علی داودی | ||
|
زاهدان پرس نوشت:
نوگروه تروریستی به نام حرکت انصار ایران مسئولیت حادثه تروریستی چابهار را بر عهده گرفت.
این گروه تروریستی طی اطلاعیه ای با انتشار تصویر فردی به نام حمزه سراوانی وی را عامل انفجار انتحاری معرفی کرده است.
این گروه در بیانیه اش ضمن اعلام اسم این عملیات با نام رعد 1 مدعی شده که عملیات خود را در کنار یکی از پایگاه های سپاه در چابهار انجام داده است!
گفتنی است این گروه تروریستی یکی از شاخه های جدا شده از گروهک ریگی پس از دستگیری عبدالمالک می باشد.
لازم به ذکر است در این حادثه تروریستی که در محل برگزاری نماز جمعه چابهار در مسجد امام حسین این شهر صورت گرفته است یک دانش آموز سنی و یک دانشجوی شیعه به شهادت رسیده و تعدای کودک نیز زخمی شده اند. [ دوشنبه 91/8/1 ] [ 9:6 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
انتشار گزارشی از سوی روزنامه «نیویورک تایمز» و طرح ادعای آمادگی ایران و آمریکا برای مذاکره مستقیم، امروز به مهمترین خبر بین المللی مطبوعات جهان تبدیل شده است. در این میان، اخبار حاکی از آن است که مقامات رژیم اسرائیل به شدت نسبت به احتمال انجام هرگونه مذاکره ای میان این دو کشور نگران هستند. [ دوشنبه 91/8/1 ] [ 9:5 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
سایت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی طی گزارشی به بررسی وضعیت شبه جزیره سینا و تعاملات بین اسراییل و مصر پرداخته است.
پایگاه اطلاع رسانی وزارت اطلاعات نوشت: بعد از انقلاب مصر، صحرای «سینا» شاهد درگیریها زیادی بین ارتش مصر و شبه نظامیان بوده است، تا جایی که تا نیمه مرداد امسال، نزدیک به 30 مورد از این درگیریها گزارش شده است. در یکی از آخرین درگیریهای این منطقه، در نزدیکی مرز غزه، مصر و سرزمینهای اشغالی، یعنی جنوب گذرگاه رفح، در 5 اوت، یکی از پستهای بازرسی گذرگاه رفح مورد حمله افراد مسلح قرار گرفت. ارتش مصر نیز، چند روز بعد، در تاریخ 8 اوت، با هدف قرار دادن حدود 20 تن از شبه نظامیان مستقر در صحرای سینا، طی یک عملیات نظامی هوایی، این حملات را پاسخ داد.
بعد از بروز چند باره این اتفاقات، گمانه زنیهای زیادی در مورد هویت اصلی مهاجمان انجام گرفته است، اما هیچ کدام نتوانسته است به طور اصولی به سوال مورد نظر پاسخ دهد. به طور مثال، در جایی رهبران حماس معتقدند که این حملات، توسط اسرائیل برای تسویه حساب مصر جدید با این گروهها برنامه ریزی شده است، اما در جایی دیگر تلویزیون دولتی مصر، این مهاجمان را « شبه نظامیان اسلامگرا » نام گذاری میکند. در این میان اخوان المسلمین، در سایت خود، از احتمال اینکه در پس این حملات، سرویسهای امنیتی موساد و اسرائیل قرار داشته باشند سخن گفته است و معتقد است که هدف اصلی این حملات، انتساب این اقدامات به اسلامگرایان و در نهایت تضعیف موقعیت رئیس جمهور اسلامگرای مصر، «محمد مرسی» است. البته به گفته یکی از مقامات ارشد نظامی مصر نیز، این افراد ستیزه جویانی جهادی هستند که از نواز غره به مصر نفوذ کرده و دست به حرکات میزنند.
انقلاب 25 ژانویه و آینده صحرای سینا
بنابر اعتراض ساکنین منطقه سینا، مبنی بر حضور شبه نظامیان در منطقه و انجام اقدامات نظامی در آنجا، در همین ایام، یعنی اوایل ماه اوت، وزیر کشور کابینه جدید مصر، « احمد جمال الدین »اعلام کرد که اعزام ارتش به منطقه سینا را در دستور کار خود قرار داده است، اما با گذشت زمان، هیچ نشانهای از حضور ارتش جهت پاکسازی نیروهای شبه نظامی دیده نشد. از زمان سقوط حسنی مبارک، دیکتاتور مصری، از حدود یک سال و نیم گذشته تا کنون، مناطق ویژه در صحرای سینا، توسط اعضای سازمان¬های اسلام¬گرای افراطی و قاچاقچیان، بشدت ناامن گردیده است. خط انتقال گاز مصر به اسرائیل، از صحرای سینا میگذرد، که این مورد در کنار موقعیت حساس سیاسی و جغرافیایی آن باعث شده است تا این منطقه هر روز شاهد عملیاتهای گوناگونی باشد. قبایل ساکن این منطقه، اکثرا به فعالیتهایی چون قاچاق اسلحه، انسان و مواد مخدر مشغول هستند، که همین فعالیتها باعث شده تا این نوع فعالیت اقتصادی به غزه نیز سرایت کند و بعضی از عناصر جهادی فلسطین به سمت صحرای سینا متمایل شوند.
