علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

این شکاف در سقف یکی از دهانه‌های پل تازه اول کار است، چرا که حتی اگر دستگاه حفار تونل مرمت شود و مترو اصفهان شروع به کار کند، قطارها باید دست‌کم هر پنج دقیقه یک‌بار از زیر سی‌وسه پل عبور کنند، هر بار عبور قطار برابر است با یک‌بار لرزیدن سی‌وسه پل، این یعنی قرار است این شاهکار معماری صفوی در آینده هر پنج دقیقه یک‌بار به لرزه درآید
مترو پرحاشیه اصفهان عاقبت کار خود را با پل تاریخی و 400‌ساله اصفهان کرد و سقف سی‌وسه پل شکاف برداشت. این ترک که در دهانه ششم از ضلع جنوب غربی پل دیده می‌شود، پیش از این وجود نداشت و عبور دستگاه حفار مترو اصفهان از زیر پایه‌های پل تکانه‌هایی به آن داده است که به نظر می‌رسد اصلی‌ترین عامل بروز شکاف در این بخش از پل باشد.

به نوشته روزنامه شرق، از همان اولین روزهایی که مسیر عبور قطار شهری اصفهان از مسیر خیابان چهارباغ و در نزدیکی سی‌وسه پل اعلام شد، همه کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی اصفهان از خطر فراوان حرکت‌های پیاپی قطارهای مترو و تکانه‌های بی‌شمار آن برای آثار تاریخی موجود در این مسیر و به ویژه این پل اعلام نظر کردند، با این حال اما مسوولان شهری اصفهان به هیچ کدام از این تذکرات و هشدارهای کارشناسی توجهی نکردند.

تونل‌سازی مترو اصفهان آغاز به کار کرد و دو مسیر رفت‌وبرگشت مترو در قالب دو تونل جداگانه حفاری شد، مسیر برگشت که از سی‌وسه پل فاصله دارد و از جنوب به شمال است، برقرار شد و کار حفاری آن پایان یافته است ولی دستگاه حفار در مسیر رفت که از شمال به جنوب حفاری می‌شود با عبور از زیر بستر سی‌وسه پل در ابتدای بلوار ملت و ضلع جنوبی پل دچار انحراف شد و همان‌جا نیز متوقف شده است.

انحراف دستگاه حفار

دو‌سال پیش در ماه‌های میانی سال 88 بود که برای اولین بار خبر انحراف دستگاه حفار تونل مترو اصفهان و برخورد آن با پی سی‌وسه پل منتشر شد. دستگاه حفر تونل (TBM) شرکت قطار شهری اصفهان که دستگاهی دست دوم و ساخت شرکت آلمانی «هر نکنشت» است، با انحراف از مسیر تونل شرقی خط شمال- جنوب مترو اصفهان پس از عبور از زیر رودخانه زاینده‌رود در حدود 30‌رینگ (طولی معادل 40‌متر) در کنار سی‌وسه پل به اشتباه حفاری کرد و همان‌جا متوقف شد.

آن روزها بحث درباره این دستگاه و آسیب احتمالی وارد شده به سی‌وسه پل بر پایه حدس‌ها و گمانه‌ها بود. نه خبرنگاران اجازه ورود به تونل را داشتند و نه کارشناسان میراث فرهنگی، مسوولان شهری و مترو نیز در این‌باره اظهار نظر می‌کردند، با این حال برخی افراد محلی می‌گفتند همان روزها خاکی زرد رنگ و متفاوت در میان خاک‌های حفاری شده تونل دیده شد که این مساله نگرانی بیش از پیش کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی را موجب شد. همچنین گفته می‌شد این خاک ناشی از برخود دستگاه با پایه‌های پل در زیر زمین است. حتی با این وجود هم اجازه تحقیق و بررسی دقیق در این‌باره صادر نشد تا همچنان مساله مترو و سی‌وسه پل در هاله‌ای از ابهام باقی بماند.

