبی منطقی به دست آید، این مقدار به ششصد هزار در سال می رسد که اگر چه کمتر از آمار آمریکاییان است، اما همین مقدار طلاق، برای ایرانیانی که دارای سنتی قدیمی و اسلامی درباره ازدواج هستند، بسیار زیاد است.

به نظر می رسد نیویورک تایمز در این زمینه دچار اشتباهی فاحش شده است، چرا که مقامات ایرانی روز ازدواج را تغییر نداده اند، بلکه شعار آن روز را روز بدون طلاق نامگذاری کرده بودند و برای تاکید بر ازدواج و زندگی مشترک، شعار آن روز را «روز بدون طلاق» قرار داده بودند

[ چهارشنبه 89/9/17 ] [ 3:23 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 دوبی Dubai

 دوبی Dubai

 دوبی Dubai

 دوبی Dubai

 دوبی Dubai

 دوبی Dubai

 دوبی Dubai

 دوبی Dubai

 دوبی Dubai

 دوبی Dubai


[ چهارشنبه 89/9/17 ] [ 8:46 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
ورزش > فوتبال ملی  - به نوشته مهر، قطبی با یک تیم در جی‌لیگ به توافق رسیده است.

سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان که از مدتها قبل اعلام کرده است بعد از رقابت‌های جام ملت‌های آسیا از این تیم جدا خواهد شد، پس از پایان همکاری‌اش با فوتبال ایران هدایت یک تیم باشگاهی در رقابتهای لیگ برتر باشگاه‌های ژاپن را برعهده می‌گیرد.

قرارداد همکاری افشین قطبی با فدراسیون فوتبال ایران در پایان مسابقات فوتبال جام ملت‌های 2011 آسیا به اتمام می رسد و از چندی پیش عنوان کرده تمایلی به تمدید قرارداد خود ندارد و می خواهد در فضایی جدید مربیگری را تجربه کند.

او که از اردیبهشت ماه سال 1388 هدایت تیم ملی فوتبال ایران را برعهده گرفته است، پس از نزدیک به 21 ماه همکاری با فدراسیون فوتبال ایران مجددا به شرق آسیا بازمی گردد اما این بار مقصد سرمربی تیم ملی فوتبال ایران کره جنوبی نیست و او به ژاپن می رود تا هدایت تیمی در جی لیگ را برعهده گیرد.

افشین قطبی با یک باشگاه ژاپنی حاضر در جی لیگ به توافق رسیده تا هدایت این تیم را در فصل 2011 فوتبال ژاپن برعهده گیرد. با توجه به اینکه لیگ ژاپن از بهار سال آینده آغاز می شود، افشین قطبی می تواند پس از فراغت از همکاری با تیم ملی فوتبال ایران مراحل آماده سازی تیم ژاپنی را برعهده گیرد.


[ چهارشنبه 89/9/17 ] [ 8:44 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 165
بازدید دیروز: 447
کل بازدیدها: 1662228