روابط اخوان المسلمین مصر با اسرائیل و حادثه سینای شمالی
بعد از وقوع انقلاب در مصر، چند مورد حمله نظامی به سرزمینهای اشغالی از خاک مصر صورت گرفت، که همین موضوع باعث شد تا اسرائیل، علاوه بر تقویت حضور نیروهای نظامی خود در مناطق مرزی، از منطقهای با نام «کرم ابوسالم»، تا غرب یکی از شهرهای خود به نام «ایلات»، به طول 240 کیلومتر اقدام به دیوار کشی در مرزهای خود کند. با توجه به حضور رییس جمهوری اسلامگرا در مصر، اسرائیل به هیچ وجه این موضوع را برنتافته است، به همین دلیل هر دو طرف سعی کردهاند تا بین تشکیلات نظامی و امنیتی خود هماهنگی و همکاریها را حفظ کنند. آمادهسازی، فضا برای ایجاد درگیری نظامی بین سلفیهای ساکن غزه با اسلام سیاسی در مصر جدید، باعث خواهد شد تا در مصر، موضع اصلی اخوانیهای اسلامگرا تضعیف شده و این موضوع باعث عدم گسترش روابط میان حماس و مصر جدید گردد. در واقع، اسرائیل میکوشد تا با ایجاد شرایط برای به نتیجه رسیدن راهبرد بیان شده، در دراز مدت، مصریها را وادار سازند تا بالاجبار معاهده کمپ دیوید را حفظ کرده و بیش از بیش به سمت همکاریهای نظامی و امنیتی با اسرائیل متمایل گردند.
احتمال میرود که مصر، با توجه به وجود نا امنیهای گسترده در صحرای سینا، به دنبال افزایش حضور نظامی خود در این منطقه باشد که این موضوع مستلزم دو عملکرد دیگر است، نخست ایجاد تغییراتی در پیمان صلح میان دو کشور و دیگری انجام مذاکرات دو جانبه و جلب توافق اسرائیل برای این موضوع. در صورت وقوع این امر، میتوان به این موضوع اشاره کرد، که احتمالاً این همان برنامه ریزی اسرائیلیها، برای دستیابی به مشروعیت سیاسی جدید بعد از شروع انقلابهای منطقه و کشاندن اخوانیهای مصر به پای میز مذاکره باشد.
با توجه به اینکه مصر، «جیش الاسلام» را مسئول اقدامات نظامی اخیر منطقه میداند؛ بعد از اجرای عملیاتهای نظامی در منطقه سینا، درخواست خود مبنی بر اعلام مشخصات مظنونین این عملیات که تعداد آنها به هشت نفر میرسید را به مسئولین جنبش حماس ابراز کرد. علاوه بر این، رئیس جمهور جدید مصر، محمد مرسی، دستور تشدید حضور نظامیان ارتش و پلیس را در این منطقه صادر و با حضور در مناطقی که شبه نظامیان در آنجا عملیات انجام داده بودند، بر پاکسازی کامل مناطق از وجود تروریستها تاکید کرد. در این زمینه، مصر و ایالات متحده آمریکا در تلاش هستند تا برای منطقه سینا، نقشه امنیتی جدیدی را طراحی کنند که انجام این عمل میتواند بعدها به تغییر یا اصلاح «کمپ دیوید» منجر شود. واضح است که میانجیگری ایالات متحده آمریکا برای اعمال هرگونه تغییر در این معاهده الزامی است.
پس از وقوع حوادث در صحرای سینا و عملیات ارتش مصر، جهت پاک سازی منطقه، اخباری مبنی بر توافق میان وزارت دفاع آمریکا و مقامات مصری راجع به تبادل اطلاعات پنتاگون، با ارتش و پلیس مصر درباره «سینا» به گوش رسیده است. وزیر خارجه آمریکا و نخست وزیر جدید مصر، دو سمت این توافقات مهم هستند. اما به نتیجه رسیدن این توافقات، و حضور احتمالی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه، نتایجی را در پی دارد؛ نخست میتوان اذعان داشت که مقامات آمریکایی به هدف خود برای به دست آوردن فرصتی جهت کم کردن حساسیت این روابط دست پیدا کردند. ثانیاً اینکه این حضور از یک سو مقدمات تغییر و اصلاح معاهده کمپ دیوید را فراهم میسازد و از سوی دیگر حضور نظامی و اطلاعاتی آمریکا در منطقه، خیال مقامات اسرائیلی را آسوده میسازد. به نظر میرسد تا پایان کامل ماموریت ارتش مصر در منطقه سینا، این گفتوگوها ادامه داشته باشد.
صحرای سینا و پرواز هواپیمای نظامی مصر بر فراز مناطق بدون سلاح
مناطق «ج» و «د»، مناطقی هستند که با نام « مناطق بدون سلاح» نام گذاری شدهاند و هیچ عملیات نظامی یا حتی اسلحهای در این مناطق نباید وجود داشته باشد. اما بعد از انقلاب مصر، برای اولین بار از تاریخ 1979 میلادی تاکنون، هواپیماهی نظامی مصری توانستند در این مناطق به پرواز درآیند، که این اقدام با هیچ گونه مخالفتی از سوی اسرائیل مواجه نشد، که میتواند بیانگر موافقت تلویحی اسرائیل با این عمل باشد. « اسماعیل هنیه» نیز در این مورد اعلام کرد: « ما برای استقرار و امنیت مصر همکاری میکنیم و برای گشایش دوباره رفح و بازگشت زندگی دوباره به غزه آماده همکاری هستیم». در این معاهده حضور هواپیماها و خمپاره اندازهای مصری در شمال شرقی صحرای سینا منع شده و تنها به حضور چندصد نظامی و پلیس مصری بسنده شده است.
