علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
دعوای مجلس و بانک مرکزی و بهای دلار،

موضوع تحقیق و تفحص از بانک مرکزی کشور ـ که هفته جاری در مجلس با امضای اکثریت نمایندگان تصویب شد ـ به موضوعی چالشی بدل گشت، زیرا بلافاصله صحبت از افشاگری پیرامون نیت نمایندگان طراح این تحقیق و تفحص به میان آمد.

به گزارش «تابناک»، به فاصله اندکی پس از انتشار خبر تصویب این تحقیق و تفحص از بانک مرکزی، درویشی معاون نظارتی بانک مرکزی در سخنانی شدید‌اللحن اعلام کرد که این کار برای تحقیق و تفحص از بانک مرکزی گروکشی نمایندگان آذربایجان شرقی و غربی در مجلس است که به دلیل عدم موافقت بانک مرکزی با خواسته‌های آن‌ها در قبال یک صندوق اعتباری صورت گرفته است.

درویشی در خصوص آنچه گروکشی نمایندگان خوانده بود، گفت: برخی نمایندگان قبلی و کنونی آذربایجان شرقی و غربی، عضو هیأت مدیره صندوق جوانان خیر بوده‌اند و یکی از نمایندگان به بنده گفته است که «ما خود را به خواب زده‌ایم، شما نمی‌توانید ما را بیدار کنید، مگر اینکه مجوز فعالیت این صندوق را بدهید».

این نماینده مجلس گفت یا مجوز صندوق را می‌دهید یا اینکه تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را پیگیری می‌کنیم که بانک مرکزی، تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را پذیرفت.

این جملات درویشی البته با واکنش سریع نمایندگان مجلس روبه‌رو شد که سخن از پیگیری قضایی این اتهامات از سوی معاون نظارتی بانک مرکزی به میان آوردند و خواستار ارائه مستندات و مدارک در این رابطه شدند. عضو کمیسیون شوراهای مجلس نیز با اعلام اینکه مجلس نهم پاک‌ترین مجلس جمهوری اسلامی است، خواستار ارائه مدارک و مستندات از سوی بانک مرکزی شد.

اما مهناز بهمنی، نماینده سراب در این باره بدون تأیید یا تکذیب تخلف نمایندگان مجلس گفت: اگر تعدادی از نمایندگان تخلف کرده باشند، موضوع باید از طریق هیأت نظارت بر نمایندگان پیگیری شود و گفتن این که همه نمایندگان آذربایجان شرقی و غربی متخلف هستند، سخن اشتباهی است و باید پیگرد قضایی شود.

اما بانک مرکزی همچنان بر مواضع خود ایستادگی می‌کند و بحث تخلف نمایندگان را موضوع تحقیق و تفحص از بانک مرکزی مطرح می‌کنند.

امروز محمود بهمنی در حاشیه نشست هیأت دولت گفته است: پشت موضوع تحقیق و تفحص پنجره‌ای است که اگر باز شود، به یک جنگل برخورد می‌کنیم و پشت این تحقیق و تفحص ابهاماتی وجود دارد که جزو مسائل امنیتی است.

وی با انتقاد از کارکرد نمایندگان اظهار کرد: در حالی که بانک مرکزی شمشیر به دست در مقابل دشمنان است، از پشت خنجر زدن به ما کار خوبی نیست. وی اعلام کرده که همین مطرح شدن ماجرای تحقیق و تفحص و تخلف بانک مرکزی دلار را پانصد تومان گران کرده است.

بهمنی همچنین اظهار کرده است: 90 درصد نمایندگانی که طرح تحقیق و تفحص را امضا کرده‌اند، جزییات آن را نمی‌دانند و افزود: رئیس کل بانک مرکزی نمی‌تواند برخی از حرف‌ها را بزند و اگر اجازه می‌دادند که ما کارمان را انجام دهیم، هم‌اکنون نرخ ارز زیر دو هزار تومان بود.

