علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

دعوا را می‌شود درگیری و جنگیدن با هم تفسیر کرد؛ اما تفسیر دیگر آن مطرح کردن ادعاها، استدلال خود و تلاش برای اثبات آن است. به مرور در فضای رسانه‌ای کشور باز هم همگان به سوی تفسیر از قانون اساسی خواهند رفت تا مشخص شود، در قضیه نامه رئیس‌جمهور برای بازدید از زندان اوین حق و قانون کدام است.

شاید صدای این سخن در هنگامه تنش بین قوای کشور به گوش نرسد، ولی خیرخواهی و دلسوزی برای آینده کشور آن است که به دنبال تفسیری قطعی و البته عقلانی و حقوقی و جدا از حب و بغض‌های سیاسی از اصول چالش‌برانگیز قانون اساسی بود، زیرا اگر چنین موقعیتی باشد، بی‌‌گمان هم حقوق ملت و صلاح امروز و فردای کشور بهتر حفاظت خواهد شد و هم نیت‌های سیاسی چه بحق باشند و چه ناحق، در پناه مسائل مهم کشور پنهان نمی‌شود و مسائل مهم کشور را نیز پنهان نخواهد کرد.

این مطلب گزارشی است از آنچه در روزهای اخیر درباره درخواست احمدی‌نژاد برای بازدید از اوین گذشت.

چرا احمدی‌نژاد می‌خواهد به اوین برود؟

بخش زیادی از واکنش‌ها به درخواست احمدی‌نژاد با همین پرسش آغاز و بلافاصله این پرسش مطرح می‌شود که چرا احمدی‌نژاد پس از زندانی شدن مشاور رسانه‌ای خود به فکر بازدید از اوین افتاده است و از جمله به سخنان وی در سال 84 اشاره می‌شود که سخن گفتن در مورد یک زندانی مشخص را دخالت در کار قوه قضائیه دانسته بود و مهمتر آنکه یک متهم امور قضائی و زندان با پافشاری و حمایت فراوان وی، رئیس تأمین اجتماعی شده است؟!

به سبب همین حدس و گمان‌ها درباره نیت احمدی‌نژاد است که برخی به طنز می‌گویند باید محل زندانی شدن جوانفکر تغییر یابد تا معلوم شود، باز هم رئیس جمهور قصد رفتن به اوین را خواهد داشت یا نه و یا در واکنش جالب دیگری مسئولین انجمن‌های حمایت از زندانیان خواسته‌اند، بازدید رئیس‌جمهور از زندان‌ها حتی در برنامه‌های سفرهای استانی هم گنجانده شود.

خود احمدی‌نژاد اما در نامه آخر خود به رئیس دستگاه قضا ـ که علنی شده است ـ گفته مطمئناً با سرکشی از زندان‌ها و برخی دادگاه‌ها، نحوه اجرای اصول قانون اساسی و رعایت حقوق اساسی ملت را بررسی کرده و گزارش آن را به ملت بزرگ و مقام معظم رهبری تقدیم خواهم کرد.

وی در بخشی دیگر از همین نامه درباره شایبه‌های مطرح می‌گوید: به فرموده امام راحل (ره) زندان باید دانشگاه باشد و علی‌القاعده در آن به روی اقشار مختلف از جمله حقوقدانان، روان‌شناسان، جامعه‌شناسان و محققین علوم انسانی و دانشجویان و مددکاران اجتماعی باز باشد، بازدید رئیس جمهوری که انتظار می‌رفت با استقبال مسئولین قوه قضائیه مواجه شود، شایبه‌ای ایجاد نمی‌کند بلکه مخالفت با این امر شایبه‌های زیادی ایجاد خواهد کرد».

وی البته در نامه خود آورده است: «از سال 88 چندین بار با جناب‌عالی مکاتبه و مواردی از قانون اساسی را تذکر داده‌ام لیکن از علنی کردن آن‌ها خودداری نموده‌ام. در سخنرانی‌های عمومی تذکرات لازم برای اجرای عدالت و رسیدگی دقیق به حقوق مردم داده‌ام. به خصوص در جلسه مورخه 91/4/6 مسئولین قضایی در مشهد مقدس نگرانی خود را درباره اهتمام کافی قوه قضائیه به تامین و رعایت حقوق اساسی ملت مندرج در اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصول 2، 3، 6، 9، 19، 20، 22، 23، 24، 25، 26، 27، 32، 34، 35، 36، 37، 38 و 39 به صراحت اعلام نمودم».

در همین نامه قصد رئیس‌جمهور برای دیدار جوانفکر در زندان به طور ضمنی انکار شده است و ناظرین سیاسی از جمله امیر محبیان در گفت‌وگوی خود با شماره امروز روزنامه اعتماد، موضوع دیدار با جوانفکر را موضوعی فرعی و اصل موضوع را یک تقابل سیاسی بین قوا بر سر مسائل سیاسی و البته اختیارات قوا دانسته است.

پیش از این، صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران، جدای از نیت احمدی‌نژاد گفته است که اگر تغییر در نگاه وی نسبت به زندان صورت گرفته باشد، باید آن را به فال نیک گرفت و عباس عبدی هم، درخواست احمدی‌نژاد را تلاش برای بقا در قدرت دانسته است.
 