در کل، باید پذیرفت که مصر جدید و حکومت آن خواهان زیادی دارد. از یک سو اسرائیل برای نزدیکی به مصر تلاش خود را دو چندان کرده و از سوی دیگر، جنبش حماس برای نزدیکی به آنها برنامههای زیادی دارد. در این میان، وجود عناصر سلفی تروریست، یکی از بزرگترین چالشهای حال حاضر غزه است. اسرائیلیها تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند تا از این موضوع به نحو احسن بهره برداری کنند و هم جهت برهم زدن روابط مصر با غزه از آن استفاده کنند و هم از آن برای تهدید هرچه بیشتر حماس استفاده کنند. در مقابل، ایالات متحده آمریکا نیز تمام تلاش خود را بر وارد کردن حکومت تازه تاسیس اخوان به بلوک جدید مبارزه با تروریسم متمرکز کرده است، که با فرض بروز این اتفاق، باید بپذیریم که اسلام سیاسی اخوانی، به پروندههای سیاسی- امنیتی خاورمیانه ورود کرده است.
نتیجه گیری
گروههای سلفی، به دلیل حضور قبایل گوناگون، فقر اقتصادی و ملاحظات امنیتی در دراز مدت به راحتی در صدد جبران اقدامات خود بر میآیند، بنابراین واضح است که واکنش سریع ارتش مصر علیه شبه نظامیان جهادی – سلفی در منطقه صحرای سینا کارساز نیست؛ به همین علت برای اینکه بتوان از فرصت طلبیهای اسرائیل جلوگیری کرد، اقداماتی را باید در برنامههای مقامات مصری بررسی کرد؛ این اقدامات را میتوان بدین صورت طبقه بندی کرد :
- رفع و رجوع کردن مشکلات قبایل بدوی ساکن سینا: حوادث بوجود آمده در صحرای سینا و درگیریهای ایجاد شده، باعث شد تا با حضور مستقیم نظامی و امنیتی نیروهای مصری، حل و فصل و رسیدگی به تقاضاهای قبیلهای در سینا، از امری ثانویه و فرعی در سیاستهای مصر جدید، به امری مهم بدل شده و به یکی از اولویتهای اصلی اجتماعی، سیاسی مصر تبدیل گردد؛ توسعه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی این جوامع بدوی و در کنار آن رسیدگی به بحث زندانیان این منطقه جز موارد مهم این راهبرد تلقی میگردد.
- تغییر ابعاد تعاملات امنیتی: حضور مستقیم از بعد امنیتی مصر در مرزهای خود بویژه غزه، و تعامل با نیروهای جنبش حماس، یکی از مهمترین عوامل در تغییر ابعاد تعاملات امنیتی است. تسلط همه جانبه و کامل امنیتی دولت جدید مصر در شبه جزیره سینا، توانایی جلوگیری از هر گونه حوادثی منجمله جلوگیری از قاچاق اسلحه از مرزهای لیبی به غزه، را به آنها داده است.
- سعی در گسترش همکاریهای امنیتی در مرزها با جنبش حماس: گسترش همکاریهای امنیتی و سعی در ایجاد توافقات امنیتی با جنبش حماس، در جهت کنترل قاچاق اسلحه، تعقیب تروریستها و میتواند از جدیدترین ابعاد ایجاد روابط بین جنبش حماس و مصر باشد. به نظر میرسد که کارآمدترین و شفا بخشترین نسخه موجود برای دو طرف در دو سوی مرز رفح، این گزینه است.
- بررسی مجدد تعهدات امنیتی پیمان « کمپ دیوید»: با تغییرات بوجود آمده و حوادث پیش آمده، بررسی مواردی چون حضور مستقیم نیروهای مصری در مناطق ویژه طبق معاهده مورد نظر و نقل و انتقالهای آزاد نظامی ضروری به نظر میرسد. به طور کلی، تجدید نظر در تمامی مواد امنیتی این معاهده مهم به نظر میرسد. [ یکشنبه 91/7/30 ] [ 11:45 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
پس از اعلام کاهش سهمیه بنزین آزاد در کارتهای سوخت از 500 به 300 لیتر طی چند روز گذشته، مسئولان ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت اعلام کردند با توجه به وجود کارتهای جایگاهداران برای سوختگیری، مشکلی در این زمینه وجود ندارد و این تنها یک مشکل نرمافزاری است. اما هنوز چند روز از این داستان نگذشته که رسانهها از نایاب شدن کارتهای جایگاهداران خبر دادند. به نظر میرسد این اتفاقات زمینهساز رویدادهایی است که در روزهای نه چندان دور اطلاعرسانی خواهند شد. رئیس کانون کارفرمایی جایگاهداران سوخت سراسر کشور درباره سرگردانی جدید بنزینی مردم در جایگاههای سوخت از بروز مشکل فنی «کد خطای 25» و غیرفعال شدن کارت بنزین آزاد جایگاهداران خبر داد و گفت: کاهش تعداد کارتهای بنزین آزاد منجر به افزایش زمان سوختگیری خودروها شده است.