بنابراین، آنچه مشخص است این که اکنون هم مجلس و هم بانک مرکزی بر سر مواضع خود ایستاده‌اند و هر کدام با متهم کردن طرف مقابل به تخلف، قصد اعلام برائت خود از هر گونه اتهامی را دارند.

هرچند محمود بهمنی و درویشی اعلام می‌کنند که این موضوع گروکشی مجلس است، باید گفت، اکنون خود بانک مرکزی نیز در حال گروکشی در موضوع تحقیق و تفحص است. نکته جالب در اینجاست که اکنون هم موضوع تحقیق و تفحص و هم بحث‌های بانک مرکزی برای وجود جنگلی شاید از حقایق پشت این طرح، تبدیل به چوبی در دست هر کدام برای تهدید دیگری شده است.

هم‌اکنون پرسش اینجاست که چرا این حقایق پس از طرح موضوع تحقیق و تفحص، آن هم به شکلی نه چندان شفاف مطرح می‌شود؟ آیا بجا نیست که اگر تخلفی و مسأله‌ای هست، بانک مرکزی و رئیس کل آن را با شفافیت تمام مطرح کند؟

موضوع مهمتری که در این میان وجود دارد و البته بهمنی نیز به آن اشاره کرده، افزایش بی رویه نرخ ارز در بازار آزاد است که روزانه بر بهای آن افزوده می‌شود. روز گذشته بهای دلار در بازار آزاد به 390شدت افزایش یافتو  رکوردی تاریخی زد. گروکشی مجلس و بانک مرکزی، اکنون فرصتی برای بازار ارز فراهم کرده که به مثابه چند ماه گذشته، به گونه‌ای بی‌رویه بها را افزایش دهد.

این روز‌ها دعوای ارگان‌ها و نهاد‌ها و شاید حقایقی پنهانی در درون این کشمکش‌ها منجر به آن ‌شود که وضعیت و شرایط اقتصادی کشور تا حد زیادی، رو به آشفتگی بیش از پیش بگذارد. هنوز به یاد داریم که با چه زحمت و صرف چه هزینه‌هایی، بهای دلار در بازار آزاد به مرز س هزار تومان رسید؛ اکنون باید دوباره پرسید، با چه هزینه‌ای باید نرخ ارز در بازار را به حد متعارف و ثبات رسانید؟


[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 11:6 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

حداقل 30 نفر از شیعیان از امارات متحده عربی تبعیدو مجبور به ترک این کشور شدند.
به گزارش شفقنا، به مهاجران شیعه ای که حتی بعضی از آن ها از بیست سال پیش تا کنون در این کشور زندگی می کردند گفته شده که هر چه سریعتر امارات را ترک کنند.
بر اساس گزارش سایت شیعه پست، به یکی از مهاجران شیعه پاکستانی تنها دوازده ساعت فرصت داده شده تا کسب و کار و اموال مسکونی خود را از دبی جمع کرده و این کشور را ترک کند.
مهاجران اخراج شده شامل شیعیان پاکستانی، عراقی، سوری و لبنانی است.
پیش از این نیز موجی از اخراج در سال 2012 در  امارات شکل گرفت که طی آن شیعیان لبنان به علت وابستگی به حزب الله از این کشور و از ورود مجدد به این کشور ممنوع شدند.
یکی از شیعیان مهاجر در گفتگوی به شیعه پست گفت که به دلایل امنیتی تنها چند ساعت به شیعیان فرصت داده شده تا خانه های خود را تخلیه کنند. اجازه اقامت شیعیان نیز بدون هیچ دلیل روشنی لغو شد.
سال گذشته در امارات مدرسه شیعه خواجه تعطیل و فعالیت های مسجد شیعیان نیز محدود شد. از سال 2009 صدها شیعه از امارات متحده عربی اخراج شده اند.
یکی دیگر از مهاجران شیعه اعلام کرد که مقدار زیادی از دارایی خود را به خاطر این تصمیم دولت امارات از دست داده و وضعیت تحصیلی فرزندانش نیز به هم ریخته است.
به دلیل نگرانی های امنیتی دیگر اجازه ورود به شیعیان احراج شده داده نمی شود. این در حالی است که شیعیان در این کشور هیچ جرمی را مرتکب نشده اند و در بحت های سیاسی نیز شرکت نکرده اند اما احتمالا به این علت که به صورت عملی آیین های دین خود را به جا می آوردند از این کشور اخراج شده اند.