بنا به قانون، احمدی‌نژاد می‌تواند برود یا نه؟
 
احتمالا مبنای استدلال حق رئیس‌جمهور برای بازدید از زندان اوین اصل 113 قانون اساسی در مورد وظیفه اجرای قانون اساسی توسط رئیس‌جمهور، اصل 121 قانون اساسی در مورد سوگند رئیس‌جمهور برای پاسداری از قانون اساسی و نیز اصولی در آغاز قانون اساسی خواهد بود که در مورد حقوق مردم است؛ از جمله اصولی که در بالا و به نقل از نامه به آن اشاره شده است.

برای نمونه، یکی از این اصول، اصل 39 در مورد حقوق زندانیان است که دولت استدلال خواهد کرد برای حفظ حقوق آن‌ها، باید آگاهی و شفافیت از شرایط آن‌ها باشد.

برخی و از جمله علی مطهری بر این باورند که حتی بازدید سرزده از زندان‌های کشور، حق رئیس جمهور به عنوان مجری قانون اساسی است.

مخالفان به تفسیر اصل 113 قانون اساسی در مورد اجرای قانون اساسی و اصل تفکیک قوا متوسل خواهند شد و اجرای اصول مربوط به حقوق زندانیان را در حیطه وظایف قوه قضائیه قرار خواهند داد.

همین تفاوت دیدگاه‌ها در تفسیر اصل 113 ریشه اصلی بسیاری از تنش‌ها در کشور شده است.
در حالی که برخی از حقوقدانان از جمله محمود آخوندی و عبدالصمد خرمشاهی بازدید از اوین را وابسته به اجازه قوه قضائیه دانسته‌اند، آقای آخوندی بر این باور است، رئیس جمهور می‌تواند در مورد یک پرونده یا زندانی مشخص، بنا به اطلاعاتی که دارد از قوه قضائیه گزارش بخواهد.

بند سوم نامه آخر نشان می‌دهد که رؤسای دو قوه در مورد لازم بودن اجازه قوه قضائیه اختلاف دارند. حل این اختلاف می‌تواند باعث روشن شدن سرانجام تصمیم احمدی‌نژاد برای بازدید از اوین باشد. این تعیین تکلیف به سبب آثار حقوقی فراوان ناشی از آن بسیار مهم خواهد بود.
 
مصلحت است برود یا نه؟

احتمالا مصلحت بد‌ترین کلمه‌ای است که در ادبیات رسمی و حقوقی درباره درخواست رئیس‌جمهور مطرح شده است. شاید بتوان نامه خیلی محرمانه رئیس قوه قضائیه به رئیس جمهور را در قالب نامه دلسوزانه و روابط شخصی از این امر جدا دانست؛ اما بیان جمله «مگر رؤسای جمهور قبلی زندان می‌رفتند؟» از جانب معاون حقوقی قوه قضائیه و نیز اولویت دادن مسائل معیشتی بر مسأله بازدید از اوین از جانب سخنگوی قضا با ادبیات حقوقی و قانونی که مقامات رسمی و به ویژه قضائی تک‌تک کلماتشان باید مبتنی بر آن باشد، چندان سازگار نیست.

همین نکته مورد استفاده رسانه‌های نزدیک به دولت نیز قرار گرفته و از زبان آن‌ها گفته شده است که تعیین مصلحت و اولویت برای رئیس شورای عالی امنیت ملی و نفر دوم کشور کار آسانی نیست. رئیس جمهور در متن نامه خود نیز به این مسأله اشاره پررنگی دارد.
 
سه نکته مغفول از سخنان و نامه رئیس‌جمهور

در روز کنفرانس خبری رئیس‌جمهور، وی به یک مؤسسه مالی اعتباری اشاره کرد که راه‌آهن آمریکا را با وام داخلی اوراق قرضه خریده و این کار را اخلال در نظام اقتصادی کشور دانست و لحن وی به گونه‌ای بود که نشان می‌داد، در این مورد از مرجعی که باید مسأله را پیگیری کند ناراحت است.
 
در نامه اخیر به رئیس قوه قضائیه هم احمدی‌نژاد افزون بر زندان‌ها به موضوع بررسی نحوه دادرسی هم اشاره کرده که این موضوع در هیاهوی مربوط به اصل نامه گم شده است ولی احتمالا بخش مهمی از دعوای حقوقی طرفین خواهد بود؛ افزون بر اینکه در همین نامه اشاره متفاوتی به دیوان عالی کشور (اصل 161) هم شده است.
 
نکته سوم آنکه، سخنان احمدی‌نژاد آنجایی که در بخش سابعا(! ) بند 5 نامه خود، حل مشکلات اقتصادی کشور را به مسائل قضائی گره می‌زند، شبیه به ادبیات اصلاح‌طلبی شده است؛ این نکته در کنار کاربرد چند باره کلمه اصلاحات در کنفرانس خبری آخر احمدی‌نژاد، صرف‌نظر از چرایی آن، به مرور تصویر جدیدی از احمدی‌نژاد را به ذهن می‌رساند.