به گزارش مهر، با وجود تاکید دولت مبنی بر اطلاع گسترده درباره اعمال تغییرات در قیمت و نحوه عرضه بنزین به عنوان یکی از استراتژیکترین کالاهای مصرفی خانوارها اما کاهش شبانه سهمیه بنزین آزاد برخی از کارتهای سوخت توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مشکلساز شده است. بر این اساس، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با تاکید بر اینکه محدودیتی در استفاده از بنزین آزاد در جایگاههای سوخت وجود ندارد، اعلام کرده است: مردم با استفاده از کارت ویژه بنزین آزاد جایگاهداران میتوانند بدون محدودیت بنزین 700 تومانی خریداری کنند. با این وجود از چند ماه گذشته تاکنون شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی هیچگونه اقدامی برای تعویض یا صدور کارت بنزین آزاد برای جایگاهداران سوخت سراسر کشور نکرده و حتی با ایجاد مشکلات متعدد فنی، برخی از کارتهای ویژه بنزین آزاد جایگاه داران به حالت غیرفعال درآمده است. در حال حاضر با توجه به ورود به روزهای پایانی ماه و کاهش سهمیه بنزین نیمهیارانهای (بنزین 400 تومانی) کارتهای سوخت، مصرف بنزین آزاد در جایگاهها افزایش یافته است.
افزایش تقاضا برای مصرف بنزین 700 تومانی و کاهش تعداد کارتهای فعال بنزین آزاد جایگاه داران سوخت علاوه بر افزایش زمان سوختگیری منجر به سرگردانی مردم در مجاری عرضه سوخت شده است.
این در حالی است که همزمان با کاهش سهمیه بنزین آزاد کارتهای سوخت، استقبال مردم برای خریداری بنزین آزاد با کارت ویژه جایگاهداران حداقل در چند روز گذشته با افزایش روبهرو بوده است.
ناصر رئیسی فرد در گفتوگو با مهر کم بودن تعداد کارتهای فروش بنزین آزاد در جایگاهها را از مشکلات و معضلات کنونی اعلام کرد و گفت: با کاهش سهمیه بنزین آزاد کارتهای سوخت، این مشکل بیش از گذشته در جایگاهها بروز پیدا کرده است. رئیس کانون کارفرمایی جایگاهداران سوخت سراسر کشور در تشریح این سرگردانی جدید بنزینی در جایگاههای سوخت، اظهار داشت: نخست اینکه نمیدانم چرا سهمیه بنزین آزاد سوخت کاهش یافته درحالی که تاکید میشود محدودیتی در عرضه بنزین آزاد وجود ندارد. یک مقام مسئول در ادامه بر ضرورت افزودن تعداد کارتهای اضطراری به جایگاهها تاکید کرد و اظهار داشت: متاسفانه مدتی است کارتهای هوشمند سوخت فروش بنزین آزاد خودروها به دلیل مشکلی که «کد خطای 25 » اعلام میشود، سوخته و غیرفعال میشود.
به گفته رئیسیفرد، در چنین شرایطی تعداد کارتهای تحویلی بهتدریج کمتر هم میشود که این موضوع نتیجهای جز طولانی شدن زمان سوختگیری، ایجاد پرخاش یا زمینهسازی فساد در جایگاهها نخواهد داشت. وی همچنین از محدودیتهای کارتهای خرده فروشی بنزین انتقاد کرد و افزود: هر کارت در طول شبانهروز قادر به 256 دفعه سوختگیری است که در هر بار تا 60 لیتر سوخت قابل برداشت است. این در حالی است که عمده مصرفکنندگان کارتهای آزاد موتورسواران یا کسانی هستند که به مقدار کمی سوخت نیاز دارند، در نتیجه این 256 دفعه محدودیتی در کار جایگاه داران محسوب میشود.
رئیس کانون کارفرمایی جایگاهداران سوخت سراسر کشور یادآور شد: از طرف دیگر نیاز است در مناطقی همچون شمال تهران که استفاده از کارت سوخت جایگاه به دلیل فاقد کارت بودن خودروها یا مصرف زیاد بنزین بیشتر است، کارت بیشتری در اختیار جایگاهداران بگذارند.
وی با یادآوری اینکه در حال حاضر گاهی یک کارت در اختیار یک کارگر و حتی گاهی یک کارت سوخت در اختیار دو کارگر در سطح یک جایگاه بزرگ بنزین است، بیان کرد: این موضوع منجر به نارضایتی مردم، ایجاد مشکلات و دردسرهایی در مجاری عرضه بنزین میشود.
رئیسیفرد با تاکید بر اینکه مردم میتوانند با کارت هوشمند سوخت خودشان نیز اقدام به دریافت بنزین آزاد کنند، تاکید کرد: به نظر میرسد برخی این موضوع را ندانسته و تنها با کارت جایگاهدار اقدام به سوختگیری بنزین آزاد میکنند. این فعال اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: توصیه میشود مردم پس از اتمام بنزین 400 تومانی برای آسایش خودشان و صرف وقت کمتر در جایگاه با کارت سوخت خودروشان اقدام به خرید بنزین آزاد کنند.
[ یکشنبه 91/7/30 ] [ 10:15 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
پروفسور «باهر»، جامعه شناس و بنیان گذار رفتارشناسی در ایران است. او متخصص برگزاری سمینارها و نشست های عجیب و غریب در حوزه های مختلف و به ویژه روابط زناشویی است.
به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه بسیج هنرمندان، آخرین نمونه از این دست همایش های پروفسور باهر همایش طلاق درمانی است که در حال برگزاری است. بهانه گفت وگوی ما با پروفسور باهر اما رویت یک تیتر در فهرست مقاله های او بود: «هر مرد باید 4 زن داشته باشد!» این تیتر به لحاظ روزنامه نگاری جذابیت بالایی داشت.