نشست زمین در ده متری پل

در آخرین ماه‌های سال گذشته بود که مسوولان شهری اصفهان و شرکت مترو این شهر بعد از توقف دوساله دستگاه در زیر زمین و خوابیدن کار حفاری مترو اعلام کردند کار خود برای اصلاح مسیر دستگاه را آغاز خواهند کرد. همان ایام بار دیگر وقوع حادثه‌ای در فاصله کمتر از 10متری از رمپ جنوبی پل هشداری دیگر باره بود، شکافی در حدود یک و نیم در سه متر و عمق نزدیک به دو تا سه متر در نزدیکی سی‌وسه پل باز شد که مسوولان به صورت شبانه آن را پر کردند و اطلاعاتی دقیق از دلایل اصلی آن منتشر نکردند. این نشست درست در نقطه‌ای بوده که دستگاه حفار آخرین حفاری‌ها را انجام داده است. راهکارهای پیشنهادی کارشناسان و مسوولان شهری و شرکت مترو اصفهان تاکنون نتیجه‌ای نداده و دستگاه همچنان در جای خود متوقف است.

نیاز به مرمت های کارشناسی

با این حال اما آن‌گونه که عکس این گزارش نیز به وضوح نشان می‌دهد، بخش‌هایی از بدنه سازه پل دچار آسیب شده است، حالا چند روزی است مسوولان سازمان میراث فرهنگی اصفهان داربست‌های مرمتی روی شانه‌های سی‌وسه پل بسته‌اند و در حال انجام بندکشی بر بخش‌هایی از پل هستند تا این شکاف و دیگر آسیب‌های موجود بر بدنه پل را اصلاح کنند. این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان مرمت، آسیب‌های وارد شده بر قامت
سی‌وسه پل بیش از آنکه به مرمت‌های دم دستی نیاز داشته باشند به بررسی‌های علمی و کارشناسی و همچنین علت‌یابی دقیق نیاز دارند.

مجدالدین رحیمی، کارشناس ارشد رشته مرمت و احیای بناها و بافت‌های تاریخی است، او در این‌باره می‌گوید: «‌رفتار سازه‌ای این پل تاریخی به‌صورت ثقلی است و به‌دلیل فرسودگی ناشی از عوامل مختلف دارای توانایی و مقاومت بسیار بالایی نیست، به همین دلیل مستندنگاری دقیق وضعیت موجود و نصب تجهیزات مانیتورینگ و پایش لحظه به لحظه برای بررسی رفتارهای سازه در برابر حوادثی چون عبور دستگاه حفار مترو در نزدیکی آن و همچنین تردد ماشین‌ها و عبور مردم از روی آن ضرورت دارد. کنترل و بررسی ارتعاشات ناشی از تردد وسایل نقلیه و نشست‌های احتمالی بخش‌هایی از پل (حتی به میزان بسیار کم) ناشی از عوامل مختلف باید مورد رصد و کنترل باشد.»

رحیمی در ادامه می‌افزاید: «با توجه به نوع سازه این یادگار تاریخی باشکوه و ارزشمند، هرگونه تغییر در مکانیسم طبیعی و اصیل آن به بروز عوارضی خاص منجر خواهد شد. با نگاهی دقیق به بخش‌های مختلف این پل، وضعیت فرسودگی و بخش‌های آسیب‌دیده آن، متوجه این موضوع مهم خواهیم شد که در صورت عدم رعایت اصول و نکات فنی خاص، عبور مترو تاثیر بسیار مخربی بر این پل خواهد گذاشت. با توجه به تغییرات ایجادشده در پیرامون این اثر ارزشمند، نباید عارضه‌هایی همچون ترک و شکاف ایجادشده را بدون دقت به علل بروز آن، با ملات پر و به سادگی از آن چشم‌پوشی کرد. بروز ترک در بنای تاریخی بیانگر وجود عوامل مخل است که پایداری بنا را تهدید می‌کند و رفتاری عامیانه کردن با این‌گونه عوارض در زمانی نه‌چندان دور عوارض بسیار ناخوشایندی را به بار خواهد آورد.»