[ چهارشنبه 91/8/3 ] [ 1:42 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت خبر برخی رسانه ها درباره دیدار امشب این فراکسیون با رئیس جمهور را تکذیب کرد.

منصور حقیقت پور عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تایید قرار اولیه جلسه با رئیس جمهور گفت: اعضای این فراکسیون برای تلطیف فضای سیاسی کشور به دیدار رئیس جمهور نرفتند.

وی با اشاره به دلایل لغو این جلسه از سوی شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت گفت: قرار است خیلی جو کشور را خراب نکنیم چرا که تلاش ما تلطیف فضای جامعه است.

حقیقت پور خاطرنشان کرد: اعضای فراکسیون به صورت مفصل از دولت انتقاد دارند اما قصد نداریم این بحث ها را به دعوای سیاسی تبدیل کنیم.

عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت تاکید کرد: شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت مدتی قبل تصمیم گرفت به همراه تعدادی از اعضای هیئت رئیسه مجلس و روسای کمیسیونها با رئیس جمهور دیدار کند تا بتوانیم انتقادهای خود را به صورت رو در رو منتقل کنیم اما بنا به دلایلی که برخی از آنها را مطرح کردم دیدار از سوی این فراکسیون انجام نگرفت.

همچنین رمضان شجاعی کیاسری سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد که از مدتی قبل به اعضای شورای مرکزی اعلام کرده در دیدار با رئیس جمهور حضور پیدا نمی کند.

ساعاتی پیش ایسنا خبر داده بود که طبق گفته‌ی یکی از نمایندگان اصولگرا هیات مرکزی «فراکسیون رهروان ولایت»، امشب با رییس‌جمهور دیدار کرده اند.

این دیدار در راستای طرح سوال از رییس‌جمهور انجام شده و پیش از این نیز در چند شب گذشته هیات رییسه فراکسیون اصولگرایان با دکتر احمدی‌نژاد دیدار کرده بودند.


[ چهارشنبه 91/8/3 ] [ 8:38 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

با اعلامیه ترحیم فرق چندانی ندارد! مرگ پیش فروش شده است به نوعی. مرگ اختیاری اما از سر اجبار.
یک آدم به کجا باید برسد که تصمیم بگیرد قسمتی از وجودش را به حراج بگذارد و یک عمر با خلایی در بدنش روزگار بگذراند. نمی‌دانم، اما چیزی نیست که بشود پنهانش کرد. هر روز این آگهی‌ها و اعلامیه‌های دلخراش را بر در و دیوار شهر می‌بینیم و از کنارشان می‌گذریم.
به گزارش ایسنا آگهی‌هایی که یک گروه خونی روی آن حک شده و یک شماره تلفن و مختصر اطلاعاتی از سن و اوضاع جسمانی طرف. اما عمیق‌تر که نگاه کنیم با فریاد نوشته: هی مردم! من آنقدر بدبختم که چاره‌ای ندارم جز این‌که در همین سن جوانی با دست خودم معلول جسمی شوم.
روی بعضی دیگر هم نوشته: همه آزمایش‌ها انجام شده و سالم هستم و یکی نیست بگوید بنده خدا، سالم برای تو چه تعریف می‌شود؟
یکی دوتا نیست، در هر بیمارستان و درمانگاه و مطب دکتر همه مدل آن هست، با هرگروه خونی که دلت بخواهد و با قیمت متفاوت.
آگهی فروش کلیه، بازار سیاهی شده برای خودش، مبادله جان با پول، یک عمر زندگی با ریسک دیالیز برای چند میلیون.
شاید بعضی هم نخواهند که تن به کار بدهند و برای به دست آوردن چند میلیون پول بدون زحمت چند تا برگه تایپ و تکثیر کنند و به اطلاع همشهریان برسانند که کلیه برای فروش دارند.
گروه‌های خونی کمیاب‌تر مثل گروه‌های منفی و o و AB گران‌تر هستند و همه افراد با سایر گروه‌های خونی با 10 یا 15 میلیون تومان به حراج می‌رود.
کلیه آدم‌های میانسال و پیر هم که به درد کسی نمی‌خورد، حداکثر تا 35 سال، یعنی درست در اوج جوانی!
و بعد فرد می‌ماند و یک عمر حسرت، حسرت خوردن غذاهای شور و چرب و ساندویچ، حسرت خوردن تنقلات و شیرینی که مبادا یکهویی آن یک کلیه هوس تنبلی به سرش بزند و صاحبش را قال بگذارد و طرف را بسپارد به دست دستگاه دیالیز.
و عمق فاجعه درست جایی خودش را ظاهر می‌کند که بدانی در شهر و استان تو کمترکسی پشت نوبت پیوند کلیه است و این یعنی حسابی بازار خرید و فروش آزاد داغ است.
دلیلش شاید بیکاری و فقر مردم باشد که در این منطقه این آگهی‌ها و خرید و فروش‌ها بیشتر به چشم می‌آید، اصلاً دلیلش هرچه می‌خواهد باشد، راهکار که از دلیل مهم‌تر است.
باید شیوه پیشگیری از این مصیبت را فهمید و برایش راهکار اندیشید، راهکاری برنامه‌ریزی شده و درست تا شاید روزگاری برسد که مردم فرهنگ اهدا عضو از بیماران مرگ مغزی را در زندگی خود جای دهند و کساد شود این بازار خون بازی.
رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان کرمانشاه با اشاره به آمار بالای خرید و فروش کلیه در کرمانشاه، ترویج فرهنگ اهدا عضو از بیماران مرگ مغزی را یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش این معضل دانست.
«حسین بیگلری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه کرمانشاه، گفت: در سال گذشته حدود 70 مورد پیوند کلیه در استان داشتیم که اکثر این پیوندها از کلیه‌های اهدایی بودند.
وی ادامه داد: استان کرمانشاه از نظر اهدا عضو از بیماران مرگ مغزی از سایر مناطق کشور عقب‌تر است و لازم است در این خصوص فرهنگسازی شود.
رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی اشاره‌ای هم به خرید و فروش کلیه در بازار آزاد داشت و یاد آورشد: متقاضیان زیادی برای فروش کلیه در استان وجود دارند که اکثر آنها به علت مشکلات مالی و بیکاری مجبور به فروش کلیه خود می‌شوند.
به گفته این مقام مسوول، بیشتر این افراد جوان و در محدوده سنی 20 تا 38 سال هستند.
بیگلری کمبود هدیه ایثارگری را از دیگر علل رو آوردن مردم به بازار فروش آزاد کلیه دانست و افزود: مبلغی که به عنوان هدیه به افراد اهداکننده‌ی کلیه پرداخت می‌شود چند سالی است که تغییر نکرده و در حد یک میلیون تومان باقی مانده است.
وی تصریح کرد: اگر این مبلغ متناسب با هزینه‌های زندگی و نرخ تورم افزایش یابد، نه اهداکننده متضرر می‌شود و نه افرادی که به کلیه نیاز دارند.
رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه با اعلام این‌که هم‌اکنون تعداد بسیار کمی از افراد پشت نوبت دریافت کلیه هستند، خاطرنشان کرد: برای گروه‌های خونی نظیر O منفی و AB کمبود وجود دارد.
بیگلری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص نحوه فعالیت مجمع خیرین سلامت در مورد اهدا کلیه، گفت: فعالیت این مجمع بیشتر در حوزه ساخت و ساز و احداث مراکز درمانی است و در این مورد کمتر رسیدگی می‌کند.