این موضوع بهانه ای شد برای گفت وگویی کوتاه اما جالب با پروفسور باهر در بین عنوان مقالات شما چند تیتر دیده می شود که خیلی جالب به نظر می رسند.
می خواهیم رویکرد و نظر شما را راجع به این موضوعات بدانیم. برای مثال عنوان هر مرد باید 4 زن داشته باشد این یعنی چه؟ شما واقعا معتقدید، هر مرد باید 4 زن داشته باشد؟!
نه، آن فقط عنوان مقاله است. منظور این است که هرمرد باید تکفل 4 زن را برعهده بگیرد. در واقع از نظر من هر مرد را 4 زن می سازد.
? این 4 زن چه افرادی هستند؟
مادر، خواهر، دختر و همسر. یک مرد را باید 4 زن چکش کاری کنند تا بشود یک آقا. این 4 زن باید در زندگی یک مرد وجود و حضور داشته باشند تا یک مرد نرمال و عادی باشد.
? یعنی چه، یعنی اگر مردی خواهر یا دختر ندارد، آقا نیست؟
نه، قطعا کم دارد. وجود نداشتن هر کدام از این 4 زن می تواند در زندگی روحی و عاطفی و از طرفی در زندگی اجتماعی فرد اخلال ایجاد می شود.
? مصداق و نمونه این کمبود ها در کدام رفتارها دیده می شود؟
اصولا یک مرد باید از 4 طرف و با 4 روان شناسی مختلف حمایت شود و اگر هرکدام از این ها کم باشد، مشکلی پیش می آید. شما ببینید چرا عروس و مادر شوهر باهم مشکل دارند؟ به این دلیل که می خواهند، مرد را بالانس کنند و این مشکل طبیعی است.
مثلا مردی که مادر ندارد، همسرش هرچه توانسته زور گفته و این مرد هم قبول کرده ولی اگر هرکدام از این ها حضور داشته باشند آن ها با هم مشکل دارند و مرد رفتاری متعادل پیدا می کند.
هرچیزی که در هستی است، حکمت خودش را دارد. وجود هر چیزی از نظر پروردگار لازم است. از دیدگاه هنرمند، مجسمه موسی (ع) و فرعون یک اندازه اهمیت و قیمت دارند ولی عده ای، یکی را می گذارند بالای ستون و عده ای دیگر آن یکی را می شکنند. هر چه در هستی است، حکمتی دارد و ما باید حکمت آن را متوجه شویم.
? با این اوصاف مردی که ازدواج نکرده و طبیعتا دختری ندارد، خواهری نداشته و مادرش را هم از دست داده چه وضعیتی پیدا می کند؟
مطمئنا این افراد خیلی مشکل پیدا می کنند. این افراد در دوران میانسالی و کهولت به شدت دچار افسردگی و انزوا می شوند و در دوران جوانی هم به شدت دیکتاتور هستند. این افراد به هیچ عنوان بالانس نیستند و تعادل ندارند.
ولی همه ما در اطراف مان زنان زیادی وجود دارند.
همه ما در طول زندگی مان زنان زیادی را دیده ایم ولی این که کدام تاثیر گذار بوده است و این که ما نسبت به کدام یک از آن ها تعهد داشته ایم مهم است.
? با این شرایط شما در مشاوره های تان حتما به همه توصیه می کنید که ازدواج کنند؟
بله مکرر پیش آمده که به افراد توصیه می کنیم که این اتفاق بیفتد. در یکی از مراجعات، خانمی که تحصیلات حوزه را به پایان رسانده بود، برای مشاوره پیش من آمد که پس از شنیدن صحبت های او، توصیه کردم که ازدواج کند و پس از چند هفته تماس گرفت و گفت، ازدواج کرده . در بسیاری از موارد ازدواج درمان بسیاری از نابسامانی ها و مشکلات روحی و روانی است.
ما نمی توانیم منکر قوای 4گانه وجودمان شویم که قوه شهوت هم جزو همین هاست که باید در مسیر صحیح، ابراز و کنترل شود. این نیرو در تمام موجودات زنده وجود دارد، حتی در میان معصومین و پیامبران هم به عنوان انسان های برگزیده وجود داشته است و البته این تضاد میان زن و مرد هم در همه زمان ها وجود داشته.
? این مسئله به قدری مهم و اساسی بوده که راجع به آن 4 آیه در قرآن خطاب به پیامبر(ص) آمده است. در موضوعی که بین پیامبر (ص) و زنانش پیش آمده بود خدا می فرماید، تو برای راضی کردن زنانت تصمیم گرفته ای حلال خدا را بر خودت و دیگران حرام کنی؟
در هر حال باید گفت این حالت به صورت طبیعی در بین تمام موجودات زنده جاری و ساری است و نمی توان آن را نادیده گرفت یا از بین برد. در مورد یک گلدان هم می توان دید اگر نسبت به آن بی تفاوت باشی از بین می رود ولی اگر در محلی قرار بگیرد که مورد توجه و مهربانی است شاداب تر و سرحال تر می شود. این مسئله در میان حیوانات هم صدق می کند. برای مثال در مرغداری های بزرگ هم برای این که مرغ ها راحت تر و بهتر تخم بگذارند، تصویر بزرگی از یک خروس در معرض دید مرغ های تخم گذار قرار می دهند. این تاثیر روی نبات و حیوان دیده می شود پس چطور می توان آن را در مورد انسان نادیده گرفت؟
تمام موجودات زنده حتی جن، زوجیت دارند و فقط ملائک از این مسئله مستثنا هستند و ما به عنوان انسان باید آن را قانونمند کنیم. یعنی نه افراط باشد و نه تفریط، نه تارک الدنیا باشیم مثل بعضی از پیروان کلیسا که ازدواج را ممنوع اعلام می کنند و نه مثل بعضی از مواردی که می بینیم منجر به بی بند و باری های جنسی می شوند. باید حد متعادل هرکدام از این غرایز رعایت شوند و در کنترل باشند. هر آنچه در وجود ما نهاده شده است لازم بوده و مفید است، بنابراین آن هایی که می گویند نفس را باید کشت اشتباه می گویند بلکه باید آن را مهار کرد و در اختیار گرفت، اگر لازم بود تا کشته شود، خداوند آن را می کشت و اصلا اینگونه آدم را خلق نمی کرد.
