علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
مصاحبه با نویسندگان وبلاگ های مادر شوهر و آوای سبز؛
نویسنده وبلاگ مادرشوهر: فکر میکنم بعضی از دوستان با خوندن وبلاگم به مادرشوهر خودشون امیدوار شدن و احساس خوشبختی می‌کنن که جای من نیستن. البته نمی‌خوام فضای وبلاگم ناراحت کننده باشه و سعی میک‌نم انرژی منفی منتقل نکنم و گاهی متأسفانه این انرژیه منتقل می‌شه دیگه....چون درد مشترکه./نویسنده آوای سبز: اگر روزی پادشاهان کمی ‌عادلتر لباس درویشان را می‌پوشیدند و به صورت ناشناس به جمع مردم می‌رفتند تا وضعیت رعایا و زیردستان را بدون واسطه ببینند، امروز به مدد اینترنت و تکنولوژی می‌توان بدون هیچ زحمتی از وبلاگ به عنوان جایگزین لباس درویشی و مبدل استفاده کرد.
سرویس اجتماعی ـ وبلاگ پدیده‌ای اجتماعی در فضای سایبر است که تا پیش از پدید آمدن شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک، توییتر، گوگل پلاس و... از استقبال بسیاری برخوردار شده بود و کاربران فضای وب با ایجاد یک وبلاگ نسبت به انتشار عقاید، علایق و دیدگاه‌های خود اقدام می‌کردند و مخاطبان از این راه، با نویسنده ارتباط برقرار کرده و نویسنده نیز از دیدگاه‌‌های ارسالی آنان بهره می‌برده است؛ البته ناگفته نماند که هنوز هم به رغم وجود شبکه‌های اجتماعی، باز هم افرادی هستند که مایلند ناشناس به انتشار مطالب و نوشته‌های خود بپردازند.

به گزارش خبرنگار «تابناک» اجتماعی، گذشته از یکسری کلیات درباره وبلاگ و کاربردها و... در ایران وبلاگ و وب‌لاگنویسی از استقبال بسیار خوبی برخوردار بوده و کاکردهای آن نیز از همین مهم حکایت دارد؛ از وبلاگ شخصی خبرنگاران گرفته تا ایجاد یک وبلاگ برای تخریب و توهین به برخی افراد و حتی شخصیت‌ها گرفته تا ایجاد وبلاگ برای انتشار روز نوشت و خاطرات، وبلاگ برای بازنشر نواهای موسیقی و دانلود آن‌ها گرفته تا ایجاد وبلاگ برای تخلیه درون از گرفتاری‌‌ها و مشکلات اجتماعی و خانوادگی و ابراز علاقه نسبت به یک چیز و یا فرد خاص و همچنین وبلاگی برای انتشار مقالات و نوشته‌های تخحصصی و علمی‌ و ... و حتی وبلاگی برای درد دل با فرزند کوچک یا فرزندی که هنوز به دنیا نیامده، همه و همه نشان از اثرگذاری این پدیده در جامعه ایرانی و جایگاه آن در میان کابران فضای سایبری در ایران حکایت دارد.

بنا بر این گزارش، نخست به بررسی کلی پدیده وبلاگ می‌پردازیم:

اینترنت امکانات و ابزارهای متعددی را به منظور ارایه خدمات و سرویس‌ها در اختیار علاقه‌مندان می‌‌گذارد.
یکی از ویژگی‌های بسیار جذاب اینترنت ارایه سرویس‌ها و خدماتی است که شما را قادر می‌سازد با مخاطبان خود ارتباطی پویا و متقابل برقرار کرده و از نقطه نظرات آنان درباره یک مطلب، آگاه شوید.

در این راستا، هر یک از کاربران می‌توانند دانش و تجارب خود را در اختیار دیگران قرار داده و خود نیز به عنوان عضوی از یک جامعه شبکه ای مطرح شوند.

فرض کنید ابزاری ارزان قیمت برای انتشار مطلب در اختیار هر نویسنده و یا صاحب قلمی‌ باشد که بتواند با بهره از آن عقاید، اخبار، دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوعات مورد علاقه، بدون محدودیت‌های مرسوم بیان کند.

بشریت در چند سال گذشته، قدم در دنیای جدیدی گذاشته که بدون شک یکی از مهمترین دستاوردهای آن، تحول و دگرگونی اساسی در ارتباط با نحوه نشر اطلاعات است.

وبلاگ (‌Weblog‌) و یا بلاگ (‌Blog‌) نمونه ای در این زمنیه بوده که با توجه به ماهیت اینترنت، ویژگی دو طرفه بودن وب و تنوع خواسته استفاده کنندگان، در کانون توجه علاقه‌مندان قرار گرفته و ما امروزه شاهد رشد و گسترش چشمگیر آنیم.

واژه بلاگ از جمله واژه‌های جدیدی است که قدم در عرصه ادبیات جهانی اینترنت گذاشته است.

تاریخچه وبلاگ و وبلاگ نویسی

برخی بر این باورند هستند که اولین وبلاگ توسط «تیم. برنرزلی» (‌مخترع وب‌) ایجاد شد که در آن، وی به سایت‌های جدیدی که در آن زمان ایجاد و روی اینترنت فعال می‌شدند، اشاره می‌نمود.

دومین وبلاگ توسط «Marc Andreessen"s» در NCSA ایجاد شد که وی نیز در آن عملیاتی مشابه وبلاگ برنرزلی را انجام می‌داد (‌تا اواسط 1996‌).

در فاصله میان سال‌های 1996 تا 1997 که از آن به عنوان «انفجار وب» نام برده می‌شود، چندین وبلاگ جدید دیگر نیز ایجاد شد.

از وبلاگ‌های اولیه می‌توان به وبلاگ متعلق به Dave Winer (‌اخبار مربوط ing‌)، وبلاگ Barger و Cameron Barrett، اشاره نمود. محتویات وبلاگ‌های اولیه بیشتر شامل مجموعه ای از لینک‌ها و توضیحاتی بود که متناسب با علاقه نویسنده، ایجاد می‌شد.

در ادامه وبلاگ نویسان، علاقه‌مند به ایجاد وبلاگ‌هایی شدند که در آن مطالبی را درج می‌نمودند که خود تمایل به خواندن آن را در آینده داشتند (‌نظیر دفترچه خاطرات شخصی‌). بدین ترتیب، وبلاگ‌ها دارای شخصیتی خاص برای خود شدند که این شخصیت را مستقیم از مولف خود به ارث می‌بردند.

گسترش و عمومی ‌شدن وبلاگ‌ها

بیشتر وبلاگ‌های اولیه توسط طراحان وب و نرم افزار و به عنوان یک فعالیت جانبی که در منزل دنبال می‌نمودند، ایجاد و محتوا و ماهیت اطلاعاتی آنان در رابطه با توانمندی و پتانسیل‌های فن آوری‌هایی بود که در آن زمان یکی پس از دیگری مطرح می‌شدند.

تعداد وبلاگ‌ها در آغاز بسیار اندک و محدود بود تا این که در سال 1999 با راه اندازی چندین سرویس رایگان و یا ارزان قیمت د ررابطه با وبلاگ و وبلاگ نویسی، تعداد آنان رو به افزایش نهاد. سرویس‌هایی نظیر: Pitas, Livejournal، Blogger و EditThisPage.com، نمونه‌هایی در این زمینه ‌اند که البته پرشین بلاگ، بلاگفا، پارسی بلاگ، میهن بلاگ و... نمونه‌های داخلی آن هستند.

تا اواسط سال 2000، بیش از یک‌هزار وبلاگ ایجاد و این رقم تا اواسط سال 2002 به بیش از نیم میلیون رسید. بر پایه آمار موجود، تعداد وبلاگ‌های ایجاد شده توسط سیستم‌های وبلاگ نویسی به بیش از چندصدهزار رسیده و هر چهل ثانیه یک وبلاگ جدید، ایجاد می‌شود.

یکی از مهمترین تحولات مهم در ارتباط با وبلاگ‌ها، تبدیل آن به یک رسانه محاوره ای بود. تعداد بسیاری از مولفین و نویسندگان وبلاگ‌ها از وبلاگ خود برای بحث در ارتباط با موضوعات مورد علاقه و یا موضوعات گفته شده توسط سایر نویسندگان در وبلاگ‌های دیگر استفاده می‌کنند و با به‌کارگیری لینک‌های متعدد،امکان دنبال نمودن مباحث مورد نظر را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهند. بدین ترتیت، خوانندگان علاقه‌مند، می‌توانستند در مباحثه مورد نظر شرکت و علاوه بر آگاهی از دیگر دیدگاه‌های موجود، نقطه نظرات خود را بیان و یا شخصا اقدام به ایجاد وبلاگ و دنبال نمودن مباحث مورد نظر در وبلاگ خود کنند.

از لحاظ ظاهری، شاید این وضعیت را بتوان مشابه ارتباطات «چندین نفر با چندین نفر» در نظر گرفت که تاکنون به اشکالی نظیر newsgroups (‌گروه‌های خبری‌) و یا mailing lists (‌لیست‌های نامه‌)، پیاده سازی شده است. در این رابطه یک تفاوت اساسی وجود دارد: با توجه به اینکه نطریات ارایه شده روی فضای متعلق به مولف وبلاگ ارسال می‌‌شود، پاسخ به سایر افراد ضروری نبوده و آنان پاسخ خود را با مراجعه به وبلاگ، مشاهده خواهند کرد.

یکی دیگر از تحولاتی که همزمان با رشد و گسترش وبلاگ‌ها محقق شد، مطالعه وبلاگ‌ها توسط سایر وبلاگ نویسان بود که باعث ایجاد پدیده‌ای با نام blogrolling، شد. (‌بخشی از یک وبلاگ که لیست سایت‌هایی را که مولف وبلاگ ـ بلاگر ـ آنان را به طور منظم و همیشه مطالعه و اصطلاحا به آنان سر می‌زند، مشخص می‌نماید. این بخش معمولا در بخش سمت راست و یا چپ صفحه بلاگر و یا در یک صفحه مجزا قرار می‌گیرد‌). یکی از خصایص جالب این لینک‌ها، ایجاد یک جامعه ارتباطی (‌شبکه‌ای‌) بین وبلاگ نویسان است.

وضعیت اخیر وبلاگ و وبلاگ نویسی

وبلاگ و وبلاگ نویسی همچنان روند توسعه و گسترش خود را ادامه داده و هر روز بر تعداد وبلاگ نویسان افزوده می‌گردد. جامعه وبلاگ نویسان را اقشار متفاوت جامعه تشکیل می‌دهند. (‌پیاده کنندگان نرم افزار، طراحان وب، متخصصین و کارشناسان فن آوری‌های اطلاعات و ارتباطات، معماران اطلاعاتی، روزنامه نگاران، وکلا، متخصصین آموزشی، مشاوران و محققین فن آوری اطلاعات، سیاستمداران و...‌). با توجه به جایگاه بسیار مهم وبلاگ نویسی برای روزنامه‌نگاران، دانشگاه MIT در پاییز سال 2002، اقدام به ارایه یک واحد خاص برای دانشجویان نموده است.