این کارشناس مرمت در ادامه با تاکید بر لزوم توجه اصولی به سی‌وسه پل تصریح می‌کند: « عدم توجه اصولی به فرآیند حفاظت کالبدی با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های مدرن در یادگاران تاریخی، منجر به بروز عوارضی می‌شود که عملیات مرمت را به‌همراه خواهد داشت. در صورتی که با حفاظت، پایش و مانیتورینگ مستمر و هوشمند، این قابلیت وجود دارد که با تمهیداتی بروز عوارض را به حداقل ممکن رساند و با کمترین میزان مداخله در کالبد یادگاران تاریخی چون سی‌وسه پل، آن را با رعایت اصل امانتداری، به نسل‌های آینده بسپاریم.»

موضوع امنیتی شده است

در همین حال یک منبع آگاه در اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان که نمی‌خواهد نامش ذکر شود می‌گوید: «‌در آسیب رساندن دستگاه و مترو اصفهان به سی‌وسه پل هیچ شکی نیست، هم اکنون نیز دستگاه شانه به شانه ضلع جنوبی پل و روبه‌روی هتل متوقف شده است.

آخرین راهکاری که مسوولان در دست دارند ایجاد یک حفره بزرگ در میدان اول چهارباغ در هزارجریب است تا شاید بتوانند با دسترسی به دستگاه تیغه‌های آن را مرمت کنند. حتی شایعه‌هایی به گوش می‌رسد که قطع کردن آب زاینده‌رود برای حل معضل این دستگاه حفار و فراهم کردن شرایط برای مرمت آن است.»

این کارشناس در پاسخ به این سوال که آیا کارشناسان سازمان میراث فرهنگی از تونل و دستگاه حفار بازدید کرده‌اند، می‌گوید: «‌تعدادی از کارشناسان سازمان برای دیدن وضعیت یک‌بار وارد تونل شده‌اند اما هیچ‌کدام اجازه مصاحبه و اعلام نظر ندارند. » این شکاف در سقف یکی از دهانه‌های پل تازه اول کار است، چرا که حتی اگر دستگاه حفار تونل مرمت شود و مترو اصفهان شروع به کار کند، قطارها باید دست‌کم هر پنج دقیقه یک‌بار از زیر سی‌وسه پل عبور کنند، هر بار عبور قطار برابر است با یک‌بار لرزیدن سی‌وسه پل، این یعنی قرار است این شاهکار معماری صفوی در آینده هر پنج دقیقه یک‌بار به لرزه درآید.

با وجود این شکاف و دیگر تبعاتی که تکانه‌های ناشی از عبور قطار برای این سازه تاریخی خواهد داشت، باید منتظر آسیب‌ها و شکاف‌های بیشتری در بدنه این پل تاریخی بود. سی‌وسه پل که 295‌متر طول و 75/13متر عرض دارد در تاریخ 15‌دی 1310 با شماره ثبت 110 به‌عنوان یکی از اولین اثرها در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است. سی‌وسه پل در زمره اولین آثاری است که شاه عباس اول دستور ساخت آن را در پایتخت رویایی خود به معماران خوش سلیقه دربارش داد.

[ یکشنبه 90/6/6 ] [ 3:17 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
دبیر ستاد هدفمندی یارانه‎ها میزان یارانه نقدی مرحله هفتم را 45.500 تومان برای هر نفر اعلام و خاطرنشان کرد: میزان یارانه همین رقم است مگر اینکه اجرای هدفمندی یارانه‌‌ها وارد فاز دوم شود.

به گزارش سایت خبری «شبکه ایران»، محمد رضا فرزین در خصوص پرداخت یارانه نقدی شهریورماه گفت: این یارانه در هفته دوم ماه پرداخت می‌شود.

وی رقم یارانه را همان 45.500 تومان برای هر نفر اعلام و خاطرنشان کرد: زمانی که وارد فاز دوم اجرای طرح -آزادسازی مجدد قیمت حامل‌های انرژی- شویم، طبیعی است یارانه نقدی اعضای خانوار افزایش پیدا خواهد کرد.

[ یکشنبه 90/6/6 ] [ 3:16 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

 

مسافرکش بدون مسافر داشته می رفته، کنار خیابون یه مسافر مرد با قیافه ی مذهبی می بینه کنار می زنه سوارش می کنه.