[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 11:6 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

قیمت‌های مندرج روی تابلوهای صرافی‌ها حکایت از افزایش قیمت سکه و ارز نسبت به چند روز گذشته دارد.
به گزارش ایسنا، امروز دوشنبه قیمت سکه تمام طرح جدید یک میلیون و 425 هزار تومان، طرح قدیم یک میلیون و 380 هزار تومان، نیم سکه 710 هزار تومان، ربع سکه 410 هزار تومان، سکه یک گرمی 275 هزار تومان هر گرم طلای 18 عیار 136 هزار و 500 تومان است.
بیشترین تغییر قیمت نسبت به روز گذشته برای سکه تمام طرح جدید با 45 هزار تومان افزایش قیمت بوده است و قیمت طرح قدیم 40 هزار تومان، نیم سکه 25 هزار تومان، ربع‌ سکه 20 هزار تومان و سکه یک گرمی 25 هزار تومان افزایش قیمت داشته‌اند.
هم‌چنین امروز قیمت فروش هر دلار در بازار آزاد سه هزار و 485 تومان، یورو چهار هزار و 550 تومان، پوند انگلیس پنج هزار و 350 تومان، درهم 925 تومان و ریال عربستان 900 تومان است که نسبت به دیروز دلار 120 تومان و یورو 80 تومان افزایش قیمت داشته‌اند.

[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 11:5 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

تصاویر تظاهرات مردم منجیل در سال 57 سند گویای مبارزات مردمی این شهر علیه رژیم ستم‌شاهی و علاقه‌مندی و پاسداری از نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

به گزارش فارس از رودبار، مردم انقلابی زادگاه شهید سید یونس حسینی رودباری نخستین شهید انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال 57 به خیابان‌های منجیل ریختند و با سرنگونی مجسمه فرح در این شهر، در تظاهرات علیه زور و جور رژیم ستم‌شاهی شرکت داشتند و نقش خود را در دفاع از انقلاب و رهبری ایفا کردند.

عکس‌های زیر تداعی‌ کننده حضور مردم همیشه در صحنه شهر منجیل در تمام صحنه‌های انقلاب اسلامی است.









[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 11:5 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

تصاویر تظاهرات مردم منجیل در سال 57 سند گویای مبارزات مردمی این شهر علیه رژیم ستم‌شاهی و علاقه‌مندی و پاسداری از نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

به گزارش فارس از رودبار، مردم انقلابی زادگاه شهید سید یونس حسینی رودباری نخستین شهید انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال 57 به خیابان‌های منجیل ریختند و با سرنگونی مجسمه فرح در این شهر، در تظاهرات علیه زور و جور رژیم ستم‌شاهی شرکت داشتند و نقش خود را در دفاع از انقلاب و رهبری ایفا کردند.

عکس‌های زیر تداعی‌ کننده حضور مردم همیشه در صحنه شهر منجیل در تمام صحنه‌های انقلاب اسلامی است.