 فن آوری و وبلاگ

فن آوری‌ها و مهارت‌های لازم در خصوص وبلاگ‌ها به سرعت در حال تغییر و تحول است. علت این همه سرعت را می‌توان در عوامل زیر جستجو نمود:

نبود انحصار: عملیات یک وبلاگ به یک نرم افزار خاص و انحصاری و یا امکاناتی که صرفا" در اختیار یک سازمان خاص است، وابسته نیست. وبلاگ نویسان در حوزه عملکرد وبلاگ خود دارای آزادی عمل مناسبی می‌باشند و در هر زمان می‌توانند شکل ظاهری، لی اوت و یا محتویات آن را تغییر داده و یا ویژگی‌های جدیدی را بدون کسب اجازه یک مقام خاص به آن اضافه نمایند... وبلاگ‌ها بستر لازم برای خلاقیت انسان را در تمامی ‌زمنیه‌ها ارایه نموده و هر یک از ساکنین این کره خاکی قادر به شکوفایی خلاقیت خود و آفرینش محصولات متفاوت اطلاعاتی، خواهند بود.

تعداد و تنوع گسترده کاربران: تمامی ‌افرادی که در یک جامعه مدرن اطلاعاتی زندگی می‌کنند، تمایل به انتشار تجارب خود، استفاده از تجارب دیگران، دریافت بازخورد سریع نسبت به موارد منتشر شده، ارزیابی نتایج و بهبود دانش و تجارب خود را دارند (‌فردایمان بهتر از امروز و امروزمان بهتر از دیروز‌).

وبلاگ‌ها یک شبکه ارتباطی قدرتمند را ایجاد نموده و پس از طرح یک ایده و یا موضوع جدید در وبلاگ، شاهد حرکت سریع آن در شبکه ارتباطی خواهیم بود. بدین ترتیب، در صورت ارایه یک مطلب ارزشمند و صحیح، امکان استفاده از آن در سریعترین زمان ممکن برای دیگران فراهم شده و در صورتی که مطلب منتشره نادرست باشد، نویسنده آن با دریافت سریع بازخوردهای مورد نظر و بررسی آنان، می‌تواند اشتباه خود را در اسرع وقت تصحیح نماید.

ارتباط شغلی وبلاگ نویسان: شمار بسیاری از وبلاگ نویسان خود پیاده کنندگان نرم افزار هستند. در چینین مواردی آنان به عنوان وبلاگ نویس قادر به تشریح ویژگی‌های جدید یک محصول با کیفیتی مطلوبتر و با استفاده از فن‌آورهای متعدد خواهند بود.
 
چه تعداد بلاگ وجود دارد؟

Blogcount.com، از جمله مراکزی است که اطلاعات مناسب و دقیقی در رابطه با وبلاگ‌ها در سراسر جهان را جمع آوری و گزارش‌های متعددی را در این خصوص ارایه می‌نماید. در ژوئن سال 2003، تعداد وبلاگ‌ها بین 4 / 2 تا 9 / 2 میلیون، برآورد شده است؛ بنابراین، در صورتی که ظرفیت هر وبلاگ را معادل پنجاه کیلو بایت در نظر بگیریم، blogosphere ظرفیتی معادل 81 گیگابایت را خواهد داشت.

وبلاگ‌ها متعلق به چه افرادی هستند؟

بنا بر بررسی انجام شده در موسسه تحقیقاتی Jupiter، تقریبا" 2 درصد کاربران اینترنت دارای بلاگ می‌باشند. بیشتر افرادی که دارای وبلاگند، به صورت Dial-up به اینترنت دستیابی نموده و بیش از نیمی‌از آنان دارای درآمدی پایین‌تر از شصت هزار دلار در سال! می‌باشند. 70 درصد بلاگ‌ها متعلق به افرادی است که بیش از پنج سال است که از اینترنت استفاده می‌نمایند.
(‌منبع Blogging by the number‌). بیش از 50 درصد وبلاگ‌هایی که توسط موسسه بین المللی تکنولوژی و علوم انسانی، پیمایش شده، نشان‌دهنده این واقعیت است که آنان به زبان انگلیسی نوشته شده و ده زبان برتری که وبلاگ‌ها با آنان نوشته شده اند به ترتیب: پرتقالی، لهستانی، فارسی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، ایتالیایی، هلندی و ایسلندی هستند.

چه کسانی وبلاگ‌ها را می‌خوانند؟

موسسه تحقیقاتی Jupiter در بررسی خود اعلام نموده است که صرفا" 4 درصد از کاربران اینترنت، اقدام به مطالعه و خواندن وبلاگ‌ها می‌نمایند. وبلاگ‌ها، عموما" توسط مردان خوانده می‌شوند (‌60 درصد مردان و 40 درصد زنان‌). کاربران خانگی اینترنت که مجموع درآمد آنان بیش از شصت هزار دلار در سال است، 61 درصد از خوانندگان وبلاگ‌ها را تشکیل می‌دهند. بیش از 54 درصد از گزینه Dial-up و 45 درصد از گزینه Broadband برای دستیابی به اینترنت استفاده می‌نمایند. 73 درصد از خوانندگان وبلاگ‌ها بیش از پنج سال است که از اینترنت استفاده می‌نمایند. (‌منبع: Blogging by the Numbers‌)

نکاتی جالب در رابطه با وبلاگ‌ها

بیش از ده هزار Domain ثبت شده در ریجستری whois دارای واژه "blog" است.

بلاگ‌ها به طور متوسط در هر سه روز یک مرتبه بهنگام می‌‌شوند. (‌بر پایه مطالعه غیررسمی ‌ارایه شده توسط BlogCount‌)

بنا بر بررسی موسسه تحقیقاتی Nielsen/NetRatings، در ماه می ‌سال 2003، LiveJournal، شصت و پنجاهمین رتبه را در بین سایت‌های متداول روی اینترنت به خود اختصاص داده بود. (‌هر ده روز یکصد و هشتاد و چهار هزار بازدید کننده‌)

گذشته از مطالب کلی بالا درباره اصل پدیده وبلاگ، در همین زمینه، «تابناک» اجتماعی به سراغ دو وبلاگنویس با دو کارکرد رفته که مصاحبه نویسندگان این وبلاگ‌ها به شرح زیر است:

نفر نخست، وبلاگ نویسی است که به فرهنگ و معضل رایج در خانواده‌ها می‌پردازد و آن چیزی نیست، جر مشکلات میان مادرشوهر و عروس!

مصاحبه «تابناک» با نویسنده در این باره چنین است:

* توضیح کوتاهی درباره خودتان بفرمایید از تحصیلات و... ؟

ـ بنده 26 سالمه و مدرک کارشناسی دارم. گهگاهی یه چیزایی توی ذهنم میاد که حس می‌کنم حیفه با بقیه شریک نباشم!

* چه مدت است که ازدواج کرده‌اید؟

ـ نزدیک سه سال.

* آشنایی شما با وبلاگ چگونه شکل گرفت؟ قبلا وبلاگ داشته‌اید؟ اگر داشته‌اید چه بوده است؟

ـ یک بار با شوهرم از بیکاری نشستیم پای اینترنت و اسم خودمان را سرچ کردیم که دیدیم یکی از اقوام وبلاگ دارد. دیگه اون شب ما هم خواستیم که وبلاگ داشته باشیم. برای همین، یک وبلاگ به افتخار شوهرم درست کردم که هنوز هم گاهی در آن چیزهایی می‌نویسم.

* چه شد که به سراغ وبلاگی با این مضمون آمدید؟

ـ‌ مادرشوهر من خیلی وقت‌ها حرفایی می‌زنه که ناراحتم می‌کنه و گاهی اونقدر واسم سنگینه که مدام پیش خودم تکرارش می‌کنم. البته قبلاً اصلاً اینطوری نبودم و به حرف‌ها به هیچ عنوان توجه نمی‌کردم، ولی گاهی وقتی بی‌توجهی منو می‌دید بیشتر تکرار می‌کرد، به خاطر سن و سالش هم نمی‌تونستم جوابی بدم و اصولاً آدمی ‌نیستم که جر و بحث کنم و دل کسی رو بشکونم. سوال کردن مدام اقوام خودم هم که چی می‌کشی با اون مادر شوهرت؟ و اینکه نمی‌خوام پشت سرش حرف بزنم، منو به ناشناس نوشتن ترغیب کرد.
دیدم انتقال حرف‌هاشم به خانواده‌ام فایده ای جز کدورت نداره و این شد که فکر کردم یه کار مفیدتری انجام بدم که هم خودم خالی بشم و هم جالب باشه و از همه مهمتر دعوا راه نیفته! چون همسرم خیلی روی مادرش حساسه و نمی‌خوام انتقال حرفاش بینمون کدورت ایجاد کنه!

* واقعا شما با مادر همسرتان مشکل دارید یا این نوشته‌ها ساخته و پرداخته ذهنیات خودتان است؟

ـ‌ همه چیزایی که نوشتم واقعیت داره و متأسفانه اتفاق افتاده، همیشه گفتم که گاهی بعضیا نمیدونن چی میگن و چقدر با حرفاشون دل می‌سوزونن. گفتنش هم بهشون بی‌فایده اس. پس بهتره که واسه ما درس عبرت بشن. اعتقاد دارم که رفتارهای آدم در سنین بالا نتیجه و بازتاب سبک زندگی‌شون در جوونیه. اگه ما الان به زشتیه حرفی یا عملی نرسیم توی پیری و میانسالی هم انجامش می‌دیم و نتیجش آزار بقیه و تنهاییه خودمونه.

* راه‌اندازی این وبلاگ و دل‌نوشته‌های شما تأثیری در زندگی شما داشته است؟

ـ‌ مهمترین فایدش اینه که هر چی میگه خندم می‌گیره و خوشحال می‌شم که سوژه جدید پیدا کردم و پیش خودم می‌گم: حاج خانوم نمیدونی که شهرت جهانی پیدا کردی! حرفای بعضی دوستانم توی رابطم با همسرم خیلی کمکم کرده، چون به هر حال تجربه‌ها همیشه به آدم کمک می‌کنه و البته وبلاگ بعضی از خواننده‌ها رو که می‌خونم و رفتارای بعضی شوهرا رو می‌خونم، آقاهه رو روی سرم می‌ذارم (‌گاهی!).