[ چهارشنبه 91/8/3 ] [ 8:37 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

اظهارات سخنگوی کاخ سفید درباره گزارش های مربوط به مذاکره ایران و آمریکا، نزدیکی ترکیه به ایران و روسیه در ماجرای بحران سوریه، بازتاب سخنان وزیر نفت ایران درباره اقدامات ایران در مقابل تحریم ها، تصمیم یک هیئت پارلمانی آلمان برای سفر به ایران و بازتاب مخالفت ها با تصمیم احمدی نژاد برای بازدید از اوین، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، یکی از مهمترین بخش های اخبار امروز مطبوعات جهان درباره ایران نیز همچون روزهای گذشته به موضوع مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران اختصاص دارد. 
در این راستا، خبرگزاری «رویترز» اقدام به انتشار موضع رسمی کاخ سفید درباره گزارش های منتشر شده مبنی بر توافق ایران و آمریکا برای مذاکرات دوجانبه کرده است. به نوشته این خبرگزاری، «جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید در این باره اظهار داشته اوباما هیچ گونه مشکلی با برگزاری مذاکرات دوجانبه با ایران ندارد؛ اما ایالات متحده تاکنون برنامه ای برای هیچ مذاکره ای با ایران تدوین نکرده است. وی گفته: «ما هیچ مشکلی با برگزاری مذاکراتی که به صورت دوجانبه باشد، نداریم؛ اما تاکنون نه چنین چیزی را برنامه ریزی کرده ایم و نه در مورد آن با ایران به توافقی رسیده ایم». وی ادامه داده در صورتی که ایران برای انجام مذاکره جدیت داشته باشد، آمریکا از گفت و گو استقبال می کند.
خبرگزاری فرانسه در تحلیلی به بررسی مواضع دولت ترکیه در قبال بحران سوریه پرداخته و نوشته به اعتقاد کارشناسان، این کشور در نگرش خود نسبت به سوریه تغییراتی ایجاد کرده است. به نوشته این خبرگزاری، ترکیه به منظور مهار بحرانی که کم کم از سوریه به مرزهایش وارد می شود، به سمت ایران و روسیه، یعنی حامیان دولت سوریه گرایش پیدا کرده است. این خبرگزاری مجموعه ای از وقایع، به ویژه دیدار اردوغان با احمدی نژاد در باکو و همچنین اعلام ضرورت تشکیل گروهی سه جانبه با حضور ایران و سوریه جهت حل بحران سوریه را، به عنوان شواهدی در اثبات استدلال خود مطرح کرده است. بر اساس این تحلیل، ترکیه پل های رابطه با سوریه را خراب کرده و اکنون برای جلوگیری از اشاعه بحران، نیازمند ایران و سوریه است. 
سایت خبری اسرائیلی «آروتز شوا» در مطلبی با اشاره به سخنان روز گذشته رستم قاسمی، وزیر نفت ایران درباره راهبردهای ایران در حوزه نفتی، قطع کامل صادرات نفت را به عنوان یکی از برنامه های ایران برای مبارزه با تحریم ها معرفی کرده است. قاسمی روز گذشته گفته بود در صورتی که تحریم های غرب علیه ایران ادامه پیدا کند، ایران صادرات نفت خود را به طور کامل متوقف خواهد کرد. آروتز شوا سخنان قاسمی را به منزله تهدیدی از سوی ایران دانسته و اشاره کرده با توجه به وابستگی کشورهایی مثل چین و هند به نفت ایران، قطع صدور نفت توسط این کشور می تواند کمبود شدیدی را در بازار به وجود بیاورد.
روزنامه «تایمز اسرائیل» از برنامه یک هیئت پارلمانی آلمانی برای سفر به تهران و گفت و گو با مقامات ایرانی خبر داده است. به نوشته این روزنامه، این هیئت سه نفره که قصد دارند تا چند روز دیگر به ایران سفر کنند، مدعی شده اند که در دیدارهای خود درباره مسائل حقوق بشری با مقامات ایران به گفت و گو خواهند پرداخت. این گروه که البته هنوز از سوی ایران با درخواست آن ها برای روادید موافقت نشده، قصد دارند با اقامت چهار روزه در تهران، با نمایندگان مجلس، دانشگاهیان و نمایندگان اقلیت های دینی دیدار کنند. 
در نهایت، یکی از موضوعاتی که طی روزهای گذشته به طور فزاینده ای مورد توجه مطبوعات غربی قرار می گیرد، اخبار مربوط به تصمیم محمود احمدی نژاد برای بازدید از زندان اوین و مخالفت ها با این بازدید است. امروز نیز روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» و همچنین «آتلانتیک» تحلیل هایی را در این زمینه منتشر کرده اند. مانیتور معتقد است که مخالفت های موجود با احمدی نژاد، نشانه ای از تضعیف قدرت وی در سال آخر دوره ریاست جمهوری اش است؛ در حالی که آتلانتیک در نوشته ای گزارش وار، نظرات مختلف تحلیلگران داخل و خارج از ایران را در این زمینه بازتاب داده است.