[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 11:5 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور نام های پرطرفدار ده ماه نخست امسال را اعلام کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محسن کرمی گفت: امیرعلی، امیر حسین ،ابوالفضل،محمد، علی، محمد طه، حسین، امیرمحمد، مهدی و محمد مهدی به ترتیب ده نام پرطرفدار برای پسران کشور در سال 91 است.
وی افزود: نام های فاطمه، زهرا، نازنین زهرا، زینب، ریحانه، یسنا، هستی، مریم، ستایش و رقیه ده نام با بیشترین آمار در بین نام های دختران کشور است.
کرمی از تأثیر فیلم ها و سریال های صدا و سیما بر الگوی نامگذاری در جامعه خبر داد و گفت: پخش سریال هایی همچون ستایش و نقش هستی در سریال میوه ممنوعه این دو نام را با استقبال عمومی مواجه کرد که تاثیر آن نیز تا کنون ادامه دارد.
وی افزود: معمولاً نقش های مثبت سریال ها و فیلم ها در محدوده زمانی پخش و پس از آن مورد توجه و استقبال عمومی برای نامگذاری قرار می گیرد.
کرمی اضافه کرد: باید نخبگان فرهنگی از جمله علما ، استادان ، معلمان همچنین رسانه ها به ویژه صدا و سیما در تشویق مردم به نامگذاری های مناسب با مذهب و قومیت های ایرانی بکوشند.
معاون سازمان ثبت احوال گفت: باید نام ها با معنی مناسب و ریشه یابی صحیح به منظور ارتقاء شخصیت فرد برای آحاد جامعه انتخاب شود.
وی یادآور شد: براساس موازین دینی نام از مهمترین هدایا و وظایف والدین در برابر فرزندانشان است.
420 هزار نام متنوع در کشور
همچنین معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور گفت:200 هزار و 816 نام پسر و 219 هزار و 714 نام دختر در کشور ثبت شده است.
محسن کرمی در جمع خبرنگاران گفت:تمام نام های مذهبی، قومیتی و دیگر نام ها به شرط دارا بودن معنی و ریشه مناسب ایرانی و اسلامی مورد تایید سازمان ثبت احوال کشور است.
وی افزود: نام گلها، سیارات و ستاره و نام های با معنی نشانگر قومیت های ایرانی و فراوانی در جامعه دارند نیز مناسب تشخیص داده می شوند.
کرمی گفت:خانواده های برای مشاوره انتخاب یا تغییر نام می توانند با تلفن،فکس ،پست الکترونیک یا پورتال سازمان ثبت احوال کشور تماس بگیرند.
وی اضافه کرد:نام ها نباید مستهجن،تحقیر آمیز و خارجی باشند که در این صورت مجوز تغییر آنها داده می شود.
کرمی به عنوان مثال برخی از نام های نامناسب برای دختران را آفت، عزا و کوچک نام برد و گفت نام هایی همچون چاکر، نوکر و غلام نیز برای پسران نا مناسب است.
معاون سازمان ثبت احوال گفت: نام های خانوادگی نامناسبی مانند گرگی،پیشدستی،دل کبابی،صبح بخیر ، گوش بر و تیغ زن نیز به سرعت تغییر داده می شود.
کرمی افزود: نام های دوجنسیتی همچون عزت و نصرت نیز به سبب فرهنگ جامعه تغییر داده می شود.

[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 11:4 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

در حالی که به تازگی موضوع اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به مبحثی چالشی میان دولت و مجلس تبدیل شده بود، در روزهای اخیر، نشست‌های شبانه و غیرعلنی میان دولت و مجلس برقرار شده که گویا خروجی‌ها آن، به مرور زمان به دست افکار عمومی می‌رسد. آخرین اخبار حاکی از آن است که فاز دوم هدفمندی عملاً در دست اجراست.به گزارش «تابناک»، هرچند گمان بر این بود که عملاً و با دستور مجلس، فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها ـ دست‌کم تا سال آینده ـ به تعویق افتاده، گویا در این میان، نوعی از کارکرد زیرزمینی از سوی دولت و مجلس در حال رقم خوردن است که بدون اغراق، می‌توان گفت‌‌ همان اجرای فاز دوم ولی با القاب و نام‌های دیگری است و یا ‌دست‌کم جرقه‌ای برای شروع آن!