* بازخورد نوشته‌های شما از دید مخاطبان وبلاگتان چگونه بوده است؟

ـ‌ فکر میکنم بعضی از دوستان با خوندن وبلاگم به مادرشوهر خودشون امیدوار شدن و احساس خوشبختی می‌کنن که جای من نیستن. البته نمی‌خوام فضای وبلاگم ناراحت کننده باشه و سعی میک‌نم انرژی منفی منتقل نکنم و گاهی متأسفانه این انرژیه منتقل می‌شه دیگه....چون درد مشترکه.


* گفتین با هسرتون جستجو کردید، همسرتون از این وبلاگ شما اطلاع دارن؟

ـ‌ خیر.

* واکنششون به نوشته‌های شما چیست؟

ـ‌ همسرم فقط وبلاگ مشترکمون رو می‌خونه و از این وبلاگ بی‌خبره.


* از اقوام هم کسی از وبلاگ شما خبر دارن؟ اگر ندارن با توجه به اطلاعاتی که تو بلاگتون دادین مثل تصادف یکی از افقوام و غیره نگران نیستین متوجه بشن؟

ـ از اقوام فقط خواهرم می‌دونه که اهل اینترنت نیست و هنوز نخونده.

* اگر یه یک روز مادر شوهر شما از این وبلاگ شما اطلاع پیدا کنه، به نظر شما چه واکنشی نشون میده؟ به نظر شما واکنش خانواده چگونه خواهد بود؟

ـ تصور اینکه کسی از خانواده شوهرم این وبلاگ رو بخونه لرزه بر اندام هر جنبنده ای می‌ندازه ولی من هیچ دروغی ننوشتم و آدمی‌ هستم که روی حرفم و عقیدم می‌مونم. کسی نمیتونه منو مواخذه کنه، چون با مادرشوهرم زندگی نکرده، ولی اگه کسی از آشناها بخونه و به آشناهای دیگه خبررسانی کنه، احتمالا به سرنوشت نامعلومی دچار می‌شم.
دعا می‌کنم چنین اتفاقی نیفته... .

* حرف آخر؟

ـ نمیخوام مادرشوهرم رو محکوم کنم، شاید هنوز نفهمیده که زمونه عوض شده. نمی‌خوام و نمی‌تونم هم تغییرش بدم، چون همه این رفتارها رو از مادرشوهر خودش دیده و در آخر اینکه مادرشوهر من خصوصیات خوبی هم داره که واقعاً بعضی جاها کمکمون کرده و البته منو خیلی دوست داره (‌اگه اینو نمی‌گفتم عذاب وجدان می‌گرفتم).

نکته: مسأله مادرشوهر مسأله کوچیکی نیست، خیلی از مادرشوهرا باعث فروپاشی زندگی بچه‌هاشون می‌شن، فروپاشی زندگی‌ها، باعث هزار بیماری اجتماعی میشه. افسردگی و گاهی فساد نتیجه این فروپاشی و البته در سال‌های آینده، انتقام اون عروس از عروس خودش با همون روش.

خیلی از مادرشوهرا هم بچه‌هاشون رو راهنمایی می‌کنن و باعث می‌شن یه کانون گرم خانوادگی تا آخر عمر زن و شوهر پایدار باشه! امیدوارم زنان نسل من، مادرشوهرایی بشن که بتونن آمار طلاق رو به صفر نزدیک کنن و فرهنگی نو بسازن.

***
وحید نوروزی که بازنشر مطالبش در سایت «تابناک» با استقبال بسیاری نیز روبه‌رو شده، در گفت‌وگویی کوتاه با ما از وبلاگنویسی و نظراتش در این خصوص گفته است:

* خودتان را معرفی کنید و از میزان تحصیلات خود بفرمایید و کمی‌ از وبلاگتان؟

ـ من وحید نوروزی متول سال 1353 و صاحب وبلاگ آوای سبز هستم.آوای سبز کاملا شخصی و نام آن از تشکلی به همین اسم گرفته شده که سال 1375 در بخش محیط زیست تاسیس شد.
عمده مطالب وبلاگ من اجتماعی و محیط زیستی هستند و به هیچ عنوان مطالب سیاسی و حتی اقتصادی و... هم در آن جایی ندارد. شاید بشود گفت آوای سبز، دلنوشته‌های من در حوزه اجتماعی و محیط زیستی است!

* با پدیده وبلاگ چگونه آشنا شدید؟

ـ خیلی حضور ذهن ندارم که با پدیده وبلاگ چگونه آشنا شدم ولی از دوران کودکی همیشه نمره انشا و املایم تقریبا 20 بود و من همیشه نوشتن را دوست داشتم. وقتی در جستجوهای اینترنتی که داشتم با محیط‌های ارایه دهنده وبلاگ آشنا شدم، وسوسه شدم که من هم وبلاگی را داشته باشم و نامش را هم آوای سبز گذاشتم.

*چه شد به سراغ وبلاگ رفتید تا از این طریق سخنان و دیدگاه‌های خود را منتقل کنید؟

ـ  محیط وبلاگ برای من حکم دفتر خاطرات و حتی یک مجله را دارد. خیلی راحت می‌توانم در آن بنویسم و مطالبش در محیطی امن ذخیره می‌شود. وقتی یادداشت‌های چند سال قبلم را برخی ایام می‌خوانم، حس خوبی به من دست می‌دهد. در محیط وبلاگ و دنیای مجازی خوانندگان وبلاگم بدون آنکه خود را حتی معرفی کنند، به آسانی در مورد نوشته‌هایم نظر می‌دهند که حتی اگر قابل تأیید و نمایش هم نباشد، برای خودم بسیار ارزشمند است.اظهارات و صحبتهای من در محیط وبلاگ فقط توسط خودم ممیزی می‌شود و این یکی از محاسن داشتن وبلاگ است.

* چه مقدار یا اینترنت سر و کار دارید و جایگاه اینترنت در زندگی و شغل شما
چه مقدار مهم است؟

ـ من ارتباط خوبی با اینترنت دارم.البته بیشتر استفاده من از اینترنت استفاده از سایت‌های خبر، به روز کردن وبلاگ آوای سبز و پست الکترونیکی است؛ ضمن آنکه عمدتا برای شروع بحث و فعالیت در هر موردی قطعا جستجوی اینترنتی نخستین قدم برای تمام آنهاست.اینترنت شریک زندگی ما شده و این روزها، می‌توان گفت بدون اینترنت واقعا زندگی مشکل است.

* بازخوردهای مطالب وبلاگ شما چگونه بوده؟

ـ بازخوردهای بسیار خوبی از مطالب مندرج در وبلاگم داشته ام. چند سالی که مدیر عامل معاینه فنی خودرو تهران بودم، نکات و مطالب ارزشمندی توسط همکارانم با اسامی ‌مستعار و ناشناس دریافت کرده ام که حتی در تغییر رویه در برخی مسائل بسیار موثر بوده است. به تازگی برخی از مطالب وبلاگم در سایتهای خبری مثل تابناک، فردا، عصر ایران و... عینا درج می‌شود که تعداد خوانندگان بسیار زیاد آن برایم ارزش محسوب می‌شود. یکی از مطالب وبلاگم در تابناک به تازگی 68000 بازدید کننده داشت که قطعا اگر وبلاگ نداشتم نه حوصله نوشتن مطلب برای سایت‌ها و... را داشتم و نه به این کار علاقه داشتم.

* آیا تا کنون شده وبلاگتان برای شما دردسر و مشکلی بوجود آورد؟

ـ تا به امروز وبلاگ برای من هیچ دردسری نداشته و بسیار هم مفید بوده است.من خط قرمزها را رعایت می‌کنم و نظراتی که به خط قرمزها نزدیک شده باشند و یا به دیگران بی احترامی‌ کرده باشند تایید نمی‌کنم. هرچند حتی اگر شخصی به من در نظرات خویش برای نوشته‌هایم از ادبیات نزدیک به فحش و بی احترامی‌ هم استفاده کند اگر منظورش فقط من باشم تا جایی که توانسته ام نزدیک به 95% آنها را تأیید می‌کنم تا آن خواننده ای که زحمت کشیده و وبلاگ مرا دیده و نظر گذاشته هم از دستم راضی باشد.



* این ارتباط شما با کاربران دنیای مجازی از طریق وبلاگ تاثیری در زندگی و
فعالیت شما داشته است؟

ـ اخیرا در یکی از پستهایم نوشتم از تمام عزیزانی که به نحوی خواننده مطالب آوای سبز هستند و احیانا کامنتی هم می‌گذارند، تشکر و قدردانی کردم. از آنهایی که وبلاگم را محلی برای گله و انتقاد از من انتخاب کرده اند هم صمیمانه تشکر می‌کنم. از آنهایی که به دلیل درج مطالب دور از شئونات اخلاقی امکان تأیید کامنتشان را ندارم، صمیمانه عذرخواهی می‌کنم ولی از صمیم قلب نوشته‌هایشان را می‌خوانم و حداقل حسنی که برایم دارد «من» وجودم را نهیب می‌زند و کمی‌از باد غرورم کاسته می‌شود.

برای کسی مثل من که که جرئت حضور در دنیای مجازی را با نام و تصویر به خود می‌دهم نهیب‌ها و گلایه‌ها و بعضا فحش‌های آبدار و دلچسب به نام‌های مستعار و ناشناس، بسیار مهم و گواراست. دوستشان دارم.

* خاطره جالب از دوران وبلاگ نویسی خودتان بفرمایید؟

ـ از امرداد86 تا الان که وبلاگم را به روز می‌کنم سرتاسر خاطره است اما مهمترین خاطره ام مطلب طنزی بود که با خانم واعظ جوادی آملی، رییس وقت سازمان محیط زیست داشتم. چند ماه بعد از درج این مطلب در وبلاگم ملاقات خصوصی با ایشان داشتم که به عنوان مدیر عامل ستاد معاینه فنی مشغول ارایه گزارش بودم. بعد از صحبت‌هایم ایشان پرینت آن مطلب را درآورده و فرمودند ماهها بود این کاغذ‌ها روی میزم بود تا روزی در مورد آن با شما صحبت کنم. کلی هم مرا نصیحت کردند که این کارها را نکنید. البته من صرفا به گفتن اینکه این مطالب در یک وبلاگ شخصی نوشته شده، گزارشم در مورد آلودگی هوا و معاینه فنی را ادامه دادم و در حقیقت از آن عبور کرد.جناب دکتر امی‌مشاور رییس سازمان و رییس طرح جامع کاهش آلودگی هوای تهران هم در آن ملاقات بودند و حسابی از خواندن آن مطلب تعجب کرده بودند!

* آیا به نظر شما اثر داشتن وبلاگ و سایت شخصی برای مسئولین مناسب مثبت است
یا خیر؟ کمی ‌توضیح بفرمایید.