 مسافر روی صندلی جلو می نشینه. یه دقیقه بعد مسافر از راننده تاکسی می پرسه: آقا منو می شناسی؟ راننده می گه: نه…


راننده واسه یه مسافر خانم که دست تکون می داده نگه می داره و خانمه عقب می نشینه. مسافر مرد دوباره از راننده می پرسه:

منو می شناسی؟ راننده می گه: نه. شما؟ مسافر مرد می گه: من عزرائیلم. راننده می گه: برو بابا! اُسکول گیر آوردی؟

یهو خانمه از عقب به راننده می گه : ببخشید آقا شما دارین با کی حرف می زنین؟ راننده تا اینو می شنوه ترمز می زنه و از ترس فرار می کنه…







بعد زنه و مرده با هم ماشین رو می دزدند!


[ یکشنبه 90/6/6 ] [ 9:10 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

گرمای 110 درجه حمام سونا سبب شد که ولادیمیر لادیژنسکی، از فینالیست های این مسابقه که شهروند روسیه است و تیمو کانونن، رقیب فنلاندی او پس از آن که به حال اغما افتادند، به بیمارستان منتقل شوند.

ولادیمیر لادیژنسکی دقایقی بعد در بیمارستان درگذشت و تیمو کانونن، که سال قبل برنده این مسابقه شده بود در حال حاضر در بیمارستان تحت مداوا قرار دارد. ظاهرا این دو فینالیست در اثر حرارت بالای سونا دچار سوختگی شده بودند.

 

مسابقه بین المللی قهرمانی سونا، از سال 1999 هر سال برگزار می شود و شرکت کنندگان در این مسابقه باید تا حد ممکن حرارت 110 درجه سونا را تحمل کنند. در طول مسابقه هر سی ثانیه، نیم لیتر آب بر روی اجاق‌های جوشان سونا ریخته می‌شود. مسابقه امسال در شهر هاینولا، در فاصله 138 کیلومتری هلسینکی پایتخت فنلاند برگزار شده بود و یکصد و سی و پنج زن و مرد از سراسر جهان در این مسابقه شرکت داشتند.اوسی آرولا، مسئول برگزاری این مسابقه از حادثه ناگواری که اتفاق افتاده ابراز تاسف کرد.او که هنوز از بابت اتفاقی که در مسابقه فینال افتاده در شوک است اذعان داشت، پلیس هم اکنون سرگرم تحقیق در باره این حادثه است. در حالی که اعتراضات به مرگ قهرمان روس و وضعیت وخیم قهرمان فنلاندی از مسولان برگزاری مسابقات شدت گرفته، اوسی آرولا ادامه داد:«تمام شرایط برگزاری مسابقه رعایت شده بود و پرسنل کمک‌های اولیه در محل مسابقه حاضر بودند. تمام شرکت کنندگان در مسابقه باید جواز پزشک خود را ارائه دهند».


[ یکشنبه 90/6/6 ] [ 9:5 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
دادگاه حکمیت ورزش CAS که طی یک ماه اخیر به بررسی دفاعیات وکلای بین المللی این وزنه بردار و آنچه که خود علی حسینی در جریان دادگاه نهایی این پرونده پرداخته بود، حکم نهایی اش را به امضای «جیمز رابرت رید»، رئیس انگلستانی هیات حکمیت دادگاه CAS بدین شرح به فدراسیون وزنه برداری کشورمان ارسال کرد: «با توجه به بررسی جامع پرونده دوپینگ وزنه برداری ایرانی، حکم محرومیت مادام العمر سعید علی حسینی لغو و محرومیت این وزنه بردار به 12 سال کاهش پیدا می کند.»
تلاش وکلای ایرانی و بین المللی سعید علی حسینی، سرانجام به لغو محرومیت مادام العمر این وزنه بردار دسته فوق سنگین کشورمان انجامید.