بر این اساس که امروز یکی از اعضای کمیته مشترک اقتصادی مجلس و دولت در گفت‌گو با یکی از خبرگزاری‌ها اعلام کرده است: دولت و مجلس برای کمک به دهک‌های پایینی جامعه به توافق رسیده‌اند و به زودی درباره روش کمک، تصمیم‌گیری نهایی خواهد شد.

وی اذعان کرده است: کمک به دهک‌های پایین جامعه در جلسات اولیه شبانه مورد حمایت شدید آقای احمدی‌نژاد و آقای لاریجانی بوده است؛ این طرح در آستانه سال عید نوروز و پیش از پایان سال انجام خواهد شد.

نکات جالب در میان سخنان این نماینده مجلس دو موضوع است: نخست این که شاید این کمک به شکل پرداخت نقدی باشد.
دوم آن که این مبلغ از صندوق توسعه ملی برداشت خواهد شد و در این باره دولت و مجلس تقریباً به توافق رسیده‌اند.

در این میان باید گفت که مجلس بدون سر و صدا و با شعبده بازی در حال عقب نشینی از هر آن چیزی است که تا کنون ادعای آن را داشته است!

دلایل این امر بسیار روشن است:

نخست: اگر چنانچه یکی از مهمترین دلایل مخالفت مجلس با اجرای فاز دوم هدفمندی، مسأله یارانه نقدی و افزایش آن و تأثیر آن بر تورم بوده است، چرا اکنون قرار است هدفمندی یارانه‌ها با قلب عنوان و در پوشش کمک به دهک‌های پایینی جامعه نقدی اجرا شود؟

آیا یکی از سناریو‌ها و طرح‌های دولت برای اجرای فاز دوم همین امر، یعنی غربالگری دهک‌ها و کمک بیشتر به دهک‌های پایینی نبود؟

آیا دلیل این همه سر و صدای مجلس و مخالفت با دولت این بود که در ‌‌نهایت در نشست‌های شبانه و با تغییر نام به خواست دولت تن دهد؟!

دوم، از سویی با چه توجیهی قرار است کمک به دهک‌های پایین جامعه (آن گونه که ادعا شده) از منابع صندوق توسعه ملی برداشت شود؟ چرا مجلسی که این همه ادعا و دعوی در صیانت از قانون و قانون‌مداری دارد با یک چنین بی‌قانونی فاحشی موافقت کرده است؟

بنا به قانون مصارف صندوق توسعه ملی مربوط به این موارد است:

«اعطای تسهیلات به بخش‌های خصوصی، تعاونی و بنگاه‌های اقتصادی متعلق به مؤسسات عمومی غیردولتی برای تولید و توسعه سرمایه گذاری‌های دارای توجیه فنی، مالی و اقتصادی، اعطای تسهیلات صادرات خدمات فنی و مهندسی به شرکت‌های خصوصی و تعاونی ایرانی که در مناقصه‌های خارجی برنده می‌شوند، اعطای تسهیلات خرید به طرف‌های خریدار کالا و خدمات ایرانی در بازارهای هدف صادراتی کشور، سرمایه گذاری در بازارهای پولی و مالی خارجی، اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران خارجی با در نظر گرفتن شرایط رقابتی و بازدهی مناسب اقتصادی و تأمین هزینه‌های صندوق».