ـ مطمئن باشید داشتن وبلاگ برای تمام مسئولین ضروری است، به شرطی که بی واسطه بنویسند و بی واسطه نظرات را بخوانند. وبلاگ به آنها کمک می‌کند با لباس مبدل به میان شهروندان بروند و حرف‌هایشان را بشنوند. اگر روزی پادشاهان کمی ‌عادلتر لباس درویشان را می‌پوشیدند و به صورت ناشناس به جمع مردم می‌رفتند تا وضعیت رعایا و زیردستان را بدون واسطه ببینند، امروز به مدد اینترنت و تکنولوژی می‌توان بدون هیچ زحمتی از وبلاگ به عنوان جایگزین لباس درویشی و مبدل استفاده کرد.

* حرف آخر!

ـ شفافیت و ترس نداشتن از روبه‌رو شدن با واقعیات از مزایای داشتن وبلاگ توسط مسئولین و مدیران در هر رتبه ای است. نمی‌توان حصاری دور خود کشید و دنیا را از چشم خویش یا از چشم آنهایی که دلمان می‌خواهد، دید؛ دنیا را باید صریح و شفاف و رنگی دید.

[ پنج شنبه 90/6/17 ] [ 8:58 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
وی از اقدام به موقع آتش‌نشانی در اطفای حریق خبر داد و خاطرنشان کرد: علت آتش‌سوزی در پالایشگاه آبادان باید هر چه سریع‌تر بررسی و مشخص شود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس از آتش سوزی در واحد کت‌کراکر قدیم پالایشگاه آبادان خبر داد و گفت: این حادثه 4 مجروح بر جای گذاشته است.

عبدالله کعبی لحظاتی پیش در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در آبادان با اعلام این خبر اظهار داشت: آتش‌سوزی در پالایشگاه آبادان عصر امروز صورت گرفته و بنا به اطلاعات‌ واصله چهار نفر دچار آتش‌سوزی شدند.

وی از اقدام به موقع آتش‌نشانی در اطفای حریق خبر داد و خاطرنشان کرد: علت آتش‌سوزی در پالایشگاه آبادان باید هر چه سریع‌تر بررسی و مشخص شود.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: واحد کت‌کراکر واحد تولید بنزین پالایشگاه است که از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی در ادامه از حضور وزیر نفت در خوزستان تا ساعاتی دیگر خبر داد و گفت: امیدواریم در بازدید وزیر برخی مسائل موجود در پالایشگاه مورد بررسی قرار بگیرد.

واحد کت‌کراکر جدید پالایشگاه آبادان نیز در سوم خرداد سالجاری همزمان با افتتاح توسط زئیس جمهور دچار آتش‌سوزی شد که یک کشته و 24 مجروح بر جای گذاشت.

[ پنج شنبه 90/6/17 ] [ 8:56 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]











































[ پنج شنبه 90/6/17 ] [ 8:56 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
در شرایط کنونى «حاشیه سازى» و طرح مسائل تنش‏زا بر خلاف مصالح انقلاب است. به تمام جریان‏ها هشدار مى‏دهیم «کم‏رنگ کردن شعارهاى انقلاب» و زیر سئوال بردن مقدسات دینى به ویژه در عرصه‏ى حجاب و عفاف را به شدت محکوم مى‏کنیم و به فتنه‏گران قدیم و جدید نصیحت مى‏کنیم که اگر با سیل خروشان ملت همراه نشوند، غرق مى‏گردند و بدانند که با هرگونه حرکت فتنه‏انگیز و چالش‏زا به ویژه در آستانه‏ى انتخابات مقابله خواهد شد
نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در بیانیه پایانی دهمین دوره اجلاس خبرگان تاکید کردند: عموم ملت وفادار و مسئولان نظام همانند گذشته و بیش از پیش با عمل به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، زمینه‌ساز ارتقا و عظمت ایران اسلامى شوند.

متن کامل بیانیه پایانی دهمین دوره اجلاس رسمى مجلس خبرگان رهبرى بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مجلس خبرگان رهبرى ضمن تشکر از شما که در ماه مبارک رمضان، جلوه‏هایى برجسته از بندگى خداوند در جاى جاى این میهن اسلامى به ویژه در اماکن متبرکه، مساجد، مصلى‏ها و حسینیه‏ها بخصوص در شب‏هاى مبارک قدر و غیره به نمایش در آوردید و با انس با قرآن و دعا، فضاى کشور را از عطر معنویت آکنده نمودید؛ به ویژه تشکر از جوانان عزیز که با حضور ارزشمند خویش در مراسم ماه رمضان زیور خاصى به این مجالس معنوى دادند و با تقدیر از عالمان برجسته به ویژه مراجع عظام تقلید که در عرصه‏ى ابلاغ دین به صحنه آمدند. نیز سپاس از حضور شکوهمند شما در راهپیمایى روز قدس که بصیرت و حماسه را تجلى دادید، بر امور زیر تأکید مى‏نماید:

1. رهنمودهاى مقام معظم رهبرى؛ حضرت آیةالله العظمى خامنه‏اى «مدظله‏العالى» پیوسته چراغ فروزان راه مردم و مسئولان نظام اسلامى است. بخصوص در دیدارهایى که اقشار مختلف مردم و مسؤولان نظام در ماه مبارک رمضان با ایشان داشتند رهنمودهایى کلیدى و سرنوشت‏ساز بیان فرمودند که انتظار مى‏رود عموم امت و ملت وفادار و مسئولان محترم نظام همانند گذشته و بیش از پیش با عمل به این رهنمودها، زمینه ساز ارتقاء و عظمت ایران اسلامى گردند.

2. «عدالت» ممیزه‏ى بسیار مهم انقلاب اسلامى است و به فرموده‏ى مقام معظم رهبرى «مدظله‏العالى» گفتمان عدالت باید گفتمان رایج باشد. از آحاد ملت و تمامى دست اندرکاران مشاغل و مسئولین محترم مى‏خواهیم به این موضوع خطیر که بخشى از هویت نظام اسلامى است توجه جدّى نموده و نگذارند تبعیض و بى‏عدالتى در هیچ عرصه‏اى وارد شود.

3. «وحدت»، ضرورت همیشه انقلاب اسلامى بوده و هست. از آحاد مردم به ویژه مسئولان محترم و صاحبان تریبون و رسانه انتظار پاسدارى از آن مى‏رود؛ بخصوص در آستانه‏ى انتخابات نهمین دوره‏ى مجلس شوراى اسلامى انتظار مى‏رود؛ مردم عزیز، کاندیداهاى محترم و حامیان ایشان پیوسته به اصل «وحدت» نگاه راهبردى داشته، نگذارند این عنصر عزت آفرین آسیب ببیند. نیز انتظار آن است که مردم شریف با حضور شکوهمند در انتخابات و انتخاب اصلح به وظیفه‏ى شرعى، قانونى و سیاسى خود عمل نمایند.

4. دشمنان اسلام و معاندان نظام و استکبار جهانى از طریق تحریم و تهدید به شبیخون فرهنگى و اباحى‏گرى اخلاقى و رواج خرافه‏گرایى و شبهه‏افکنى در مباحث دینى در برابر باورها و ارزش‏هاى اسلامى و محتواى نظام مقدس جمهورى اسلامى صف آرایى کرده‏اند، ایستادگى و مقاومت ستودنى ملت بزرگ ایران در برابر استکبار، جهاد فرهنگى مسئولان و نخبگان و فرهیختگان حوزه و دانشگاه، به خصوص توجه دستگاه فرهنگى نظیر صدا و سیما و ارشاد اسلامى در ارتقاء سطح معرفت دینى و تربیت اخلاقى و بصیرت سیاسى و انسجام داخلى و همراهى با مرجعیت و روحانیت، راه مقابله با مکر و فریب شیاطین و مستکبرین است. در این بین اهتمام به ترویج مباحث ولایت فقیه در سطوح گوناگون و معارف اصیل مهدویت حائز اهمیت ویژه‏اى است.

5. در شرایط کنونى «حاشیه سازى» و طرح مسائل تنش‏زا بر خلاف مصالح انقلاب است. به تمام جریان‏ها هشدار مى‏دهیم «کم‏رنگ کردن شعارهاى انقلاب» و زیر سئوال بردن مقدسات دینى به ویژه در عرصه‏ى حجاب و عفاف را به شدت محکوم مى‏کنیم و به فتنه‏گران قدیم و جدید نصیحت مى‏کنیم که اگر با سیل خروشان ملت همراه نشوند، غرق مى‏گردند و بدانند که با هرگونه حرکت فتنه‏انگیز و چالش‏زا به ویژه در آستانه‏ى انتخابات مقابله خواهد شد. از نهادهاى مربوط و بخصوص صدا و سیما که بالاترین نقش را در تغییر ذائقه‏ى جامعه و بخصوص نسل جوان دارد، مى‏خواهیم در پاسدارى از ارزش‏هاى نظام اسلامى و تقویت فرهنگ دینى به ویژه در سلوک و روابط اجتماعى زن و مرد، پر تلاش‏تر ظاهر شوند و از مسئولین آموزش عالى مى‏خواهیم در مراکز آموزشى نسبت به اجرایى طرح‏هایى چون تفکیک جنسیتى که موجب حفظ حرمت و صیانت بیشتر نسل جوان مى‏شود اقدام نمایند.

6. مقام معظم رهبرى «مدظله‏العالى» سال جارى را «سال جهاد اقتصادى» نامیدند. این نامگذارى بیان یک ضرورت و نیاز قطعى کشور است. انتظار نمایندگان مجلس خبرگان رهبرى آن است که مردم عزیز، فعالان اقتصادى و مسئولان نظام، به این مسئله در عرصه‏ى عمل اهتمام بیشترى داشته باشند و از دولت عزیز پشتیبانى و حمایت بهتر از بخش‏هاى تولیدى، کشاورزى و صنعت و رشد و توسعه‏ى صادرات و هدایت واردات و تخصیص بهینه‏ى منابع مالى و تسهیلات بانکى و کنترل تورم و ایجاد اشتغال و رونق لازم اقتصادى را خواهانیم تا ان‏شاءالله در پایان سال، شاهد به بار نشستن برکات عملى این شعار باشیم.

7. در آستانه‏ى سال جدید تحصیلى مراکز آموزشى (حوزه‏ها ،آموزش و پرورش، دانشگاه‏ها) قرار داریم انتظار داریم این مراکز با استفاده‏ى بیشتر از اوقات اساتید و دانشجویان و افزایش کمّى و کیفى فعالیت‏هاى علمى، نقش فعال‏ترى را در عرصه‏ى تولید علم و پرورش نسل جوان در عرصه‏ى اخلاق اسلامى و مبانى دینى ایفا نموده در این زمینه، شاهد درخشش بیشترى در این نهادها باشیم.