[ چهارشنبه 91/8/3 ] [ 8:37 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

سرزمین حجاز در حالی پذیرای حدود یک‌میلیون و 700هزار زائر مراسم حج از 160 کشور مختلف جهان است که نحوه‌ی حضور آن‌ها در کنار هتل‌های سوپرلوکس ساخته‌شده در کنار بیت‌الله الحرام، خیلی از مفاهیم مربوط و نامربوط را به چالش می‌کشد.

به گزارش ایسنا از سرزمین وحی، کشور عربستان سعودی به لطف سالانه 330میلیارد دلار درآمد نفتی و نیز بیش از 30میلیارد دلار از ورود و اقامت حدود 10میلیون زائر تمتع و عمره، یکی از کشورهای ثروتمند منطقه محسوب می‌شود. ضمن آن‌که پابه‌پای ازدیاد تعداد زائران و حاجیان در سال‌های گذشته، همواره شکل شهرسازی در کنار مکه‌ی مکرمه و مدینه‌ی منوره همواره روبه تغییر و توسعه و با آهنگ مدرنیته بوده است. با این حال، حضور خیل زائرانی که بسیاری، آن‌ها را حاجیان واقعی می‌دانند و توان اقامت در هتل‌ها و مراکز اقامتی را نیافته‌اند، در کنار سازه‌های مدرن تأسیس‌شده، بویژه در حریم مسجدالحرام، بسیار مشهود و تأمل‌برانگیز است.

معاون امارت منطقه‌ی مکه‌ی مکرمه به‌تازگی از تصویب 100میلیارد ریال سعودی برای توسعه‌ی مکه خبر داده است. عبدالعزیز الخضیری در سخنانی در باشگاه فرهنگی ادبی مکه با عنوان «فرهنگ میزبانی و مسئولیت اطلاع‌رسانی» همچنین اعلام کرده است که پروژه‌ی توسعه‌ی مطاف بلافاصله پس از موسم حج امسال برای افزایش ظرفیت آن آغاز خواهد شد.

همچنین برخی منابع به نقل از شهردار مکه، از آغاز تخریب 200 هتل و واحد مسکونی در منطقه‌ی الغزه در چارچوب طرح توسعه‌ی صحن‌های مسجدالحرام خبر می‌دهند.

از سوی دیگر، منابع دولتی عربستان اعلام کرده‌اند که طرح توسعه‌ی حرم شریف نبوی (ص) موسوم به پروژه‌ی ملک عبدالله را بلافاصله پس از برگزاری موسم حج امسال آغاز می‌کنند. پیش‌بینی شده است برای اجرای این پروژه حدود 100 واحد املاک و مستغلات تخریب شوند.