هم‌اکنون باید پرسید، در کجای قانون آمده است که منابع صندوق باید صرف کمک به خانوار و دهک پایین جامعه شود؟ آیا صندوق توسعه ملی برای کمک به پیشرفت تولید و بخش خصوصی نیست؟ آیا این کار، دقیقاً مصداق بارز حمایت نکردن از تولید و کندن از سهم تولید برای پر کردن جیب خانوار نیست؟

به راستی اگر اجرای فاز اول هدفمندی سهواً منجر به حذف یارانه تولید شد، اکنون دولت و مجلس با این کار، عمداً سهم تولید را قربانی یارانه نقدی خانوار نمی‌کنند؟ آیا این است همه ادعاهای مجلس در راستای صیانت و حفاظت از حق و سهم تولید در فاز دوم هدفمندی؟

بی‌گمان باید گفت، مجلس با این کار و با این توافق ـ البته در صورت درست بودن ـ بدون سر و صدا و با شعبده بازی تن به خواسته‌های دولت داده و دولت بالاخره توانسته در جلسات شبانه ـ که نام آن ذهن را ناخودآگاه یاد نشست‌های سری و مرموز می‌اندازد ـ رگ خواب مجلس را در دست بگیرد!

فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها با این شیوه کلید خورده است و نه تنها با این روش باید گفت هیچ تغییری در اجرای آن پدید نیامده، بلکه بی‌قانونی حتی از فاز نخست نیز در آن مشهود‌تر و بارز‌تر است. حال مجلس با این همه ادعا که در ماه‌های گذشته پشت سر خود تلنبار کرده، چه خواهد کرد؟


[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 11:3 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

مردم به خیابان ها آمدند و شادی کردند. در صفحه نخست روزنامه های با تیتر درشت نوشته شده بود «شاه رفت». 26 دی ماه 1357 روزی بود که آخرین شاه پهلوی در پی تشدید مبارزات مردمی از ایران خارج شد و همین باعث شد تا مبارزات مردمی با دلگرمی بیشتری ادامه یابد و سرانجام در بهمن 57 به نتیجه برسد.

گزارش تصویری زیر نگاهی دارد به فرار شاه از ایران شادی مردم در پی آن و همچنین تیتر روزنامه ها و رسانه ها در آن روز، روزی که شاه رفت.
روی جلد مجله تایم در ماههای منتهی به خروج شاه
روی جلد مجله تایم در ماههای منتهی به خروج شاه
روزنامه اطلاعات پس از خروج شاه از ایران با تیتر «شاه رفت»
روزنامه اطلاعات پس از خروج شاه از ایران با تیتر «شاه رفت»
مردم پس از خروج شاه از ایران به خیابان ها آمدند.
مردم پس از خروج شاه از ایران به خیابان ها آمدند.
بختیار،در روز خروج شاه را مشایعت می کند.
بختیار،در روز خروج شاه را مشایعت می کند.
شاه در 26 دی ماه ایران را به مقصد مصر ترک کرد.
شاه در 26 دی ماه ایران را به مقصد مصر ترک کرد.
یکی از کاریکاتورهای معروف پس از فرار شاه از ایران که خبر از سقوط سلطنت پهلوی می داد.
یکی از کاریکاتورهای معروف پس از فرار شاه از ایران که خبر از سقوط سلطنت پهلوی می داد.
صفحه نخست روزنامه کیهان پس از خروج شاه از ایران
صفحه نخست روزنامه کیهان پس از خروج شاه از ایران