8. از نیروهاى امنیتى و مسلح بخصوص سپاه پاسداران انقلاب اسلامى ایران؛ این بازوان پرتوان ملت، به خاطر شناسایى و مبارزه با عوامل بیگانه در مرزها صمیمانه سپاسگزاریم و آرزوى موفقیت و اقتدار بیشتر براى آن عزیزان در عرصه‏ى دفاع از مرزهاى جمهورى اسلامى ایران را داریم.

9. ضمن تقدیر از خدمات و تلاش‏هاى قواى سه گانه که موجب بهبود و ارتقاء وضعیت کشور در عرصه‏هاى مختلف شده است متذکر مى‏شویم که «اشتغال و تأمین معاش آبرومندانه»ى مردم عزیزمان، دغدغه‏ى همیشگى اعضاى مجلس خبرگان رهبرى است از همه‏ى مسئولان محترم نظام بخصوص قوه‏ى مجریه انتظار مى‏رود که در این عرصه با تلاش روزافزون این مهم را بر آورده کنند که این مردم وفادار و همیشه در صحنه، شایسته‏ى هرگونه تکریم و خدمتند.

10. بى تردید بیدارى اسلامى بوجود آمده، جلوه‏اى از صدور پیام انقلاب اسلامى ایران است. از رهگذر این بیدارى اسلامى است که امید مى‏رود به یارى خداوند، اتحاد کشورهاى اسلامى در منطقه استحکام یافته و دقیقاً به عکس خواسته‏ى استکبار جهانى، خاورمیانه‏ى جدید با محوریت مکتب حیات بخش اسلام شکل گیرد. ویژگى مشترک این قیام‏ها، اسلامى بودن، ضد استکبار و ضد استبدادى بودن و مردمى بودن آن‏هاست و این چهار محور، شاخص قیام‏هاى مورد تأیید است. به مبارزان در صحنه مى‏گوییم که سست و خسته نشوید که پیروزید «و لا تهنوا و لا تحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین» مراقب باشید بیگانگان به‏ویژه آمریکا، صهیونیسم و استکبار جهانى، انقلابتان را مصادره نکنند.

11. مجلس خبرگان رهبرى »مقاومت« را حق مشروع فلسطینیان دانسته و با تأکید بر جعلى بودن رژیم صهیونیستى، بر آزادى همه‏ى سرزمین‏هاى اشغالى اصرار دارد که این آرمان با اعتماد بر خداوند و وحدت همه‏ى گروه‏هاى فلسطینى به یارى حضرت حق بر آورده شدنى است ان‏شاءالله.

12. مجلس خبرگان رهبرى، مداخله‏ى اجانب و بیگانگان، بخصوص در سوریه و بحرین را محکوم کرده و به شهادت رساندن حق طلبانى که در حرکت مسالمت‏آمیز خود بیش از حق مسلّم خود چیزى نمى‏خواهند، زندانى کردن و شکنجه‏ى آن‏ها را خلاف شرع و بر خلاف موازین حقوقى شناخته شده‏ى بشرى مى‏داند و از حکام بحرین مى‏خواهد دست از این جنایات بردارند وگرنه تردید نداشته باشند که سرنوشت دیکتاتورهاى سقوط کرده در انتظار آنان است.

13. کمک به قحطى زدگان سومالى همچنان یک ضرورت اسلامى - انسانى است با تشکر از کمک‏هاى قابل‏تقدیرمردم عزیزمان به‏این قحطى زدگان،انتظار تداوم این کمک‏هارا تارسیدن به وضعیت مناسب داریم.

14. در پایان با آرزوى لطف بیکران خداوند براى همه شهداى راه حق از آغاز انقلاب اسلامى تاکنون بخصوص شهیدان عزیز 8 سال دفاع مقدس و امام شهیدان و دعا براى طول عمر با عزت مقام معظم رهبرى«مدظله‏العالى» این علمدار اسلام ناب محمدى(ص)، تعجیل در ظهور حضرت بقیةالله الاعظم ارواحنا فداه را از درگاه الهى مسئلت نموده و سربلندى و تعالى روزافزون ایران اسلامى و دیگر کشورهاى مسلمان را از حضرتش خواهانیم.

«انه سمیع و مجیب الدعاء»



مجلس خبرگان رهبرى

16/6/90

[ پنج شنبه 90/6/17 ] [ 8:54 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
بنابر نقل مورخان آنچنان بقیع خراب گردید که به تپه‎ای از پاره سنگ و پاره آجر تبدیل شد و از کینه وهابیان به گونه‎ای زیر و رو گشت که به منطقه‎ای زلزله‎زده شباهت پیدا کرد.
بقیع، نام سرزمینی است در مدینه که به دستور رسول خدا (صلی‌الله علیه وآله وسلم) به قبرستانی برای مسلمانان تبدیل‌شد و نخستین کسی که در آنجا به توصیه رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) دفن‌شد، «عثمان بن مظعون»، از دوستان نزدیک پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و امیرالمؤمنین حضرت علی (علیه‌السلام) بود؛ کسی که حضرت علی (علیه‌السلام) در سخنان خود او را بسیار یاد‌می‌کرد و از روی علاقه‌اش به وی، نام یکی از فرزندانش را عثمان نهاد.

بقیع، قبرستانی است مورد احترام همه‌‌ فرقه‌های اسلامی و اکنون در چند قدمی حرم پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) قراردارد؛ رسول خدا برخی از شهدای احد و نیز فرزندش «ابراهیم» را در آنجا دفن‌کرد و به این ترتیب بر قداست آن افزود. بعدها عثمان بن‌عفان در قبرستان یهودی‌های مدینه به اسم «حس کوکب» دفن‌شد، اما معاویه بقیع را به‌قدری گسترده‌ساخت که قبر عثمان در بقیع قرار‌گیرد.
 

بقیع هم‌اینک مدفن 4 امام شیعه، امام حسن مجتبی(علیه‌السلام)، امام سجاد(علیه‌السلام)، امام باقر(علیه‌السلام) و امام صادق(علیه‌السلام) است؛ همچنین قبر بیشتر زنان پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و نیز عباس عموی پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و فاطمه بنت اسد، مادر امام علی(علیه‌السلام) و برخی دیگر از بزرگان در این مکان شریف قراردارد.
دست ناپیدای وهابیت - نگاهی به پیشینه تاریخی این فرقه

پیشوای نهضت وهابیت، «محمد بن‌عبدالوهاب نجدی» (1115-1201/1703-1782) نام‌دارد و باید گفت نام وهابیت را مخالفان به آن‌ها داده‌اند، در حالی‌که پیروان این فرقه، خود را «الموحدون» و مذهب خود را «محمدیة» نامیده‌اند، این گروه خود را فرقه‌ای سنی و پیرو مذهب «احمد بن‌حنبل» می‌دانند.
عقاید:

1- هر چیزی که بجز خدای تعالی مورد عبادت قرارگیرد، خطاست و هرکس این چیزها را عبادت‌کند، سزاوار مرگ است.

2- جماعت زیادی از مسلمانان موحد نیستند، زیرا می‌کوشند تا عنایت خدا را با زیارت قبور اولیا به‌دست آورند، بنابراین مشرکند.

3- ذکر نام پیامبر، ولی، یا فرشته‌ای در نماز شرک است.

4- اگر غیر از خدا از کسی شفاعت جویند، کفر است.

5- هرکسی برای رواشدن حاجات خود از غیر خدا یاری بخواهد، کافر است.

6- علمی که مبتنی بر قرآن مجید، سنت پیامبر و استنباط‌های ضروری عقل نباشد، کفر است.

7- انکار قدر(قدرت‌داشتن انسان بر انجام کارها) در همه افعال به‌معنی الحاد و بدعت است.

8- تفسیر قرآن بر پایه تأویل، کفر است.

وهابیان، ساختن گنبد و ضریح و بقعه و ... بر روی قبور را حرام و تخریب آن را واجب‌می‌دانند که در این مسأله پیرو پیشوای خود، «ابن تیمیه» و شاگرد او «ابن‌جوزیه» هستند؛ از این‌رو آنان طی چند قرن اخیر، تا آنجایی که ‌توانسته‌اند مشاهد و زیارتگاه‌ها را ویران‌کردند و حتی قبور ائمه بقیع و قبر امام حسین (علیه‌السلام) را نیز استثنا‌ نکرده‌اند.

آنان ساختن آرامگاه بر روی قبور را نوعی شرک و کفر می‌پندارند، هرچند که وهابیان برای اثبات این باور خود راهی جز استفاده از تهدید و خشونت ندارند، اما باید دانست آن‌ها همواره برای تخریب مراقد ائمه اطهار از عراق و شام تا جنوب دریای سرخ و غرب و شرق جهان اسلام تلاش‌کرده‌اند.

کینه وهابیت برای تمامی مسلمانان به‌ویژه شیعیان نامی آشناست؛ چراکه وهابیان سعودی همواره برای انهدام وتخریب قبور ائمه و اهل‌بیت پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) تلاش‌کرده‌اند و در این میان آثار دینی بی‌شمار شهرهای مکه و مدینه، اماکن زیارتی این شهرها بیش از دیگر اماکن در معرض اعمال نابخردانه سردمداران وهابی قرار‌گرفته‌است و آنان در واقع با تخریب بقیع، احساسات مسلمانان را جریحه‌دار و برای جداکردن مسلمانان از میراث درخشان اسلامی خود تلاش‌کرده‌اند.

می‌توان گفت تخریب بقیع و قبور مطهر ذریه رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله)، اهل‌بیت پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و بهترین صحابه و خاندان ایشان از جنایت‌های نابخشودنی سعودی‌های وهابی در طول تاریخ است که تاکنون دوبار قلب شیعیان و عاشقان ائمه اطهار را جریحه‌دار و احساسات آنان را برانگیخته‌است.

نخستین تخریب قبور ائمه بقیع

نخستین تخریب قبور مطهر ائمه بقیع به دست وهابیان سعودی در سال 1220 هجری یعنی زمان سقوط دولت اول سعودی‌‌ها توسط حکومت عثمانی روی‌داد، پس از این واقعه تاریخی - اسلامی با سرمایه‌گذاری مسلمانان شیعه و به‌کاربردن امکانات ویژه‌ای، مراقد تخریب‌شده به زیباترین شکل بازسازی‌شد و با ساخت گنبد و مسجد، بقیع به یکی از زیباترین مراقد زیارتی و در واقع مکان زیارتی ـ سیاحتی مسلمانان تبدیل‌شد.
 

یکی از گردشگران انگلیسی پس از بازسازی بقیع، ضمن توصیف اماکن زیارتی مدینه منوره در این‌باره می‌گوید: مدینه در سال 1387 تا 1388 و قبل از انهدام مجدد توسط وهابیان سعودی، شبیه استانبول و شهرهای بسیار زیبای سیاحتی جهان بازسازی‌شده‌بود.