به گزارش ایسنا، دادگاه حکمیت ورزش CAS که طی یک ماه اخیر به بررسی دفاعیات وکلای بین المللی این وزنه بردار و آنچه که خود علی حسینی در جریان دادگاه نهایی این پرونده پرداخته بود، حکم نهایی اش را به امضای «جیمز رابرت رید»، رئیس انگلستانی هیات حکمیت دادگاه CAS بدین شرح به فدراسیون وزنه برداری کشورمان ارسال کرد: «با توجه به بررسی جامع پرونده دوپینگ وزنه برداری ایرانی، حکم محرومیت مادام العمر سعید علی حسینی لغو و محرومیت این وزنه بردار به 12 سال کاهش پیدا می کند.»

براساس این حکم سعید علی حسینی که نمونه دوپینگش برای دومین بار در اکتبر سال 2009 مثبت اعلام شده بود، در اکتبر سال 2021 می تواند دوباره به عرصه رقابتهای وزنه برداری بازگردد.

اینکه علی حسینی با توجه به حکم دادگاه حکمیت ورزش CAS، پس از 12 سال می تواند به دنیای وزنه برداری بازگردد در وهله اول ناامید کننده است، اما از نگاه وکلای این وزنه بردار، یک موفقیت بزرگ محسوب می شد؛ موفقیتی که امیدها را برای کاهش بیشتر این محرومیت افزایش می دهد.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون وزنه برداری، به عبارتی این برای اولین بار در سوابق کمیته انضباطی فدراسیون جهانی وزنه برداری و البته تاریخ ورزش ایران است که حکم محرومیت مادام العمر ورزشکاری شکسته می شود، اما کاهش این محرومیت به 12 سال هم شاید در این مقطع کمکی به سعید علی حسینی نکند.

دکتر علیپور یکی از وکلای ایرانی علی حسینی در این باره گفت: « با توجه به مدارک و اسناد ارائه شده و همینطور دفاعیات صورت گرفته در جلسه 31 تیر ماه دادگاه حکمیت ورزش کمترین انتظار ما و وکلای بین المللی علی حسینی این بود که دادگاه CAS ضمن لغو این محرومیت مادام العمر، حکم به محرومتی 4 ساله بدهد، اما به نظر می رسد هیات رسیدگی به این پرونده در اجرای عدالت تا حدودی جایگاه و شان فدراسیون جهانی وزنه برداری را هم رعایت کرده است.»

وکیل سعید علی حسینی در پاسخ به این سئوال که آیا امیدی به کاهش محرومیت دوباره این وزنه بردار جوان هست یا خیر نیز گفت: «ما برای اعتراض به این رای 12 روز فرصت داریم. البته راه دیگر هم این است که به دادگاه عالی سوئیس (Supreme Court) شکایت کنیم. به همین خاطر در حال رایزنی هستیم تا ببینیم در نهایت کدام اقدام برای مرحله بعدی مناسب تر است.»

علیپور در پایان خاطر نشان کرد: «مطمئن باشید با حمایت های فدراسیون وزنه برداری، با جدیت هرچه تمام تر پیگیری این پرونده هستیم. اینک که برای اولین بار حکم محرومیت مادام العمر یک وزنه بردار در تاریخ لغو شده است، می توان به کاهش محرومیت این وزنه بردار نیز امیدوار بود.»

[ یکشنبه 90/6/6 ] [ 8:57 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
این روزنامه قطری درخصوص این سفر می نویسد: سفر شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر به ایران بیانگر آن است که روابط محکمی بین دو کشور برقرار است که ثمره این روابط در همکاری‌های مختلف بین دو طرف مشهود است.
یک روزنامه عرب زبان، یکی از دلایل سفر کوتاه امیر قطر به تهران را بررسی شرایط منطقه با توجه به موج تغییرات در آن و همچنین رایزنی درباره روابط دوجانه عنوان کرد.

به گزارش مهر، روزنامه الوطن قطر امروز در سرمقاله خود به سفر چند ساعته امیر قطر به تهران اشاره دارد که پنجشنبه گذشته انجام شد.

این روزنامه قطری درباره این سفر می نویسد: سفر شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر به ایران بیانگر آن است که روابط محکمی بین دو کشور برقرار است که ثمره این روابط در همکاری‌های مختلف بین دو طرف مشهود است.