در این طرح که بزرگ‌ترین طرح توسعه پس از طرح توسعه‌ی دوران ملک‌ فهد به‌شمار می‌رود، قرار است کتابخانه‌ی معروف ملک‌عبدالعزیز، اسواق الحرم الجدیده (بازار‌ها) و برخی هتل‌های معروف هم برای اجرای پروژه‌ی جدید توسعه تخریب ‌شوند. هتل‌های مشمول طرح توسعه، به سبب نیاز به بیش از 12هکتار زمین برای توسعه‌ی بخش شمالی حرم تخریب می‌شوند.

اما در حالی که هم‌اکنون هتل‌های لوکس بسیاری، بویژه در کنار خانه‌ی خدا ساخته شده‌اند و مهم‌ترین آن‌ها که توسط خاندان سلطنتی و به‌عنوان بلندترین ساختمان عربستان به‌گونه‌ای احداث شده که بسیاری از زائران کعبه از نحوه‌ی چیرگی آن بر این مکان مقدس ناخشنودند، هزاران زائر هم هستند که خود را با دشواری به سرزمین وحی رسانده‌اند و حالا مجبورند در کم‌ترین فاصله از این اتاق‌های با کرایه‌ی شبی چندصد دلار، سر بر بتون و آسفالت بگذارند تا خود را برای وعده‌ی الهی آماده کنند.

این روزها با توجه به ازدحام جمعیت در مکه، قیمت اتاق‌ها برای اقامت از شبی 250 ریال تا 350 ریال (حدود 250 تا 350هزار تومان) افزایش یافته است که آن هم به‌سختی پیدا می‌شود. این به‌جز قیمت برخی هتل‌های مورد اشاره است که هزینه‌ی آن‌ها به چند برابر این میزان هم می‌رسند.

اما در حالی که از یک‌سو برخی روایت‌ها، حج را برای مسلمانانی روا می‌داند که تا چند منزل در اطرافشان مستمندی نباشد و از سوی دیگر، خانواده سلطنتی سعودی در اقدامی سمبلیک سالانه حدود یک‌هزار نفر از زائران و حاجیان کشورهای مختلف را به‌صورت افتخاری میزبانی می‌کند، هزاران نفر از مسلمانان نقاط مختلف جهان که از مناطق عموما محروم، خود را به مکه رسانده‌اند، شب‌ها را در خرابه‌ها و حاشیه گذرگاه‌های اطراف خانه خدا به‌شکل تأمل‌برانگیز و بعضا رقت‌باری سپری می‌کنند تا به دعوت خدای حسیب لبیک گفته باشند.









[ چهارشنبه 91/8/3 ] [ 8:36 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

در حالی که تحلیلگران هنوز در حال بحث درباره احتمال مذاکره مستقیم و دوجانبه میان ایران و آمریکا هستند، دیپلمات های اروپایی اعلام کرده اند برنامه جدیدی را برای مذاکره با ایران تدوین کرده اند که شامل مجموعه تازه ای از خواسته ها می باشد. آن ها گفته اند در ازای این خواسته های جدید، امتیازات جدیدی برای ایران در نظر گرفته خواهد شد.

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که یکی از مباحث مهم بین المللی طی روزهای اخیر به مذاکرات هسته ای ایران و اینکه این مذاکرات از چه کانالی دنبال خواهد شد اختصاص داشته، دیپلمات های اروپایی اعلام کرده اند در پی آماده سازی شرایط برای برگزاری دور تازه ای از مذاکرات با ایران هستند.
خبرگزاری «رویترز» ضمن انتشار این خبر به نقل از دیپلمات هایی که نام آن ها را ذکر نکرده، نوشته کشورهای غربی در حال بحث درباره تاکتیک مذاکرات جدیدی هستند تا پس از برگزاری انتخابات آمریکا در 6 نوامبر، از آن در مذاکره با ایران بر سر برنامه هسته ای استفاده کنند.
به گفته این دیپلمات ها، یکی از مهمترین گزینه هایی که در حال حاضر در این رابطه مطرح است بر مبنای دادن امتیازات بیشتری از سوی هر دو طرف استوار است. 
در چند دوره قبلی مذاکرات میان ایران و گروه 1+5، اعضای این گروه از ایران می خواستند تولید اورانیوم با غنای بالای خود را متوقف کرده، تأسیسات هسته ای فردو را تعطیل و ذخیره اورانیوم 20 درصد غنی شده خود را به خارج از کشور منتقل کند. در مقابل، این کشورها تنها حاضر بودند تحریم ها درباره فروش قطعات هواپیما به ایران را برداشته و در برخی جنبه های فنی با ایران همکاری کنند. 
این در حالی بود که ایران به طور مشخص، به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی اورانیوم در کشور و همچنین برداشته شدن تحریم ها را به عنوان شروط حصول توافق مطرح می کرد.
اکنون، به نوشته رویترز، دیپلمات های غربی اظهار داشته اند که برای برداشته شدن فشار و تحریم ها از روی ایران، این کشور باید اقداماتی بیشتر از «توقف، تعطیلی و انتقال» را انجام دهد. 
در این رابطه، «مارک فیتزپاتریک»، عضو موسسه بین المللی مطالعات راهبردی اظهار داشته در استراتژی «بیشتر در برابر بیشتر»، غرب خواهان اعمال محدودیت های سفت و سختی بر کل برنامه هسته ای ایران است. علاوه بر این، در پیشنهادهای جدید، اعمال محدودیت بر اورانیوم غنی شده ای که ایران هم اکنون در اختیار دارد و همچنین محدود کردن افزایش ظرفیت غنی سازی این کشور مطرح خواهد بود.
به گفته وی، در مقابل این اقدامات نیاز است که تخفیف تحریم ها از سوی غرب، بیش از آن چیزی باشد که پیش از این به ایران پیشنهاد شده بود. 
با این حال، به نوشته رویترز، برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند که وجود شکاف انتظارات میان ایران و غرب و ماهیت برگشت ناپذیر برخی از تحریم ها، هرگونه استراتژی «بیشتر در برابر بیشتر» را بی معنا می سازد. نبود اطمینان میان طرفین نیز عامل منفی دیگری است که در این زمینه تأثیرگذار خواهد بود.
رویترز می افزاید، همین امر کارشناسان را به این نتیجه رسانده که درخواست تعلیق کل فعالیت های غنی سازی ایران، درخواستی غیرواقع بینانه و غیرعملی است؛ حتی اگر در قالب قطعنامه های شورای امنیت مطرح شده باشد. در عوض، خواسته غرب احتمالاً بر این اساس استوار خواهد بود که این فعالیت ها را تا سرحد امکان محدود نماید.