دومین تخریب بقیع

دومین و درواقع دردناکترین حادثه تاریخی - اسلامی معاصر به هشتم شوال سال 1344 و پس از روی‌کار آمدن سومین حکومت وهابی عربستان مربوط‌می‌شود؛ سالی که وهابیان به فتوای سران خود مبنی بر اهانت و تحقیر مقدسات شیعه، مراقد مطهر ائمه و اهل‌بیت ‌پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) را مورد دومین هجوم وحشیانه خود قراردادند و بقیع را به مقبره‌‌ای ویران‌شده و در واقع مهجور و ناشناخته تبدیل‌کردند.
 

 
«ایلدون رتر»، یکی از گردشگران غربی در این‌باره می‌گوید: با دومین تخریب قبور ائمه بقیع در مدینه منوره مراقد مطهر ائمه(علیه‌السلام) به‌شدت ویران‌شد و وهابیون در این تخریب، شکل ظاهری مقبره‌ها و گنبدهای این قبور را دگرگون‌کردند.

براساس منابع و شواهد تاریخی، وهابیان سعودی تنها به تخریب قبور بقیع اکتفا‌نکردند، بلکه بارها به تخریب مرقد بیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) نیز اقدام‌کردند که با واکنش گسترده مسلمان جهان مواجه‌شده و از این توطئه ضد اسلامی دست‌برداشتند.

«لویس پورخارت»، یکی از گردشگران سوییسی که پس از تشرف به اسلام خود را ابراهیم نامیده‌است، در این‌باره می‌گوید: با توجه به مقام ائمه و صحابه دفن‌شده در بقیع، این قبرستان فضایی بسیار کوچک دارد و در مقایسه با اماکن زیارتی دیگر کشورهای شرقی به‌ویژه عربستان، به صورت تلی از خاک و سنگ، نگاه هر بیننده‌ای را به خود جلب‌می‌کند.

پورخات درباره کوه احد نیز می‌گوید: در مسجد احداث‌شده در دل این کوه، قبر حمزه، عموی پیامبر و دیگر شهدای احد همچون «مصعب‌بن ‌عمیر»، «جعفربن شماس» و«عبدالله‌بن جحش» دیده‌می‌شود که وهابیان این مسجد و قبور دوازده تن از شهدای احد و صحابه پیامبر را نیز تخریب‌کرده‌اند.

قبرستان بقیع قبل از تخریب

قبرستان بقیع قبل از تخریب شامل مقبره چهارتن از ائمه اطهار و قبر گمشده بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) است، هرچند که در روایت آمده‌است که امیرالمومنین حضرت علی(علیه‌السلام) پس از شهادت دخت پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) پیکر پاک و مطهر ایشان را برای دفن به اماکن متعددی همچون بقیع، مسجد ‌پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و خانه خود حمل‌کردند.

تلاش برای مرمت قبور بقیع

البته روایت است که قبر بانوی دو عالم مخفی مانده‌است و مخفی‌ماندن قبر آن بزرگوار تا روز قیامت، بیانگر سند مظلومیت ایشان در طول تاریخ است و ان‌شأ‌الله با ظهور حجت خدا بر زمین مشخص‌خواهدشد.

بسیاری از علما، فقها، شیعیان و حتی رهبران سیاسی، همواره برای مرمت و بازسازی بقیع تلاش‌کرده‌اند که در این میان «آیت الله حسن شیرازی(قدس سره)» بیش از سایر علما در این راه گام‌برداشته‌است و دیدارها و گفت‌و‌گوهای متعددی با مقامات عربستانی و ارائه سندها و مدارک مبنی بر ساخت و بازسازی قبور ائمه بقیع از جمله اقدامات این عالم بزرگ شیعی بوده‌است، اما همواره موانع هدایت‌شده از سوی وهابیان سعودی این تلاش را عملی نکرده‌است.

آیت الله شیرازی در کتاب خود با نام «تلاش برای بازسازی بقیع» آورده‌است: در زیارت‌های متعدد خود از قبرستان بقیع و به‌جا‌‌آوردن مناسک حج در عربستان، ضمن دیدار با مقامات و علمای سعودی و فشار بر آنان برای ساخت قبور بقیع، تنها با وعده‌های آنان مواجه‌شده‌ و برخی گروه‌های عراقی با دادن پاداش و رشوه از عملی‌کردن این وعده‌ها جلوگیری‌کردند.

«آیت‌الله سید مرتضی قزوینی» در مراسم نخستین سالگرد ارتحال آیت‌الله شیرازی در حسینیه رسول اعظم لندن با اشاره به تلاش‌های آن مرحوم گفت: «محمد سرور الصبان»، رئیس انجمن جهان اسلام به بنده اعلام‌کرد، تغییرات جزیی در اطراف بقیع حاصل تلاش‌های آیت‌الله شیرازی و برادر بزرگوار ایشان بوده‌است.

در خاتمه با توجه به اقدامات ضداسلامی و روزافزون وهابیان سعودی برضد شیعیان، این سوال مطرح‌است که آیا وهابیان هرگز نسبت به مصالح عظیم جامعه مسلمانان اندیشیده‌اند؟! آیا آن‌ها به فکر جلوگیری از نفوذ استعمارگران در کشورهای اسلامی بوده‌اند؟! آیا آن‌ها در برابر نفوذ صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اسلامی واکنش نشان داده‌اند؟ آیا این‌قدر که از بوسیدن قبر پیامبر خدا(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) عصبانی می‌شوند، از محاصره اقتصادی کشورهای اسلامی، ناراحت‌می‌شوند؟!!

فضیلت بقیع

در فضیلت بقیع احادیث و روایات متعددی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) نقل گردیده است از جمله این که در حدیثی فرمودند: «از بقیع هفتاد هزار نفر که صورتشان مانند ماه شب چهارده است محشور خواهند شد و بدون حساب وارد بهشت می‎شوند.»
و در حدیث دیگر آمده است که رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در بقیع حضور یافتند و اهل قبور را بدین گونه خطاب می‎کردند: «درود بر شما، خداوند ما و شما را بیامرزد شما پیشاهنگان ما بودید و ما هم در پی شما خواهیم آمد.»
 

حرم ائمه بقیع در کتب تاریخ به عنوان مشهد و حرم اهل بیت(علیهم‎السلام) معروف گردیده است و در این حرم مطهر قبر چهار تن از ائمه هدی؛ امام مجتبی، امام سجاد، امام باقر و امام صادق (علیهم‎السلام) در کنار هم و به فاصله 2 تا 3 متری این قبرها، قبر عباس عموی گرامی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) قرار گرفته و در کنار آن نیز قبر دیگری است که متعلق به فاطمه بنت اسد می‎باشد. قبل از ویرانی ساختمان این حرم مطهر همه قبور ششگانه در زیر گنبد و دارای ضریح زیبایی بودند. همچنین مدفن تعدادی از همسران، فرزندان، اقوام و عشیره پیامبر اکرم و جمع کثیری از صحابه و یاران آن حضرت و تعداد بی شماری از شهدا و علما در این قبرستان قرار دارند.
رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در بقیع حضور یافتند و اهل قبور را بدین گونه خطاب می‎کردند: «درود بر شما، خداوند ما و شما را بیامرزد شما پیشاهنگان ما بودید و ما هم در پی شما خواهیم آمد.»

پیشینه قبرستان بقیع

بقیع اولین مدفن و مزاری است که به دستور رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) و به وسیله مسلمانان صدر اسلام به وجود آمده است. در بقیع اولین کسی که از انصار دفن شده اسعدبن زراره و از مهاجرین عثمان بن مظعون می‎باشد. سمهودی می‎گوید: پس از فوت ابراهیم فرزند رسول خدا(صلی الله علیه و اله) آن حضرت به صحابه فرمودند: «ابراهیم را به سلف(گذشتگان) ما عثمان لاحق کنید و در کنار او به خاک بسپارید.»

او می‎گوید پس از دفن شدن ابراهیم در بقیع، مردم مدینه علاقه‎مند شدند پیکر اقوام و عشیره خود را در آنجا دفن کنند و هر یک از قبایل مدینه درختان و ریشه‎های بخشی از بقیع را قطع و زمین آن را برای همین منظور آماده نمودند.

تخریب بقیع

روز هشتم شوال سال 1344هجری قمری روزی سیاه برای مسلمانان جهان به شمار می‎رود. در این روزها وهابیان دین ناشناس، حرم امامان معصوم بقیع را با خاک یکسان کردند. بنابر نقل مورخان آنچنان بقیع خراب گردید که به تپه‎ای از پاره سنگ و پاره آجر تبدیل شد و از کینه وهابیان به گونه‎ای زیر و رو گشت که به منطقه‎ای زلزله‎زده شباهت پیدا کرد.

لازم به ذکر است آفات بزرگ و خطرناک در میان تمام مذاهب و آئین‎ها کج فهمی و تندروی‎ها و برداشت‎های غلط و انحرافی است که به اصطلاح قرائت‎های خود ساخته از دین می‎باشد که از زمان‎های مختلف در میان پیروان همان مذاهب به وجود آمده و موجب تضعیف و تفرقه در آن مذهب شده است. یکی از این نمونه‎های بارز انحرافات فکری و برداشت‎های غلط گروه خوارج هستند. از جمله اوصاف آنها که در روایات به آنها اشاره شده، کثرت عبادت و تقید آنان به نماز و روزه و قرائت قرآن است . به طوری که عبادت سایر مسلمانان نسبت به عبادت آنها حقیر و کم می‎باشد. ویژگی بعدی آنها این بود که به خاطر غرور و تحجر حاضر نبودند از هیچ ناصحی نصیحت بپذیرند. از دیگر ویژگی خوارج تکفیر مسلمانان بود تا جایی که هر مسلمان متعهدی را که با عقیده و تفکرات انحرافی آنان موافق نبود مرتد و خارج از اسلام می‎دانستند.

پس از گذشت چندین قرن از ظهور خوارج و در آستانه قرن هشتم بود که نمونه‎ای دیگر از این انحرافات در جامعه اسلامی ظاهر شد و آن ظهور احمدبن تیمیه بود که در شام مطالبی را در مسائل اسلامی خلاف مسلمات اسلام و مخالف با فتاوای علما و پیشینیان به شکل‎های سخنرانی و مکتوب منتشر کرد. در این هنگام بود که بسیاری از علما و دانشمندان از شام و مصر و بغداد در مخالفت با نظریات او به میدان آمده و به نقد عقاید او پرداخته و بر انحراف و ارتداد او فتوا صادر کردند.
بقیع اولین مدفن و مزاری است که به دستور رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) و به وسیله مسلمانان صدر اسلام به وجود آمده است. در بقیع اولین کسی که از انصار دفن شده اسعدبن زراره و از مهاجرین عثمان بن مظعون می‎باشد.