[ سه شنبه 91/10/26 ] [ 2:3 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

نخستین گروه زائران عمره بامداد فردا (چهارشنبه، 27 دی‌ماه) عازم مدینه خواهد شد.
به گزارش ایسنا، معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت در این‌باره توضیح داد: اولین گروه زائران عمره ساعت 50 دقیقه بامداد چهارشنبه (27 دی‌ماه 91) عازم مدینه خواهد شد و لازم است برای آمادگی و انجام مقدمات پرواز، در ساعت 22 سه‌شنبه (26 دی‌ماه) در فرودگاه باشند.
غلامرضا رضایی ادامه داد: اولین پرواز عمره‌ی مفرده حامل عوامل اجرایی عملیات عمره، روز گذشته (دوشنبه، 25 دی‌ماه) به مقصد فرودگاه جده انجام شد. عملیات عمره در هفته‌ی نخست با اعزام حدود 6500 نفر آغاز می‌شود و در ادامه، به هفته‌ای 15هزار نفر افزایش خواهد یافت.
او اظهار کرد: همکاری با سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد تداوم دارد و تا پایان وقت اداری روز گذشته، 2500 روادید توسط سفارت عربستان در تهران و 2000 روادید از سوی کنسولگری در مشهد صادر شده است.
معاون سازمان حج و زیارت اعلام کرد: امسال اعزام زائران عمره به سرزمین وحی از 19 ایستگاه پروازی ایران انجام خواهد شد که در مقایسه با سال قبل، دو ایستگاه زنجان و خراسان جنوبی اضافه شده‌اند. همچنین پروازهای عمره‌ی امسال توسط دو شرکت هواپیمایی داخلی «ایران‌ایر» و «ماهان» و همچنین هواپیمایی سعودی انجام می‌شود.
رضایی با توجه به تداوم همکاری با شرکت‌های هواپیمایی و همچنین سفارت و کنسولگری عربستان اظهار امیدواری کرد که تا پایان عملیات عمره، اعزام زائران به بیت‌الله الحرام و حرم شریف نبوی با موفقیت انجام شود.
به گزارش ایسنا، معاون سازمان حج و زیارت همچنین جزییات اعزام زائران به سرزمین وحی و هزینه‌های دوره‌ی جدید را اعلام کرد.
او درباره‌ی دلیل افزایش قیمت‌ عمره‌ی امسال نسبت به عمره‌ی سال گذشته، گفت: از نظر ما و طبق قراردادهایی که با طرف‌های سعودی در زمینه‌ی مسکن، تدارکات و نقل و انتقال در عربستان داریم، نرخ‌ها در عمره‌ی امسال نسبت به سال‌های گذشته تغییری نکرده، اما چرا هزینه‌ی عمره‌ی امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است؟
رضایی در این‌باره توضیح داد: اگر به فرض در سال گذشته، اتاقی را در هتل‌های مکه و مدینه برای زائران در گروه قیمتی متوسط می‌گرفتیم، یک اتاق را برای سرویس‌دهی به زائر 200 دلار اجاره می‌کردیم. امسال هم همان اتاق با قیمت 200 دلار اجاره شده است، حتا شاید کمتر از سال گذشته اجاره شده باشد؛ اما تفاوت قیمت در این است که سال گذشته، ما این 200 دلار را با ارز مرجع تهیه می‌کردیم، ولی امسال باید با ارز مبادله‌یی تهیه کنیم. به این ترتیب، تفاوت قیمت ارز مرجع با مبادله‌یی، بر افزایش قیمت سفر عمره اثر گذاشته است.
وی بیان کرد: یکی از عوامل افزایش قیمت عمره‌ی امسال، بلیت هواپیماست که منشأ آن هم محاسبه‌ی ارز مبادله‌یی به‌جای ارز مرجع است، یعنی اگر سال گذشته برای بلیت هواپیما در مسیرهای دور 480 دلار به شرکت هواپیمایی سعودی پرداخت می‌کردیم، امسال همان مبلغ با یک تغییر جزیی پرداخت شده است. تفاوت افزایش نرخ بلیت امسال نسبت به سال‌های گذشته در اصل، تفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌یی است. این عوامل باعث افزایش قیمت در گروه‌های قیمتی شده است. همچنین تمام اقلام تدارکاتی و تغذیه با همان قیمت سال گذشته و با ارز خریده شده‌اند.
رضایی درباره‌ی سهم پروازهای شرکت‌های هواپیمایی در عمره‌ی امسال، گفت: امسال مانند سال گذشته، در عمره طبق توافقات، 50 درصد تعداد زائرانی که به عربستان اعزام می‌شوند، سهم شرکت‌های هواپیمایی کشور میزبان است و 50 درصد بقیه توسط شرکت‌های هواپیمایی ایرانی، ایران‌ایر و ماهان جابه‌جا می‌شوند.
او درباره‌ی افزایش تعداد معتمرین در سال 91 نیز اظهار کرد: ان‌شاءالله با شروع عملیات اعزام معتمرین، با بررسی شرایط و امکانات کشور میزبان از نظر ظرفیت‌های هتلی و اقامتی و وجود شرکت‌های فعال و دارای سابقه‌ی قابل قبول در ارائه‌ی خدمات و امکانات، درصدد افزایش تعداد معتمرین خواهیم بود.
معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت درباره‌ی سفرهای درون‌شهری در مکه و مدینه و تمهیداتی که برای رفاه بیشتر زائران اندیشیده شده است، گفت: حمل و نقل درون‌شهری مکه و مدینه طبق روال سال‌های پیش انجام خواهد شد. البته امسال برای رفاه و آسایش معتمرین از اتوبوس‌های مدل بالا که از نظر کیفیت هم بهتر از قبل هستند، استفاده می کنیم و قراردادهای آن را با شرکت‌های سعودی بسته‌ایم. برای «زیارت دوره» در مکه‌ی مکرمه و مدینه‌ی منوره هم از اتوبوس‌های جدید و باکیفیت و مدل بالا استفاده خواهیم کرد تا سرویس بهتری را به زائران بدهیم.