در نسل جوان به دلیل سست شدن سنت ها یا الگوبرداری از غرب، متاسفانه تمایل به ازدواج کم شده است و در مواردی می بینیم که بیشتر به عنوان هم خانه به زندگی ادامه می دهند، نظر شما در این مورد چیست؟ آیا این مدل زندگی می تواند تامین کننده نیازهای 2طرف به هم باشد یا نه؟
به نظر من تازمانی که تمام موارد و لوازم این زندگی رعایت شود و در آن هرزگی رخ ندهد، همان زندگی مشترک است. در امر ازدواج لفظ عقد مهم نیست مثل هر عقد دیگر مثل عقد بیع که همان خرید و فروش است. هیچ کس زمان خرید و فروش عقد بیع را نمی خواند. برای مثال شما یک ساعت برای فروش دارید و من آن را به قیمت 500 تومان می خرم. پول را می دهم و ساعت را می گیرم بدون آن که عقد معامله را خوانده باشیم.
در امر ازدواج هم همین طور است. اگر تعهدی نباشد این عقد هم نمی تواند او را پایبند کند. این موارد مهریه و عقدنامه های پیچیده و بگیر و ببند، ازدواج را سخت و ناپایدار می کند. همین هاست که ازدواج را از یک کار «دلی» به یک کار «گِلی» تبدیل می کند. آدم ها باید از نظر قلبی یکدیگر را بخواهند و اگر از روی ترس و اجبار باشد هیچ فایده ای ندارد. مثل مواردی که در گذشته بوده که بچه ها را از بدو تولد به عقد هم در می آوردند و وقتی بزرگ می شدند، بدون این که بخواهند مجبور بودند با هم زندگی کنند. تصور من این است که کم کم راه حل های انسانی برای این مورد پیدا می کنند. متاسفانه امروز می بینیم زوج ها باهم زندگی می کنند ولی دچار طلاق ذهنی هستند. نسل اول که پدران و مادران ما هستند به همین شیوه اجباری و انتخاب بزرگ ترها تن دادند و زندگی کردند، نسل دوم دچار این مشکلات هستند و طلاق های ذهنی و جسمی دارند ولی نسل سوم یک شیوه جدید را پیدا کرده به عنوان همزیستی مسالمت آمیز.
آیا زندگی مشترک بین 2 نفر به تضمین و پشتوانه ای نیاز ندارد و هرکدام از طرفین که احساس کرد خسته شده یا نیاز به تنوع و تغییر دارد می تواند زندگی مشترک را تمام کند؟ یعنی یک مرد می تواند پس از گذشت یک سال، 2سال یا 5 سال و بعد از تمتع از زن می تواند او را بدون هیچ عذر و بهانه ای رها کند؟
اشکال از همین جا شروع می شود؛ آیا زن در این زندگی تمتعی نبرده است؟ مشکل اینجاست که ما برای زن نرخ تعیین می کنیم در صورتی که زن هم در این ماجرا یک طرف قضیه بوده است. شما ببینید ساختمان بتن آرمه در مقابل زلزله مقاوم تر است یا ساختمان اسکلت فلزی؟ مسلما ساختمانی با اسکلت فلزی با زلزله کمی تکان می خورد بعد می ایستد ولی بتن ترک بر می دارد و می ریزد.
همین شروط و تعهدات سنگین و مهریه های نجومی باعث شده بنیان خانواده مثل بتن آرمه در مقابل مشکلات انعطاف نداشته باشد و بریزد. انعطاف در هستی قاعده است به همین دلیل در اسلام گفته می شود تساهل و تسامح، یعنی گذشت کنید و راحت بگیرید. دلیل آنکه زن و مرد برای طلاق تلاش می کنند این است که زن و مرد هیچ کدام حاضر نیستند ذره ای از موقعیت و خواسته ای که دارند پا عقب بگذارند و همین اصرار بر موقعیت و خواست شان است که زندگی شان را سست می کند یعنی حاضرند تجرد را تحمل کنند، زهر طلاق را بچشند و دربه دری بچه های شان را ببینند ولی ذره ای از موقعیت خودشان عقب ننشینند.
آیا جایگزینی وجود دارد که مردی که خواهر ندارد یا مادرش را از دست داده بتواند این کمبود را جبران کند؟
بله، هستند افرادی که می توانند این جای خالی را پر کنند. من همیشه در کلاس ها و صحبت هایم گفته ام پشت سر هر مرد موفق، 4 زن ایستاده اند لزوما تنها همسر او نیست. همیشه افرادی هستند در اطراف ما که بیشتر و بهتر از خواهر به ما کمک کرده و دست مان را گرفته اند، این افراد می توانند جای خالی خواهر نداشته را برای ما بگیرند، ولی در مورد مادر این مسئله کمی سخت تر است. خانم ها اگر در بعد شخصیت مورد توجه قرار بگیرند بسیار موثرتر خواهند بود.