ابن تیمیه پس از چندین بار زندانی شدن در مصر و شام، سرانجام در سال 728 هـ ق در زندان دمشق از دنیا رفت.

اوضاع به همین گونه گذشت تا این که در قرن یازدهم در شهر نجد حجاز شخصی به نام محمدبن عبدالوهاب ظهور کرد و پس از چهار قرن بار دیگر به ترویج عقاید و افکار ابن تیمیه پرداخت. از آنجا که مردم شهر نجد افرادی دور از تمدن و معارف بودند عبدالوهاب در فعالیت خود موفق شد. یکی از مهمترین فتاوای فقهی وهابیان ،حرمت سفر برای زیارت قبور پیامبران و صالحان و حرمت تبرک و توسل به آنان و ساختن حرم و بارگاه بر قبور آنهاست. بنابراین هرگونه توسل و تبرک جستن به ساحت پیامبران و ائمه معصومین(علیهم‎السلام) اظهار شرک و کفر و بت پرستی محسوب و موجب حلال شدن مال و جان چنین افرادی است.

مرحوم آیت الله امین عاملی در کتابش پیرامون عقاید وهابیان می‎نویسد: «اعتقاد وهابیان درباره عموم مسلمانان این است که مسلمین پس از ایمان به کفر برگشته‎اند و پس از توحید به شرک گراییده‎اند زیرا آنان در دین بدعت گذاشته‎اند و به جهت زیارت و تبرک جستن به انبیا و صالحین به کفر و شرک روی آورده‎اند لذا جنگ با آنان واجب و ریختن خون آنان و تصرف اموالشان بر مسلمانان (وهابیان) حلال است.»

جالب اینکه صنعانی وهابی در رساله‎اش با عنوان تطهیر الاعتقاد به این حقیقت اعتراف کرده که زیارت مرقدها و آثار اولیای خدا سیره مسلمین بوده است و آنان از زمان‎های گذشته این کار را انجام می‎دادند.(1)

بر اساس این افکار غلط و نادرست بود که آنها به هر جا و هر شهر و دیاری که دست می‎یافتند قبل از هر چیز به تخریب مشاهد شریفه و بقاع متبرکه می‎پرداختند، کشتار وهابیان در عتبات عالیات صحنه‎ای سیاه در تاریخ اسلام است.
مرحوم آیت الله امین عاملی در کتابش پیرامون عقاید وهابیان می‎نویسد: «اعتقاد وهابیان درباره عموم مسلمانان این است که مسلمین پس از ایمان به کفر برگشته‎اند و پس از توحید به شرک گراییده‎اند زیرا آنان در دین بدعت گذاشته‎اند و به جهت زیارت و تبرک جستن به انبیا و صالحین به کفر و شرک روی آورده‎اند لذا جنگ با آنان واجب و ریختن خون آنان و تصرف اموالشان بر مسلمانان (وهابیان) حلال است.»

در سال 1216 هـ ق امیرسعود با لشکری بسیار به شهر کربلا حمله‎ور شد و تعداد بیست هزار نفر از اهالی کربلا و زوار کشته شدند، خزانه حرم و تمام تزئینات و جواهرات حرم به تاراج رفتند. همچنین آنان به هنگام تسلط بر طائف و مکه قبور جد و عموی پیامبر، خدیجه همسر پیامبر و بسیاری از اماکن مقدسه را ویران کردند. در ماه رمضان 1344 هـ ق وارد مدینه شدند و پس از گذشت چند روز در هشتم شوال گنبد و بارگاه ائمه معصومین(علیهم‎السلام) در بقیع را به طور کلی منهدم کردند و از این حرم و قبور به جز قطعه سنگ‎هایی که در اطراف قبور نصب کردند اثر و علامتی باقی نماند. به کارگرانی که این عمل ننگین را انجام دادند مبلغ هزار ریال سعودی دستمزد پرداخت گردید.

در این ماجرا تنها حرم پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) محفوظ ماند و وهابیان در ادامه هتاکی‎های خود تصمیم داشتند قبر مطهر رسول خدا(صلی الله علیه و آله) را نیز تخریب کنند اما از بازتاب این کار در جهان اسلام و برانگیخته شدن احساسات مسلمانان بر ضد خویش ترسیدند و به طور موقت از این عمل منصرف شدند. غارت اموال و طلا و جواهرات خزانه عظیم حرم رسول خدا و ائمه بقیع (علیهم‎السلام) یکی دیگر از اعمال شنیع این گروهک بوده است. (2)

بعضی از نویسندگان وهابی این مصونیت را اینگونه توجیه می‎کنند: «که ما این گنبد را به عنوان یکی از گنبدهای مسجد می‎شناسیم نه به عنوان گنبد و بارگاه حرم پیامبر والا ...»
یکی از جهانگردان غربی به نام میسترکه به فاصله کوتاهی از ویرانی این حرم بقیع را دیده، ویرانی و خرابی آنجا را اینگونه ترسیم می‎کند: «چون وارد بقیع شدم، آنجا را همانند شهری دیدم که زلزله شدیدی در آن به وقوع پیوسته و به ویرانه‎ای تبدیل شده است، زیرا در جای جای بقیع به جز قطعات سنگ و کلوخ به هم ریخته و تیرهای چوب کهنه چیز دیگری نمی‎توان دید. ولی این ویرانی‎ها و خرابی‎ها در اثر وقوع زلزله و یا حادثه طبیعی بلکه با عزم و اراده انسان‎ها به وجود آمده بود و همه آن گنبد و بارگاه های زیبا و سفیدرنگ که نشانگر قبور فرزندان و یاران پیامبر اسلام بود، با خاک یکسان گردیده است.»
پی‎نوشت‎ها:
1- تبدید الظلام، ص 389 .
2- لمعات الشهاب فی سیره محمدبن عبدالوهاب، ص 108.
«براتعلی چگینی»
 
منبع: تبیان

[ پنج شنبه 90/6/17 ] [ 8:54 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]


























[ پنج شنبه 90/6/17 ] [ 8:52 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
نویسنده وبلاگ روتین های یک طلبه نوشت:

***مژده! *** مژده! *** بشتابید...

آن دسته از کسانی که خجالت می کشند ونمی توانند دوست دختر و دوست پسر پیدا کنند. یا داداش ویا پدر رو مادرشان نمی گذارند و گیر می دهند! یا اینکه کسی آنها را به خاطر زشتی چهره و موقعیت انتخاب نمی کند! و یا اینکه پول ندارند و غیره ،  در این طرح شرکت کنند.

شما با کمترین هزینه صاحب دوست دختر و دوست پسر می شوید.

فواید این طرح:

1- هیچ کس نمی تواند جلوی شما را بگیرد!

2- هیچ کس اصلا نمی تواند شما را ببیند!

3- با دوست پسر و دوست دخترتان به هر نقطه از ایران وجهان که دوست دارید، می توانید سفر کنید.

4- وسیله ایاب و ذهاب هم منحصر به فرد می باشد!

5- دست برادر و پدر و مادر هم به شما نمی رسد و شما می توانید در عین حال آنها را دیده و به آنها پوزخند هم بزنید!

6- هزینه موبایل و پیامک شما به صفر می رسد!!!

7- از گشت ارشاد هم خبری نیست!

  و مزایای دیگر...

مراحل اجرای طرح:

بسیار ساده است؛

یک عدد پاره آجر یا آهن پاره را برداشته و به نقطه مشخصی در کله خودتان بکوبید درحدی که کاملا نمرده و به حالت " کما " بروید. شما در این حالت  راحت و آسوده با دوست دختر و دوست پسر خود ارتباط برقرار خواهید کرد، با شرایطی که بالا عرض کردم. به همین سادگی!

ما برای عملی بودن طرح خود توصیه می کنیم از سریال "5 کیلومتر تا بهشت" شبکه 3 دیدن فرمایید.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بعضی از این سریال های صدا سیما دیگه گند همه چیز رو درآوردن!

با این فیلم ها و سریال ها ارتباط دختر و پسر رو تو این دنیا خوب خوب جا انداختید که دست شما درد نکنه، شما رو به جان مادرتون دیگه با عالم قبر و احتضار و برزخ بازی نکنید...

از طرفی؛ این پسره که اینقدر با حیا بوده که به دختره نگفته دوسش داره، و آدمی متشرع بوده ، چرا روحش اینقدر پررو هست؟؟؟ بی خود نیست که بلا نسبت شما میگن " ای تو اون روحت! "

بعدش بد نیست این فیلم نامه نویس ها قبل از نوشتن و ساختن این فیلم ها یه مطالعه ی عمیق بر عالم روح و برزخ داشته باشند.

اصلا اگر ما نخوایم درباره روح بدونیم باید کیو ببینیم؟

خداوند در قرآن درباره روح اینطور می فرماید:

"و یسئلونک عن الروح قل الروح من أمر ربی و ما أوتیتم من العلم الا قلیلاً " از تو درباره روح سؤال می‏ کنند، بگو:روح از فرمان پروردگار من است و جز اندکی از دانش به شما داده نشده است".

مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان درباره این آیه اینگونه می فرماید:"قل الروح" پاسخ کافی است از سؤال از روح و آن این که روح از مقوله امر است که فقط با امر الهی دفعتاً موجود می‏ شود. لذا معنای "مااوتیتم من العم الا قلیلاً " این است که؛ علم به روح که خداوند به شما داده، اندکی از بسیار است، چون روح موقعیتی در عالم وجود دارد و آثار و خواصی در این عالم بروز می‏دهد که بسیار بدیع و عجیب است و شما از آن آثار بی خبرید.

شکی نیست که محتوای این گونه فیلم ها از نوشته های بعضی از کتب غربی و دانشمندان آنها  نظیر" داستان های هری پاتر"است که ظاهرا بدجور فیلم سازان مارا جو گیر کرده است.

 

شما از الهام کدام حدیث و روایات این مجموعه را ساخته اید؟ ما که هرچه گشتیم چیزی درباره روح عالم کما یافت نکردیم. اگر سراغ دارید به ما هم معرفی کنید.

تذکر مهم :  مطلب فوق صرفا از دیدگاه اجتماعی به این فیلم نوشته شده است خواهشا دوستان اشتباه نکنند.


[ چهارشنبه 90/6/16 ] [ 10:44 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

همسایه ها زاغ سیاه شوهرم را چوب می زدند و برایم خبر می آوردند که هر موقع برای دیدن پدر و مادرم به شهرستان می روم، او زنان خیابانی را به خانه می آورد. این موضوع خیلی مرا عذاب می داد اما چون آشنایی من و بهزاد نیز از یک دوستی خیابانی شروع شده بود و خانواده ام از اول با ازدواج ما مخالف بودند، نمی توانستم چیزی بگویم و حرفی بزنم.