[ سه شنبه 91/10/26 ] [ 2:2 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

گروهی از دانشجویان فیزیک دانشگاه لستر انگلیس با انجام محاسباتی، سفر مافوق صوت را به تصویر کشیدند که با آنچه تاکنون در فیلم های علمی - تخیلی نشان داده شده است، کاملا متفاوت است.

به گزارش ایسنا، شبیه سازی سفر مافوق صوت در فیلم های علمی - تخیلی اغلب بصورت نمایی از حرکت سریع رگه های نور به تصویر کشیده شده اند، اما دانشجویان دانشگاه لستر با استفاده از فرضیه نسبیت خاص انیشتین، حرکت سریعتر از نور (FTL)‌ را محاسبه و تصویر جدیدی از سفر مافوق صوت ارائه کرده اند.

بر این اساس، مسافران آینده سفرهای مافوق صوت شاهد خطوط کشیده ستاره ای نخواهند بود، بلکه یک دیسک مرکزی از نور درخشان را مشاهده می کنند.

این حالت به دلیل اثر داپلر، بطور خاص (انتقال) شیفت داپلر آبی است که در طول موج تابش الکترومغناطیسی باعث ایجاد نور مرئی بعنوان منبع نور در حال حرکت بسمت بیننده می‌شود.

در سفر مافوق صوت، طول موج نور از ستارگان، از طیف نوری مرئی به محدوده اشعه ایکس تغییر پیدا می کنند؛ در همین حال تابش‌های پس زمینه کیهانی (CBR)‌ که جزو تابش های حرارتی هستند، در محیط اطراف پخش می شوند و با تبدیل شدن به طیف مرئی مانند یک دیسک مرکزی درخشان دیده می شوند.

در این حالت مسافران سفرهای مافوق صوت برای در امان ماندن از اثرات مضر اشعه ایکس، نیازمند عینک های محافظ قوی خواهند بود.

نتایج دیگر این تحقیق نشان می دهد، فضاپیمای مافوق صوت به انرژی بسیار بیشتری برای غلبه بر فشار اعمال شده از سوی تابش های اشعه ایکس ستارگان نیاز دارد، چراکه این فشار باعث عقب راندن و کاهش سرعت فضاپیما می شود.

فشار وارده به فضاپیما در این شرایط قابل مقایسه با فشار در اعماق اقیانوس آرام است.


شبیه‌سازی سفر مافوق صوت در فیلم‌های علمی ـ تخیلی


حالت واقعی‌تر از سفر مافوق صوت


[ سه شنبه 91/10/26 ] [ 1:59 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 514
بازدید دیروز: 447
کل بازدیدها: 1662577