این روزنامه همچنین خاطرنشان می کند: از سوی دیگر، می تواند این نوع روابط را ادامه روابط تاریخی دوکشور قلمداد کرد که همچنان برای ملتهای ایران و قطر خیر و برکت را به دنبال داشته است.

الوطن می افزاید: از سوی دیگر، باید گفت با توجه به اینکه منطقه ما که هم اکنون در معرض وزش باد تغییر قرار گرفته است، به گونه ای که برخی از کشورها مانند یمن و لیبی به علت همین تغییرات درتنگنا قرار دارند، کاملا طبیعی است که این وضعیت نیازمند رایزنی‌هایی باشد که دو طرف در خلال آن اوضاع منطقه را درپس این تغییرات ارزیابی کرده و بسنجند.

به ویژه که دو کشور ایران و قطر از جایگاه مهم سیاسی در منطقه برخوردارند و همچنین می توانند در بسیاری از موارد ایفای نقش کنند و بلکه نشست بین مقامات تهران و دوحه می تواند منافع مشترک فراوانی را به دنبال داشته باشد.

[ یکشنبه 90/6/6 ] [ 8:57 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
چهارم شهریور ماه، سالروزشهادت شهید حاج مهدی عراقی به دست گروهک منحط فرقان است، مردی که امام راحل او را به تنهایی بیست نفر شمرد و مرگ در رختخواب را برای او کوچک دانست.





















































[ یکشنبه 90/6/6 ] [ 8:56 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
   

به نقل از ویکیپدیا: رنه آندره روسیمف (1946-1993) ، یکی از بهترین کشتی گیران تاریخ جهان است که به عنوان بازیگر نیز شناخته شده است.

بهترین آثار او ، به عنوان بازیگر، بازی در نقش فزیک در فیلم شاهزاده براید هیس بود.
به دلیل هیکل بزرگ و غول پیکر آندره،مردم جهان وی را به عنوان هشتمین عجایب جهان می شناسند. قد آندره 2.24 متر و وزنش بیش از 240 کیلو گرم بود!
آندره در زمینه ورش و کشتی کج موسوم به WWF بار ها به مقام قهرمانی رسید و در سال 1993 نام وی به عنوان اولین کشتی کج کار در تالار مشاهیر ثبت شده است.

http://eshetab.com/files/1314273225.jpg


[ شنبه 90/6/5 ] [ 8:41 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

معاون پارلمانی رییس‌جمهور اعلام کرد که اگر لایحه افزایش تعطیلات عید فطر به دستور مجلس نرسد، دولت برای این تعطیلات فکری خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین میرتاج‌الدینی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت درباره آخرین وضعیت لایحه افزایش تعطیلی عید فطر، گفت: لایحه دولت در این زمینه به مجلس رفته است و در کمیسیون‌های تخصصی تصویب شده و علی‌القاعده هفته آینده یکشنبه درباره آن در مجلس رای‌گیری خواهد شد و امیدوارم نهایی شود.

وی افزود: اگر هم در هفته آینده این لایحه به دستور مجلس نرسد، دولت برای آن فکری خواهد کرد.

میرتاج‌الدینی همچنین با توجه به در پیش بودن روز قدس از مردم خواست روز قدس امسال را با شکوه‌تر از هر سال برگزار کنند .

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تحولاتی که در منطقه شاهدیم و بیداری اسلامی در منطقه باید گفت که روز قدس یکی از عوامل بیداری اسلامی بوده است. روز قدس، موضوع فلسطین و مقاومت اسلامی را احیا کرد و امروز یک مساله جهانی است و طبعا پرچمدار آن جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. امیدوارم روز قدس امسال باشکوه‌تر از سال‌های گذشته باشد و همگی با تاکید بر وحدت، شعار حمایت از مردم مظلوم فلسطین را سر دهیم.

وی درباره برنامه‌های هفته دولت نیز گفت: در هفته دولت برنامه‌های مختلفی از سوی دولت تدارک دیده شده که از جمله آن پروژه‌های مهمی است که اعضای هیات دولت آن را بهره‌برداری خواهند کرد.