در مجموع، به اعتقاد کارشناسان مورد اشاره رویترز، مذاکرات باید با هدف محدود کردن فعالیت غنی سازی و ذخیره اورانیوم ایران و همچنین دادن اجازه بازرسی های بیشتر به به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی استوار باشد. در مقابل، طرف غربی نیز باید به طور مرحله ای اقدام به کاهش تحریم ها کند.


[ چهارشنبه 91/8/3 ] [ 8:36 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 












[ چهارشنبه 91/8/3 ] [ 8:35 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

میت رامنی، کاندیدای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به اشتباهات فاحش و گاف های عجیب و غریبش، به ویژه در حوزه سیاست خارجی مشهور است. اما وقتی وی شب گذشته برای ششمین بار یک گاف را درباره ایران تکرار کرد، برخی به این نتیجه رسیدند که شاید اظهارات وی واقعاً از سر ناآگاهی مطلق باشد.

به گزارش «تابناک»، روزنامه انگلیسی گاردین با اشاره به مناظره شب گذشته باراک اوباما و میت رامنی، به بخشی از اظهارات رامنی اشاره کرده که گفته بود: «سوریه تنها متحد ایران در جهان عرب است. این کشور راه ایران به سوی دریاست».

این اظهارات که حداقل برای ششمین بار از سوی رامنی تکرار می شد، شگفتی بسیاری را میان تحلیلگران و همچنین مردم عادی برانگیخته، زیرا تنها با نگاهی به نقشه می توان دید که ایران بر یکی از مهترین آبراهه های بین المللی جهان تسلط دارد.

از این مهمتر، همان گونه گاردین نیز در مطلب خود اشاره می کند، ایران حتی با سوریه همسایه هم نیست که از آن به عنوان راهی برای دسترسی به دریا استفاده کند!

با این حال، این روزنامه اشاره می کند این اولین بار نیست که رامنی چنین گاف بزرگی درباره ایران را تکرار می کند و سوریه را مسیر دستیابی ایران به آب های آزاد می خواند. در ماه مارس، وی دقیقاً همین موضوع را در کنفرانس «آیپک» بیان کرد:

«همان طور که می دانید، سوریه تنها متحد عرب ایران در منطقه است. سوریه مسیری است که به ایران اجازه می دهد به حزب الله لبنان کمک ارسال کند. سوریه مسیر ایران برای دستیابی به دریاست».

وی روز جمعه گذشته نیز در جریان مناظره انتخاباتی مقدماتی شبکه «سی ان ان»، در آریزونا عین همین عبارات را تکرار کرد و گفت: «سوریه متحد کلیدی آن هاست. تنها متحد آن ها در جهان عرب است. این کشور همچنین مسیر دستیابی آن ها به دریاست».

گاردین در مطلب خود اشاره کرده که گاف رامنی، واکنش های فراوانی را در میان کاربران شبکه های مجازی در پی داشته؛ واکنش هایی که اغلب با لحنی تمسخرآمیز به این سخنان رامنی اشاره داشته اند.

به این ترتیب، به نظر می رسد کسی در حال مبارزه برای کسب جایگاه ریاست جمهوری در آمریکاست و درباره ایران موضع گیری های تند و تیز می کند که حتی از موقعیت جغرافیایی ایران نیز آگاه نیست؛ چه برسد به ویژگی های گوناگون سیاسی، اقتصادی و نظامی آن!