چرا 4 نفر و نه بیشتر! آیا دلیل خاصی وجود دارد؟
بله، هرکدام از این نقش ها روان شناسی خاص خودشان را دارند و بخشی از نیاز های ما را برطرف می کنند. برای مثال رابطه بین مادر و فرزند از یک جنس است و رابطه خواهر و برادری از جنس دیگر و همین تفاوت ها باعث می شود انسان در جهات مختلف رشد پیدا کند.
شما در مراوده با همسرتان نیازهای جنسی و غریزی تان را برطرف می کنید و برای برطرف کردن نیاز های عاطفی، عرفانی و روانی به 3 منبع دیگر احتیاج دارید. هرچند ممکن است همسرتان بتواند در این نقش ها هم موثر باشد ولی در جایی این بازی نقش ها به نهایت می رسد و فرد از اجرای آن خسته می شود.
رابطه عرفانی مقدسی که می تواند تو را در نهایت به خدا برساند رابطه بین شما و مادرتان است. تنها زنی که بدون هیچ چشمداشتی به تو عشق می دهد بدون آن که نفعی برایش داشته باشی، مادر است. می توان گفت در خاک مادر و در افلاک خداوند است که بی چشمداشت به تو عشق می دهد. خواستن بدون توقع را می توان در وجود مادر دید؛ حتی اگر بد هم هستی باز هم عزیزی صد بار اگر توبه شکستی بازآ.
با مادر دعوا می کنی ولی باز هم بر می گردی به آغوش او، برای آرامش روانی بازهم به دامن مادر پناه می بری. حتی افرادی که مادرشان هم فوت کرده در مواقع گرفتاری به عنوان مددو یاری خواب مادر را می بینند.
در مورد زنان هم همین طور است؟
بله؛ در مورد زن هم همین طور است. یک خانم به 4 مرد نیاز دارد تا کامل شود.
پس با این تعاریف شما با تک فرزندی مخالف هستید چون در این صورت یکی از این 4 عضو ناقص می شود.
باهر: بله؛ از نظر توازن و تعادل 2دختر و 2 پسر تعادل و توازن را برقرار می کنند ولی در جامعه و مشکلات امروز یا 2 فرزند باید باشد یا اصلا بچه ای نباشد. 2 بچه با فاصله 3 یا 4 سال مناسب است. [ یکشنبه 91/7/30 ] [ 10:14 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
مدیر کل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال با اعلام جزئیات صدور کارت هوشمند ملی، از آغاز صدور 700 هزار کارت از ماه آینده در استان قم خبر داد. محسن اسماعیلی در گفتگو با مهر با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر برنامه ریزیهای لازم برای آغاز اجرای طرح صدور کارت ملی هوشمند در استان قم انجام شده و هم اکنون نیز در سازمان ثبت احوال برای بررسی نرم افزارهای ویژه آن عملیات صدور داخلی آغاز شده است. وی با اشاره به اینکه در مرحله اول کارت هوشمند ملی برای افراد واجد شرایط بالاتر از 15 سال صادر می شود، گفت: البته تاریخ انقضای کارت در مرحله آغاز کار در استان قم، اعلام خواهد شد. مدیر کل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال تاکید کرد: همچنین براساس تفاهم نامه امضا شده برای ایثار گران استان قم نیز کارت هوشمند ملی صادر خواهد شد. وی در مورد انتخاب استان قم برای اجرای طرح کارت هوشمند ملی نیز گفت: با توجه به اینکه استان قم از زیر ساخت و ظرفیتهای الکترونیکی و اینترنتی خوبی نسبت سایر استانها برخوردار است به همین دلیل این استان برای اجرای اولیه کارت انتخاب شده است. اسماعیلی افزود: فرایند صدور کارت هوشمند ملی تماما الکترونیکی است بطوریکه ابتدا باید واجدین شرایط اینترنتی ثبت نام کرده و سپس به دفاتر مراجعه کنند. به گفته وی، عملیات صدور کارت هوشمند ملی بصورت متمرکز انجام می شود و بدلیل الکترونیکی بودن آن کمتر از شناسنامه های جدید به طول می انجامد و در کمتراز یک ماه صادر خواهد شد. مدیر کل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال تاکید کرد: صدورکارت از ماه آینده در استان قم آغاز و تا نیمه دوم سال 92 ادامه دارد و از این زمان به بعد نیز اجرای سراسری آن آغاز می شود. [ یکشنبه 91/7/30 ] [ 10:13 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
عموم فعالان بازار مسکن در تحلیل نوع تاثیرگذاری تحولات بازارهای رقیب – ارز و طلا - به جنبه مثبت ماجرا نگاه میکنند و در نتیجه با اظهار رضایت از دیواری که در مقابل ورود نقدینگی به بازار ملک –تحتتاثیر افزایش قیمت سکه و دلار- کشیده شده، به آرامش قیمت مسکن امید بستهاند.اما گروهی از کارشناسان اقتصادی که موفق شدهاند روی دیگر این دیوار را مشاهده کنند، درباره آثار منفی این تحولات معتقدند: بسیاری از ساختوسازهای مربوط به دو سال گذشته که در حالت طبیعی باید در ماههای جاری به آپارتمان تبدیل و به بازار مصرف عرضه میشد بهخاطر رونق سفتهبازی در بازار دلار و سکه، به حالت نیمهتعطیل درآمده و سازندهها سرمایهشان را به جای صرف کردن در تکمیل آنچه ساختهاند، وارد بازارهای هیجانی کردهاند. [ یکشنبه 91/7/30 ] [ 10:12 صبح ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
افزایش موارد طلاق میان خانوادههای تاجیکستانی به یکی از معضلات اجتماعی در این کشور تبدیل شده است. [ چهارشنبه 91/7/26 ] [ 1:18 عصر ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
عامل شلیک گلوله به پسر قهر کرده از خانه پدر که وی را به قتل رسانده است بزودی از سوی قضات دادگاه کیفری استان تهران محاکمه میشود. [ چهارشنبه 91/7/26 ] [ 1:17 عصر ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
دومین مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میان باراک اوباما و میت رامنی سهشنبه شب در فضایی بسیار پر تنش و مملو از تبادل اتهامات در دانشگاه «هافسترا» در شهر «همپ استید نیویورک» برگزار شد و بر اساس نظرسنجی ها اوباما از ان پیروز خارج شد.