زن جوان در دایره اجتماعی کلانتری آبکوه مشهد افزود: چندین و چند بار از بهزاد خواهش کردم که دست از کارهای غیراخلاقی خود بردارد و بیشتر به فکر من و پسر کوچکمان باشد، ولی او به حرف هایم توجهی نشان نمی داد و آن قدر به دنبال هوس بازی هایش رفت که مرا عقده ای کرد.باور کنید حس خودکم بینی و حقارت مثل موریانه ای به جانم افتاده بود و مرا از نظر روحی و روانی تا مرز نابودی پیش برد.نمی دانم چرا با افکاری احمقانه تصمیم گرفتم از شوهرم انتقام بگیرم و خودم را گرفتار ارتباطی مخفیانه با پسری نوجوان کردم و …!

من روسیاه و شرمنده ام و عذاب وجدان آزارم می دهد. پس از گذشت چند ماه از این ارتباط مخفیانه، خودم به شوهرم گفتم که چه حماقتی کرده ام و می خواهم گذشته را جبران کنم اما او نتوانست خودش را کنترل کند و آن چنان کتکم زد که اگر چند دقیقه دیرتر به بیمارستان رسیده بودم، جانم را از دست می دادم.

در این لحظه بغض پشیمانی و ندامت زن جوان ترکید و شوهر او که در گوشه ای نشسته بود حرف های همسر خود را تایید کرد و گفت: اعتراف می کنم که ظرفیت پول و ثروتی را که در کمتر از چند سال به دست آوردم، نداشتم. من روزی که با همسرم ازدواج کردم جوانی بیکار بودم اما با کمک پدرم توانستم کار و کسبی راه بیندازم و صاحب خانه و زندگی مجللی بشوم. افسوس که از دوران جوانی به ارتباط های خیابانی عادت کرده بودم و خودم را فردی زرنگ فرض می کردم. همسرم راست می گوید او چند بار از من خواست که دست از کارهایم بردارم اما فایده ای نداشت.

چند شب قبل که مینا برایم تعریف کرد به تلافی اشتباهاتم مرتکب چه عملی شده است، دنیا روی سرم خراب شد و تازه آن موقع بود که فهمیدم ناموس یعنی چه و دنبال ناموس کسی رفتن زرنگی نیست.ای کاش با چشم دل به زیبایی های زندگی و خوبی های همسرم نگاه می کردم تا دچار این همه اشتباه نمی شدم.

مرد جوان آهی کشید و گفت: وقتی از زبان پسر 3 ساله ام شنیدم که به پدربزرگش می گفت: مامانم با پسر همسایه دوست شده است و بابا را دوست ندارد خیلی عذاب کشیدم و قلبم گرفت.

گردآوری: تهران98

منبع: خراسان


[ چهارشنبه 90/6/16 ] [ 10:43 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
روز حادثه وقتی از خرید برگشتم دیدم بابک از دیوار خانه‌ام بیرون پرید. به خانه رفته و دعوای مفصلی با سحر کردم. بعد هم با شوهرم تماس گرفته و موضوع را به وی گفتم. شوهرم هنوز به خانه نیامده بود و من مشغول پاک کردن سبزی بودم که زنگ خانه به صدا درآمد.
خبر

زن متهم به قتل در دادگاه مدعی شد

تهران امروز: حکم قصاص زنی که مدعی است در دفاع از دخترش ناخواسته مرتکب قتل شده است نقض شد.

آبان ماه سال 88 ماموران پلیس اردستان استان فارس از قتل جوانی به نام بابک خبر‌دار شدند. برطبق اطلاعات پرونده زنی 45ساله به نام پوران به پلیس زنگ زده و اعلام کرده بود پسر جوانی را با چاقو مجروح کرده است.

پوران بلافاصله دستگیر و تحت بازجویی قرار گرفت. وی با اعتراف به قتل بابک گفت: بابک از مدتی پیش با دخترم سحر رابطه برقرار کرده و زندگی ما را به هم ریخته بود. سحر 13 سال بیشتر نداشت و من به او گفته بودم این رابطه برای تو فعلا زود است ولی او می‌گفت عاشق بابک است و می‌خواهد با وی عروسی کند.

او گفت به زودی بابک به خواستگاری‌اش می‌آید و به حساسیت‌های من پایان می‌دهد اما بابک به خواستگاری سحر نیامد و پس از مدتی هم رابطه‌اش را با وی قطع کرد. من از این موضوع خوشحال شدم و فکر کردم وی دیگر دست از سر ما برداشته است اما پس از مدتی متوجه شدم بابک به طور مخفیانه مزاحم دخترم می‌شود، من و شوهرم هم از دست او شکایت کردیم. اما هنوز به شکایت ما رسیدگی نشده بود که این قتل اتفاق افتاد.

روز حادثه وقتی از خرید برگشتم دیدم بابک از دیوار خانه‌ام بیرون پرید. به خانه رفته و دعوای مفصلی با سحر کردم. بعد هم با شوهرم تماس گرفته و موضوع را به وی گفتم. شوهرم هنوز به خانه نیامده بود و من مشغول پاک کردن سبزی بودم که زنگ خانه به صدا درآمد.

بابک بود، به زور می‌خواست وارد خانه شود به او گفتم شرش را کم کند ولی فایده‌ای نداشت. وقتی داشتم او را هول می‌دادم یکمرتبه دیدم دستش را روی سینه‌اش گذاشته و خون زیادی از بدنش می‌رود.فهمیدم که چاقویی که دستم بوده و با آن مشغول پاک کردن سبزی بوده‌ام در بدن او فرورفته است. بلافاصله به پلیس زنگ زده و موضوع را گفتم اورژانس هم آمد و بابک را به بیمارستان برد اما وی روی تخت بیمارستان جان داد.

ماموران سپس سحر را مورد بازجویی قرار دادند. دختر نوجوان به کارآگاهان گفت:‌از چند ماه پیش از طریق تلفن با بابک آشنا شدم. بعد از مدتی که مادرم فهمید خواستم به رابطه‌ام پایان دهم اما بابک اجازه این کار را نمی‌داد. او مرتب برای من نامه‌های عاشقانه می‌نوشت و به من اظهار علاقه می‌کرد. به او گفتم اگر واقعا مرا دوست دارد و می‌خواهد من اینقدر از جانب خانواده‌ام تحت فشار نباشم به خواستگاری‌ام بیاید اما او حاضر به این کار نبود. من هم سرانجام تحت فشارهای خانواده‌ام به این رابطه پایان دادم.

روز حادثه مادرم برای خرید از خانه خارج شده بود و آیفون منزل هم خراب بود. وقتی در زدند دررا با این تصور که مادرم است باز کردم اما بابک بود او به زور و با تهدید اینکه نامه هایم را منتشر می‌کرد مرا مورد اذیت و آزار قرار داده و تا مادرم زنگ خانه را زد از دیوار بیرون پرید و فرار کرد. مادرم با دیدن این صحنه عصبانی شده و بلافاصله با پدرم تماس گرفت. چند دقیقه بعد اما دوباره بابک پشت در خانه آمد و گفت می‌خواهد مطالبی را به مادرم بگوید. اما مادرم از او می‌خواست برود و می‌گفت پدرسحر دارد می‌آید مادرم حواسش نبود که چاقوی میوه خوری همراهش است و او را به سمت خارج خانه هول داد که یکمرتبه من و او متوجه شدیم پیراهم بابک غرق خون است.

این پرونده با قرار مجرمیت پوران راهی دادگاه کیفری استان فارس شد و پس از درخواست قصاص توسط اولیای‌دم پوران به دفاع از خود پرداخت. اما هیات قضات دفاعیات وی را قابل قبول ندانسته و وی را به قصاص محکوم کرد.

رای صادره با اعتراض متهم و وکیل مدافعش مواجه شد. وکیل مدافع متهم در اعتراضیه خود به دیوان عالی کشور نوشت: موکل من در زمان قتل به شدت ترسیده و اصلا متوجه نبود که چاقو در دست دارد. از طرفی مقتول وارد حریم خصوصی پوران شده و چند دقیقه قبل از قتل به دختر وی تعرض کرده که پزشکی قانونی نیز این را مورد تایید قرار داده است بنابراین پوران در دفاع از ناموس خود مرتکب این قتل شده چرا که ممکن بود متهم بار دیگر وارد منزل شده و به دختر وی تعرض کند.

شعبه 27 دیوان عالی کشور هم این اعتراض را وارد دانسته و حکم قصاص را نقض کرد. دیوان با این استدلال که پوران در زمان قتل به پلیس دسترسی نداشته و قادر به فرار هم نبوده دفاع مشروع این زن را درست دانسته و دستور داد متهم بار دیگر در شعبه هم عرض مورد محاکمه قرار گیرد.

[ چهارشنبه 90/6/16 ] [ 10:39 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی، در خصوص ابراز شگفتی سخنگوی وزارت خارجه روسیه از تصمیم تهران برای شکایت از کشورش درباره قرارداد تحویل سیستم‌های پدافند موشکی«اس 300» اظهار داشت: این موضوع جزو مفاد قرارداد امضا شده بین ایران و روسیه بوده و اتفاق عجیبی در این خصوص نیفتاده است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در واکنش به ابراز شگفتی سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه در خصوص شکایت تهران از این کشور به دلیل عدم تحویل موشک‌های «اس 300»، گفت: شکایت از روسیه بر اساس مفاد قرارداد تحویل سیستم‌های پدافند موشکی «اس 300» انجام شده است.

به گزارش مهر سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی، در خصوص ابراز شگفتی سخنگوی وزارت خارجه روسیه از تصمیم تهران برای شکایت از کشورش درباره قرارداد تحویل سیستم‌های پدافند موشکی«اس 300» اظهار داشت: این موضوع جزو مفاد قرارداد امضا شده بین ایران و روسیه بوده و اتفاق عجیبی در این خصوص نیفتاده است.

وی تصریح کرد: بر اساس مفاد قرارداد تحویل سیستم‌های پدافند موشکی«اس 300» اگر طرفین نسبت به اجرای قرارداد به ابهامی برخورد کردند، باید آن را به داوری اهاله دهند تا به موضوع رسیدگی شود.

بنا بر این گزارش، محمدرضا سجادی سفیر ایران در روسیه چندی پیش اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران به علت لغو یک‌طرفه قرارداد خرید سامانه دفاع ضدموشکی«اس 300» از طرف روسیه به دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) شکایت کرده است. وی گفت: بهانه روسیه برای تحویل ندادن سامانه«اس 300» به ایران، قطعنامه شورای امنیت بوده است.

[ چهارشنبه 90/6/16 ] [ 10:38 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 151
بازدید دیروز: 316
کل بازدیدها: 1664824