[ چهارشنبه 91/8/3 ] [ 8:33 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 مهمترین خبر امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به مباحث مطرح در سومین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اختصاص دارد. در این مناظره که محور اصلی آن، سیاست خارجی بوده، هر یک از دو کاندیدا دیدگاه‌های خود را درباره مهمترین مسائل سیاست خارجی ایالات متحده، از جمله نحوه تعامل با ایران بیان کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «رویترز» تمرکز خود را بر اظهارنظر باراک اوباما نسبت به گزارش‌های منتشره درباره برگزاری مذاکرات دوجانبه میان ایران و آمریکا قرار داده است. اوباما در این باره اظهار داشته، گزارش‌های منتشره درست نیستند.
وی گفته است: «آن‌ها فقط گزارش‌هایی در روزنامه بودند، اما درست نیستند». رویترز اشاره کرده که روزنامه «نیویورک تایمز»، منبع گزارش خود را سخنان شماری از مقامات کاخ سفید معرفی کرده بود که مدعی شده‌اند ایران و آمریکا برای مذاکرات توافق اصولی کرده‌اند؛ اما به نام این مقامات اشاره‌ای نکرده بود.
سایت خبری «گلوبال پست» با انتشار گزارشی از این مناظره استدلال کرده که هر دو کاندیدا در این مناظره با بیان مواضعی سخت در قبال ایران و اعلام حمایت خود از امنیت رژیم اسرائیل، عمدتاً در پی به دست آوردن آرای رأی دهندگان یهودی برآمدند.

به نوشته این سایت، در مناظره شب گذشته هر دو کاندیدا تلاش داشتند خود را دوست رژیم اسرائیل نشان داده و در این زمینه موضع رقیبشان را مورد انتقاد قرار دهند؛ برای نمونه، در یکی از بخش‌ها رامنی، اوباما را از این بابت که در دوره ریاست جمهوری خود از رفتن به سرزمین‌های اشغالی صرف‌نظر کرده، مورد انتقاد قرار داد.
وی همچنین اظهار داشته در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور، اگر اسرائیل مورد حمله قرار بگیرد، آمریکا با همه امکانات در کنارش خواهد ایستاد.   
روزنامه «وال استریت ژورنال» با مروری بر مواضع رامنی در این مناظره، اشاره کرده که وی خط قرمز خود را نه ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران، بلکه وجود «توانایی» ساخت سلاح هسته‌ای در ایران قرار داده است. رامنی گفته، دولت وی ایران دارای توانایی ساخت سلاح هسته‌ای را تحمل نخواهد کرد و به این ترتیب، تلاش کرده فاصله خود را با اوباما در این زمینه نگه دارد.

وال استریت ژورنال اشاره می‌کند که این، یکی از معدود مواردی است که دو کاندیدا درباره آن دارای اختلاف نظر عمده و چشمگیر بودند. با این حال، هر دو کاندیدا اعلام کردند، گزینه نظامی باید تنها به عنوان آخرین دستاویز درباره ایران استفاده شود. 
روزنامه انگلیسی «تلگراف» در مطلب خود درباره مناظره کاندیداها، به اظهارات رامنی درباره محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران پرداخته است. رامنی در اظهاراتی غیرمعقول، مدعی شده احمدی‌نژاد باید به دلیل اظهاراتش درباره هلوکاست و زیر سؤال بردن این موضوع، از سوی کنوانسیون نسل‌کشی سازمان ملل مجرم شناخته شود.
رامنی مدعی شده سخنان و دیدگاه‌های احمدی‌نژاد درباره هلوکاست، محرک نسل‌کشی است و از نظر وی، احمدی‌نژاد در این زمینه مجرم است.
وی همچنین گفته، باید با دیپلمات‌های ایران در سراسر جهان همچون عواملی منفور برخورد شود؛‌‌ همان گونه که با دیپلمات‌های آفریقای جنوبی در زمان نظام «آپارتاید» در این کشور رفتار می‌شد.
در پایان، روزنامه «لس آنجلس تایمز» درباره نتیجه این مناظره نوشته با توجه به دیدگاه‌های خوانندگان این روزنامه، هر دو کاندیدا از جایگاه برابری برخوردارند و نمی‌توان یکی از آنها را پیروز قطعی مناظره اخیر معرفی کرد. لس آنجلس تایمز در مطلب خود به مهمترین محورهای این مناظره اشاره کرده و در ادامه نظریات شماری از خوانندگان خود را منتشر کرده که هر یک معتقد به پیروزی یکی از کاندیداها در مناظره هستند.
با این حال، برخی روزنامه‌های دیگر، از جمله «واشنگتن پست» بر این باورند اوباما پیروز مناظره بوده است. 

[ سه شنبه 91/8/2 ] [ 1:48 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]

 

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه با صدور فرمانی در این کشور عفو عمومی اعلام کرد.
 
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه(سانا)، «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه با صدور فرمان شماره 71 جرایم کسانی را مورد عفو قرار داد که تا پیش از امروز مرتکب جرم شده‌اند.
این عفو، فرمان مربوط به جرایم تروریستی که در قانون مبارزه با تروریسم ذکر آن رفته است را در بر نمی‌گیرد.
رئیس جمهوری سوریه پیشتر و در 13 اردیبهشت سال جاری نیز حکم عفو عمومی صادر کرده و به موجب آن همه تخلفات مربوط به برخی مواد قانون خدمت سربازی و تخلفات نظامی تا تاریخ 2 می 2012 را بخشیده بود.

[ سه شنبه 91/8/2 ] [ 1:48 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 210
بازدید دیروز: 222
کل بازدیدها: 1667174