[ شنبه 90/6/5 ] [ 8:35 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

اختلالات ذهنی یک جوان عراقی و تنبیه های پدرش در دوران کودکی وی را به تنفس روزانه 4 سیلندر گاز شهری معتاد ساخته، امری که حیرت پزشکان را از سلامتی خونی وی در پی داشته است.

 

http://www.3nasl.com/Contents/Helpers/Thumbnail.ashx?Path=~/UserFiles/Contents/2160216/L13141143958.jpg&Height=200&Width=200&Quality=High “یاسر ابواحمد” هر روز با دو دست خسته اش طوری به سمت سیلندرهای گاز موجود در خانه شان در بغداد می‌رود، گویی که اکسیر حیات را یافته است.

ایران ناز ، این جوان از کودکی به استنشاق گاز مایع اعتیاد پیدا کرده است. پدیده ای که پزشکان از آن حیرت زده شده اند و البته علت آن را مشکلات روانی یاسر در پی ابتلا به صرع دانسته اند.

خانواده این جوان عراقی درباره علت این رفتار وی می‌ گویند: یاسر از کودکی از کندی رشد قوای عقلی رنج می‌برد. پدر خانواده نیز در پی شلوغ کاری های یاسر وی را با طناب به یک سیلندر گاز می‌بست و یک روز بدون غذا و نوشیدنی رهایش می‌کرد.

خانواده یاسر در ادامه اظهار داشتند: این رفتار در زمانی کودکی یاسر بارها تکرار شد و هنگامی که وی گرسنه می‌شد، خود را برابر سیلند گاز می‌یافت. بر این اساس وی شیر سیلندر گاز را باز می‌‌کرد و از آن استنشاق می‌کرد. این رفتار هم اکنون پس از 23 سال همچنان توسط یاسر تکرار می‌‌شود و وی هر روز سه تا چهار سیلندر گاز را خالی می‌‌کند.

برادر یاسر در ادامه افزود: وی در کودکی با تنبیه پدرم به شدت به سیلندر گاز بسته می‌شد و بدون اینکه مسموم شود از گاز سیلندر استنشاق می‌کرد. برادر این جوان عراقی با اشاره به کوتاهی پدر خانواده در رسیدگی به وضعیت بد جسمانی و روانی یاسر افزود: با تاخیر در رساندن غذا به یاسر وی چاره ای جز استنشاق گاز نمی‌یافت.

در همین حال “علی جبار” از همسایگان خانواده یاسر در بغداد، در این باره می‌گوید: یاسر روزانه 3 تا 4 سیلندر گاز مصرف می کند و اگر در خانه به این تعداد سیلندر گاز دست نیابد به صورت دیوانه واری درب خانه همسایگان را می‌زند تا به گاز مورد نیاز خود دست یابد.

وی تاکید کرد: خانواده یاسر درآمد محدودی دارند و نمی‌توانند این میزان گاز را برای وی فراهم کنند. از سوی دیگر، با وجود مشکلات روانی وی عدم وجود هر گونه مشکلی در وضعیت جسمانی وی در پی استنشاق مواد سمی و شیمیایی موجود در گاز مایع حیرت برانگیز است.

این مسئله زمانی عجیب تر شد که دکتر “جبار الیاسری” رئیس بیمارستان الکرامه بغداد در گفتگو با الحیات اظهار داشت: پس از انجام آزمایشات متعدد پزشکی بر روی خون یاسر متوجه شدیم که خون وی صد در صد سالم است تا جایی که می‌تواند به دیگران خون اهدا کند!

اما نکته دردناک این است که به علت نبود امکانات لازم پرونده این جوان عراقی بسته شده و امید خانواده نسبت به بهبودی یاسر نیز از بین رفته است. بر این اساس، وی هم اکنون دست و پا بسته در منزل برادرش روز را به شب می‌‌رساند.


[ شنبه 90/6/5 ] [ 8:34 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 207
بازدید دیروز: 222
کل بازدیدها: 1667171