![]() در بخشی از مناظره امشب مساله قتل سفیر آمریکا در لیبی و ناتوانی دولت اوباما برای حفظ جان دیپلمات های این کشور مورد بحث قرار گرفت که میت رامنی رئیس جمهوری آمریکا و وزارت خارجه وی را به پنهانکاری درباره قتل سفیر آمریکا در بنغازی متهم کرد.
![]() نکته متفاوت مناظره نود دقیقه ای امشب که ?کندی کرولی? خبرنگار سیاسی شبکه تلویزیونی ?سی ان ان? مجری آن بود، طرح مستقیم سوال از سوی تماشاچیان حاضر در مناظره بود.. رامنی و اوباما در دو هفته آینده سومین و آخرین مناظره خود را در فلوریدا برگزار خواهند کرد. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ششم نوامبر سالجاری برگزار می شود.
![]() مساله بیکاری گسترده، سیاست مالیاتی، قیمت انرژی و سوخت، بیمه درمانی، سیاست مهاجرتی، قانون حمل سلاح و حقوق زنان از محورهای مهم داخلی مناظره میان دو نامزد بود که رامنی و اوباما در جریان آن تلاش کردند برنامه های خود را ضامن حل این مسائل معرفی کرده و دیگری را به دادن وعده های دروغ متهم کنند.
![]() نخستین سوال این مناظره که نشان دهنده عمق چالش های اقتصادی آمریکا بود، از سوی یک جوان دانشجوی آمریکایی مطرح شد که به میت رامنی و باراک اوباما گفت: نگران آینده شغلی خود پس از فارغ التحصیل شدن هستم و شما چگونه می توانید برای جوانانی مثل من شغل ایجاد کنید؟
![]() مساله بیکاری گسترده، سیاست مالیاتی، قیمت انرژی و سوخت، بیمه درمانی، سیاست مهاجرتی، قانون حمل سلاح و حقوق زنان از محورهای مهم داخلی مناظره میان دو نامزد بود که رامنی و اوباما در جریان آن تلاش کردند برنامه های خود را ضامن حل این مسائل معرفی کرده و دیگری را به دادن وعده های دروغ متهم کنند.
![]() نامزد جمهوریخواهان گفت: بیش از سه میلیون زن آمریکایی در فقر بسر می برند و این ها حاصل سیاست های چهار سال گذشته اوباما هستند.
![]() رامنی گفت: 23 میلیون نفر در این کشور نمی توانند شغل پیدا کنند و بیکار هستند و وعده های رئیس جمهوری به هیچ جایی نرسیده است.
![]() وی گفت: در دوره اوباما بدهی ملی ما از 10 تریلیون به 16 تریلیون دلار رسیده است و با انتخاب دوباره وی وضع بدتر خواهد شد. رامنی مدعی شد که وی می تواند این مساله را در صورت رسیدن به ریاست جمهوری حل کند.
![]() اوباما در سخنان خود که بطور روشنی تلاش می کرد از موضع تهاجمی ظاهر شود میت رامنی را ?به نگفتن حقیقت? متهم کرده و گفت: فرماندار رامنی به سمت نابود کردن طبقه متوسط می رود. اما رامنی پاسخ داد: من به دنبال کاهش بار مالی و هزینه ها برای طبقه متوسط هستم و با کاهش مالیات ها کاری خواهم کرد که طبقه متوسط از وضع دشوار کنونی رها شود.
![]() رامنی افزود: من مالیات ها را کاهش داده و شغل بیشتری به وجود خواهم آورد تا به این شکل به افزایش سطح زندگی مردم آمریکا کمک کنم. رامنی با تاکید بر اینکه میان گفته ها و عملکرد اوباما در چهار سال گذشته تناقض وجود دارد، گفت: برای کاهش قیمت انرژی دست به استخراج نفت در آلاسکا خواهد زد.
![]() در جریان پرسش و پاسخ های این مناظره یکی از حاضران که زنی میانسال بود، پرسید: من از اوباما و ناکامی های دوره وی ناامید هستم؛ اما در عین حال فکر می کنم سیاست میت رامنی نیز به مانند بوش خواهد بود و به مانند جورج بوش عمل خواهد کرد. وی از رامنی پرسید که تفاوت های وی با بوش چه خواهد بود؟
[ چهارشنبه 91/7/26 ] [ 1:12 عصر ] [ علی داودی ]
[ نظرات () ]
|
|
[قالب وبلاگ : تمزها] [Weblog Themes By : themzha.com] |